anticonceptionalele
-
2 0As vrea sa stiu daca a folosit cineva AC tritegol.Parerea lor despre ele.Am auzit ca cele mai bune sunt Yasmine,dar sunt scumpe asa ca eu caut o varianta mai putin costisitoare dar buna.Ac noi aparute sunt mai bune deoarece contin o doza mai mica de hormoni.
-
tritegol sau tri-regol ?
daca sunt tri-regol..asa e..sunt slabute...anticonceptionale incepatoare...
mie mi s-a facut rau de la ele dupa luni bune si am incetat tratamentul...efecte secundare..nimic...cum mi se zicea...ingrasare..voma...cresterea parului(dar nu in cap)..nimic.acum poate depinde si de organism.
numai bine -
parerea mea este ca nu ar trebui sa faci economii in ceia ce priveste sanatatea ta,daca ai voie sa ei yasmin,nu te zgarci la bani ptr ca sunt foarte bune,eu am mari probleme de sanatate legate de tiroida si nu am voie sa iau anticonceptionale,yasmin sunt singurele recomandate de medic
deci,poti lua orice altceva si sa ai sau nu reactii adverse si poti lua yasmin si sa fii aproape sigura ca nu vei avea nimic si ca ei cei mai bun -
se numesc tri-regol....asta deoarece actioneza pe cele trei etape ale ciclului...sunt trifazice si sunt recomandate unor anumite categorii de femei(conteaza varsta, greutatea , nasterile,bolile pe care le-ai avut...etc)
Adriana are dreptate ....sanatatea e cea mai importanta...eu iau Yasmin de 3 zile...dupa ce am citit despre el si vizita la medic(din nou)..este monofazic, de ultima generatie, si contine o cantitate mai mica de hormoni
Daca ai sa citesti pe net(dupa ce mi-a atras atentia o eva) majoritatea anticonceptionalelor contin cam acelasi tip de hormon + cam aceeasi cantitate...dar yasmin contine altceva
Nu fac reclama dar te sfatuiesc sa mergi la medic sau la un cabinet de planning familial si sa le iei pe cele potrivite corpului tau ca sa nu te trezesti cu surprize...ingrasat..par in exces...dureri de sani...sangerari...
uite ce contine tri-regol
ompozitie: 6 tablete galbene, fiecare continand 0,05 mg levonorgestrel si 0,03 mg etinilestradiol; 5 tablete portocalii, fiecare continand 0,075 mg levonorgestrel si 0,04 mg etinilestradiol; 10 tablete albe, fiecare continand 0,125 mg levonorgestrel si 0,03 mg etinilestradiol(nu sunt slabute)
Yasmin
n comprimat filmat contine drospirenona 3 mg, etinilestradiol 0,03 mg
Sanatate! -
Draga nyurka, eu folosesc tri-regol de doi ani de zile, si nu am avut nici un efect secundar. Nu am avut nimic nici macar in primele luni cand am inceput sa-l iau.
Dar asta depinde de fiecare organism in parte. Eu, cand am inceput sa iau anticonceptionale, am fost la medic sa intreb ce si cum, si te sfatuiesc si pe tine sa faci la fel. Si alege pastilutele pe care ti le recomanda el, sanatatea e mult prea importanta ca sa te joci cu ea.
PS: Pentru eva care a spus ca sunt niste anticonceptionale mai slabe, sa stii ca asa ceva nu exista: toate au efectul contraceptiv, indiferent de pret. Diferenta consta in felul in care le tolereaza fiecare, si in faptul ca unele pastilute mai scumpe mai fac si alte lucruri (ajuta la probleme cu tenul, cu ingrasarea parului, cu greutatea etc.) -
mie doctora mi a recomandat karissa..iau cam de 2 luni..mi am inceput viata sexuala doar de cateva luni...deocamdata anticonceptionalele nu au avut efecte secundare, nu m am ingrasat, nu mi a crescut nici par in exces, singura probl e ca simt o sensibilitate la sani, st mai tari dar imi place...si inainte aveam cateva cosuri, dar akm parca tenul si a mai revenit un pic desi nu aveam probl mari, insa akm e mai bn..as plati oricat pt niste anticonceptionale, as vrea sa stiu care st cele mai scumpe si cat sunt...dar nu vreau sa fac o gresala deoarece acestea mi au fost recomandate in urma unui control
-
adriana77 si eu am probleme cu tiroida (hipertiroidie) si iau si Diane pt k aveam probleme cu tenul si ma stresa f tare. tie asa ti-a zis medicul, numai yasmine pt tiroida? si eu mi-am consultat medicul endocrinolog, dar nus-a manifestat in nici un fel cand i-am zis ca iau diane.astept un raspuns cat poti de repede, k deja m-am ingrijorat.mai ales ca ultimele mele analize la tiroida au iesit groaznice...si am 20 de ani!!!!
(( -
Buna! Eu iau de 1 an si ceva Logest si pt mine e foarte bun, dar cum s-a scris si mai sus, cel mai bine e sa te duci la doctor sau la planning familial! Nu te juca cu sanatatea ta, mai tarziu s-ar putea sa-ti para rau! Si de chestia ca dk iei 5 ani nu poti sa mai ramai gravida, nu cred! E din alta cauza!
-
Eu am luat 5 ani tri-regol si nu am avut nici o problema. Iar de ingrasat, nu numai ca nu m-am ingrasat, dar am slabit destul de mult.
Dupa 5 ani, medicul mi-a zis ca este mai bine sa mai schimb si mi-a recomandat Novynette ( nu mai stiu daca cu y se scrie), oricum iau de 3 ani si singurul efect care nu-mi place in comparatie cu tri-regolul este ca ma simt in prima de ciclu ca si cum nu as lua anti, ma dor ovarele de mor si de abia stau pe picioare.