pb col uterin

•  
    • 575 mesaje
    11 Ian 2007, 11:49
    0 0
    Ma iertati ca insist pe pb asta, dar pt mine din pacate e important..
    Am o rana pe col si dupa colposcopie si biopsie am fost diagnosticata cu displazie cin 1 si o zona de cin 2. Cele care aveti pb asemanatoare... ce ati facut, ce vi s-a recomandat? Mie dr mi-a zis sa fac conizatie "la rece", cu anestezie, cu internare.. taie cu bisturiul zona.. Am mai citit despre asta si mi-e frica ca afecteaza fertilitatea, in plus de asta mi se pare cam dura investigatia..
    Puteti sa ma ajutati cu un sfat, o idee?
    Multumesc mult
  •  
    idd
    • 292 mesaje
    11 Ian 2007, 14:09
    0 0
    Parerea mea e ca e cam radicala interventia, mai ales daca esti tanara - la gradul asta de displazie multi medici practica un ERAD(electrorezectie cu ansa diatermica).ERAD-ul de obicei se face cu anestezie locala, dureaza max jumatate de ora, dupa care pleci acasa pe picioare.Conizatia este o metoda mai invaziva(taie mai mult din col), se face cu anestezie generala si spitalizare(de o zi).Si eu sunt din TM, am avut probleme asemanatoare in plus cred ca sunt si mai in varsta ca tine.Eu tin leziunea sub urmarire, de 2 ori pe an Papanicolau si colposcopie.Am facut tratamente naturiste si cu ovule Cervugid, in urma carora leziunea s-a ameliorat dar nu a disparut.Mai devreme sau mai tarziu, daca se va agrava, sunt convinsa ca medicul imi va indica si mie interventia chirurgicala.Daca doresti lasa-mi o adresa de mail/id de mess pe PM si mai vorbim.
  •  
    • 575 mesaje
    11 Ian 2007, 15:11
    0 0
    Idd, multumesc de raspuns si de incurajare! Daca bine tin minte, te-am vazut postand si pe topicurile mai vechi pe aceasta tema, cele unde aparea si maddy.. erai si tu documentata si ajutai fetele, imi pare rau sa aud ca si tu ai avut pb asemanatoare (asta n-am mai retinut). Sigur ca vreau sa vorbim, cum suntem din acelasi oras chiar am nevoie sa ma indrumi inspre medici buni, sa schimbam informatii... Doar ca nu prea pricep cu mesajele private, asa ca te rog pentru inceput sa-mi scrii tu pe adresa de pe eva: @eva.ro. Multumesc