ceva despre nodulii fibromantosi?

•  
    • 106 mesaje
    11 Ian 2007, 08:42
    0 0
    Am si eu o neclaritate.Sunt insarcinata in 16 saptamani si mi s-au descoperit 2 noduli fibromantosi.Doctorul mi-a spus ca nu influenteaza sarcina dar trebuiesc monitorizati ca sa nu creasca prea mari.Ma intreb oare de ce atat de devreme,am 28 ani si am citit ca se fac dupa varsta de 35 ani,dupa nastere trebuiesc operati?
  •  
    • 392 mesaje
    11 Ian 2007, 11:52
    0 0
    Bouboulina, felicitari pentru bebel!
    Intradevar terbuie sa monitorizezi permanent nodulii, pe parcursul sarcinii.
    De obicei medicii recomanda cezariana si atunci scot si nodulii.
    Nu cred ca depinde de varsta. Eu am avut problema asta la 24 de ani.
    Sanatate si succes.
  •  
    • 106 mesaje
    11 Ian 2007, 13:05
    0 0
    Merci mult titilina.Dar eu nu prea as vrea sa nasc cu cezariana,acum voi vedea cum decurg lucrurile.
  •  
    • 106 mesaje
    11 Ian 2007, 13:06
    0 0
    am uitat sa te intreb.Ce ai facut tu?Te-ai operat sau ai facut un tratament si mai ales ti-a zis doctorul din ce cauza se fac?
  •  
    • 392 mesaje
    11 Ian 2007, 15:49
    0 0
    Din pacate, nu prea am primit explicatii vizavi de cauza.
    La mine situatia s-a complicat pentru ca fibromul s-a dezvoltat in ritm accelerat si la 12 saptamani de sarcina ajunsese la dimensiuni foarte mari (cam 15-20 cm diametru)si imi sufoca sarcina. Am avut noroc cu un medic foarte bun care m-a operat si cu ajutorul lui Dumnezeu am dus sarcina pana aproape de termen. Am facut mult tratament pentru mentinerea sarcinii si am stat in spital pana cand am facut cezariana. Nu a fost usor dar am nascut o fetita sanatoasa, care este fara indoiala cea mai mare realizare a mea. Acum are 14 ani si parca spun o poveste. Cu final fericit.
    Sanatate multa si numai bine!