memorie foarte proasta
-
0 0Dragele mele,ma confrunt cu o mare problema:nu pot retine nimic din lectura.Nu se prinde nimic de mine,si imi este groaza pentru ca m-am inscris la o facultate si am intrat in sesiune.
Trebuie sa mentionez faptul ca de 3 ani nu am facut nimic altceva decat sa stau acasa cu cel mic,nu mi-am antrenat memoria cu nimic,am facut doar scoala de soferi si am invatat chestionare si legi,foarte rar am citit cate ceva carti,din pacate nu tin minte de la A la Z nici macar un film care l-am vazut ,nu tin minte decat franturi.
Sunt foarte trista,trebuie sa fac ceva cu viata mea,nu am nici un viitor asa fara studii superioare,tot ce am este o scoala de asistente medicale (care am facut-o acum 5 ani si care nu mai este valabila pentru ca nu am profesat,iar ca sa ma pot angaja in acel domeniu am nevoie de un examen suplimentar pt ca au trecut prea multi ani si nu am profesat.
Acuma m-am inscris la o facultate de socio-psiho,imi este foarte greu,am 2 copii,am multe responsabilitati,si as vrea sa ma ridic de jos,sa fac mai mult,dar nu stiu cum...memoria mea nu ma ajuta,nu retin nimic.Sotul meu are 2 facultati si un masterat,are o functie foarte buna,nu as vrea sa ma simt mai prejos decat el,mai ales ca acuma imi reproseaza ca nu am un loc de munca si ca sunt incapabila sa fac mai mult(desi 3 ani am primit indemnizatia pentru cresterea copilului.Va rog ajutati-ma ,vreau sa pot mai mult.Vreau sa nu mai fiu pesimista . -
Pentru memorie sunt o groaza de pastile care te pot ajuta de ex Lecitina, manaca mai mult peste, fasole so ciocolata, se spune ca si aceste alimente ajuta. La tine cred ca este si o stare de neliniste si tensiune. Urat din partea sotului tau sa-ti reproseze acest lucru, el daca era in postura ta ce se facea.Orcarui om i se poate intampla. te pup!
dc mai vrei sa discutam astept e-mai pe adresa rozzi1982@yahoo.com -
Dragele mele,va multumesc pt. raspunsuri,si pt. link-uri,mi-au fost de mare folos.
Cred ca de fapt totul se intampla in capul meu,cand incerc sa invat,ma gandesc din start ca nu voi retine nimic,ca degeaba incerc sa imi schimb viata ,ca nu voi reusi,vreau sa spun ca poate mi se trage din copilarie,la scoala nu invatam bine deloc,eram considerata lenesa,nu ma straduiam sa fac nimic mai mult,mama mea ma batea cand aduceam o nota proasta,tatal meu era mereu plecat in alte tari,su nu il vedeam cu anii....am avut o copilarie groaznica,din pacate nu am incredere in mine,si nu stiu ce sa fac, sa cred in ce imi propun,sa realizez ceva.
Ma simt ca si atunci cand eram mica,ma simt neputincioasa,cred ca si atunci ca sunt cea mai mare proasta din lume,ca daca incerc sa fac ceva ,e gresit,ca nu sunt buna de nimic,exact asa cum spunea sotul meu candva.... -
kiwwy!nu mai gandi asa!fiecare om s-a nascut cu un scop pe acest pamant!fiecare fraza si idee pe care ai scris-o aici denota ca esti o femeie inteligenta.e normal,ca inainte de examene sa ai impresia ca nu stii nimic.e normal sa nu poti retine fiecare cuvant dintr-un curs.nu-ti mai face griji!o sa treci cu bine prin toate!nu-l lasa pe sotul tau sa-ti creeze ideea de dependenta.prin afirmatiile lui te face de te crezi inutila(SI NU EXISTA OM INUTIL).invata,mergi mai departe,dar nu face in asa fel incat sa nu aplici ceea ce inveti.eu as da examenul suplimentar pt a aplica munca medicala,apoi as merge in paralel si cu facultatea!vointa si elan!hai!nu asculta in jur!esti puternica,se vede!
-
Eu nu am putut sa invat niciodata doar citind sau ascultand, simt nevoia sa iau notite. Chiar daca iau notite complet de neutilizat ma ajuta sa le iau. Incearca si tu asta. Citeste un paragraf apoi incearca sa mazgalesti o idee despre paragraf pe o hartie cu cuvintele tale fie in clar text daca observi ca te ajuta sa recitesti notitele, fie doar mazgalit... Pe mine ma ajuta f tare.
-
Incearca sa citesti cu voce tare si apoi scrie pe o hartie tot ce ai inteles dupa ce ai citit de 2 , 3 ori eu zic ca merge treaba asa.... eu toate cursurile pt examene asa le-am invatat cidind si apoi scriindule pe o hartie.
Esti o fata desteapta nu te lasa descurajata de sot daca ii asa de destept si are 2 facultati nu rebuie sa spuna asa despre tine, dar eu cred ca nici pe alea nu le are (2 facultati
)daca a vb cu tine asa sincer imi pare rau el ar trebui sa te incurajeze si chiar sa iti arate cum sa faci sa iti fie mai usor.
Va pup evelor -
Memoria..este ca si sistemul muscular al corpului..nu il folosesti, se atrofiaza.
cauta sa faci exercitii de memorie zilnic.invata cate o poezie, uita-te la o cladire si cauta sa retii cat mai multe detalii legate de ea, la un tablou vaneaza amanuntele. etc etc.si asta zilnic, nu numai inainte de sesiune. -
pe langa exercitiile recomandate trebuie sa-ti ajuti creierul si din interior.ca orice organ creierul trebuie alimentat si ajutat sanatos si din exterior ca sa poata functiona la parametrii maximali,cu acest suport vei putea memora mult mai mult cu un efort minimal.eu iti recomand cel mai tare produs naturist(se bazeaza pe conceptul ayurvedic):CEREBEX de la Pentavox (il gasesti in helpnet sau in plafare-20ron)eu il iau in sesiune si pot sa-ti spun ca e fantastic,sunt studenta la medicina deci volum de invatat este exagerat,si la mine a functionat,deja e al 2 an in care il folosesc.in prospect scrie ca este util impotriva anxietatii,depresiei,stressului etc asa ca si emotiiile examenelor sunt diminuate.INCEARCA-L NU VEI REGRETA