Sper sa ma puteti ajuta...
-
0 0Fetelor am o problema si sper sa ma puteti ajuta.
Mama mea, in varsta de 53 de ani, a suferit 2 interventii chirurgicale pe cot, intr-un interval de 4 luni (ca urmare a unei fracturi humerale cu deplasare cat se poate de urata). Dupa cea de a doua interventie chirurgicala a ramas o portiune pe cot ca o rana deschisa care nu se mai inchide (ca o gaura pot sa spun si se vede si osul). Doctorul cam bajbaie si el si nu prea stie ce sa faca, maica-mea e disperata numai la ideea unei alte interventii cu anestezie totala si tot asa...Precizez ca nu are diabet.Ce s-ar putea face in asemenea situatii sau unde ne-am putea adresa?
Multumesc anticipat. Va pup. -
Bunica mea care are diabet a avut niste rani pe picioare care, tot asa, nu se mai vindecau. Se clatea cu apa calduta in care dizolva cloramina si apoi ungea cu betadine. Exista si un fel de pansamente cu o "plasa" pe care e prinsa o substanta care ajuta mult la refacerea tesutului... nu stiu cum se cheama respectivele pansamente, sunt un pic mai scumpe (se folosesc dupa operatii pentru vindecare mai rapida).
!! Nu urma tratamentul asta dupa ureche, intreaba mai intai un doctor daca ar fi ok sa faca mama ta asa ! -
Multumesc mult pt. raspunsuri. Si eu m-am gandit la un diabet dar i-am facut analizele (si nu doar o data) si au iesit in limite normale. Chirurgul ne-a oferit ca explicatie faptul ca, interventia este pe cot unde de regula nu este prea multa carne ci mai mult piele, mama mea este foarte slaba iar locul traumatizat( fiindca s-a taiat de doua ori in acelasi loc). De altfel, in urma primei interventii, acum 4 luni cand i-au fost puse tijele, locul s-a cicatrizat foarte bine. Vad ca acum a propus si doctorul solutia cu aplicarea prafului de antibiotice. Sa vedem daca functioneaza. Daca nu, cu siguranta vom schimba chirurgul. Va pup si multumesc inca o data!