alimentatia corecta
-
0 0cum ar trebuie sa ne alimentam ca sa nu ne trezim cu surprize?ce trebuie sa mancam ca sa includa toate cele necesare organismului.cum trebuie sa arate o zi cu o alimentatie corecta si sanatoasa?
-
CE
-Multa vitamina C!!!!!!
-in fiecare zi fructe sau legume, si lactate
-peste de cateva ori pe saptamana,
-cereale/nuci/seminte, zilnic daca se poate
-un ousor din cand in cand, studiile arat ca nu influenteaza colesterolul asa cum se credea (doar in cantitati foarte foarte foarte mari)
-bineinteles 2 litri de apa(nu suc, nici ceai, daca se poate apa, e cea mai buna)(nici prea multa apa, ca strica)
-fara multa carne, mai ales rosie
Ce NU!!!
-mancarea cat mai putin prajita/gatita, -fara Delicat, Knor si rudele lor,
-mai putina sare(si nu iodata, de preferat din aceea grunjoasa sau sare de mare)
-cat se poate fara: zahar!!, produse de patiserie, forneti!!,ciocolata dulce(cea amara e mai sanatoasa, cu cat mai mare concentratia de cacao, cu atat mai putine prostii raman in ea), margarina
-de evitat produse care au la ingrediente: indulcitori (produse Light, Sugar Free), benzoat de sodiu, acid citric(nu e natural), si combinatia lor e si mai naspa, amidon din porumb modificat genetic(vezi sosurile Doctor Bean sau cum ii zice), uleiuri/grasimi vegetale(daca ma insel cu ultima chestie sa-mi spuneti)
-fara guma de nici un fel, decat una cu zahar daca gasesti (eu nu am gasit):are indulcitorii care fac rau
CUM
-mancarea consumata cat mai proaspata de preferat, nu ditamai ceaunul sa tina toata saptamana (oricat de practic ar fi)
-fructele cu cel putin jumate de ceas inaintea mesei si cel mai devreme 2 ore dupa masa, ca sa nu interfereze cu digestia
-lactatele separat de legume
-rosia cica ar avea ceva ce impiedica depunerea calciului (deci in teorie adio rosii cu branza-ye right)
-mancat bine la dejun daca poti sau macar la pranz, mai putin inainte de culcare
-nu mancat la tv/pc, nu mancat suparat, nervos, incercat concentrat pe mancare
-ideal 3 mese pe zi cu 2 gustari(corpul nu trebuie infometat ca se crede in razboi si apoi face rezerve) -
In completarea celor spuse de maiya da un search pe google cu numele "Gheorghe Mencinicopschi", este prof. dr si directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Vei gasi multe aticole cu sfaturi ale dumnealui privind alimentatia si suplimentele nutritionale ce tb consumate pt a avea o dieta si o viata sanatoasa ,plus ca in Jurnalul National face o trecere in revista a unor produse alimentare despre continutul lor bun sau rau.
-
Oare ne vom educa vreodata in privinta alimentatiei corecte?De generatii intregi am invatat sa gatim romaneste,cum sa ne schimbam acum radical?Ne-am obisnuit cu celebra ciorba(de ce-o fi,numai ciorba sa fie) si o tocana,sarmale sau nu stiu ce la felul doi.Cum sa mancam legumele crude,eu in afara de morcov,pe care-l rontai cand si cand,nu stiu ce-as mai putea manca?!Ce sa-i pun sotului la pachet,cand sta 12h la munca,sa-i tina si de foame si sa poata da randament.Care stiti,invatati-ma si pe mine.In afara de gratare,asta stiu si eu ca e si sanatos si satios,dar din pacate costisitor,stiti cum e gandul omului de rand,dintr-un kg de carne,pe gratar mananc o data,dar gatita mancam toata fam 2 zile.