de ce oxideaza aurul?
-
8 4In ultimul timp mi se intampla un fenomen destul de ciudat. Bijuteriile de aur imi lasa urme negre pe piele. Sunt cu siguranta de aur, deci se elimina posibilitatea de a fi falsuri. Pana acum nu mi s-a mai intamplat. Am inteles ca ar fi niste conditii fiziologice care fac posibil un asemenea fenomen. Stie cineva ceva?
-
Chestia e ca nu ma simt rau... intr-adevar am avut o perioada mai grea in ultimul timp, cu foarte mult stres si oboseala...am slabit vreo 4 kilograme, dar acum totul s-a terminat si incerc sa-mi revin psihic.
M-am speriat destul de tare cand am vazut ca se repeta fenomenul de vreo cateva zile incoace. -
aurul pur nu oxideaza, dar majoritatea bijuteriilor de aur contin diverse aliaje, pentru ca aurul pur este prea moale pentru a fi suficient de rezistent la purtare.
in general, se adauga cupru sau argint, ambele fiind metale care oxideaza.
aurul aliat cu cupru este mai roscat, iar oxizii care se formeaza sunt roscati-maronii.
aurul aliat cu argint e galben-deschis, iar oxizii care se formeaza sunt de culoare neagra.
uneori, din cauza alimentatiei sau a stresului, transpiratia devina mai acida, iar procesul de oxidare este mai intens. -
Si eu patesc acelasi lucru... de vreun an incoace (cu bijuterii pe care le port de ani buni)

Cineva mi-a spus ca ar putea fi de la rinichi: atunci cand nu bei suficienta apa, toxinele se elimina prin piele (in loc de urina)... Am urmarit fenomenul, si intr-adevar se intampla atunci cand nu ma hidratez suficient.
Asa ca incearca sa bei mai multa apa, poate merge si la tine -
mikaela, cum poti spune ca "Este aur pur. Sunt aceleasi bijuterii pe care le port de ani de zile, deci iese din calcul ca ar fi ceva in neregula cu bijuteriile."?
Aur pur este doar in lingouri, chiar si ala e de 99,8% puritate. Bijuteriile sunt din aur de 14 sau 18 karate. Doar aurul dentar e de 24 k. Tocmai ti-a explicat, de altfel f frumos, donna (donna, jos palaria pt toate postarile tale!) ca TOATE bijuteriile sunt din aliaje de aur cu alte metale. Iar aceste alte metale dau reactie cu pielea ta.
Eu de ex nu pot purta argint. Se innegreste in cateva zile. -
Discutia nu era despre cat de pur este aurul din bijuteriile mele. Am o problema si doream un raspuns la problema pe care o am. Hai sa nu ne pierdem in amanunte, OK?
Cred ca ar trebui sa-mi fac niste investigatii la rinichi, pentru ca am avut o infectie acum cateva luni si, poate, la ficat, pentru ca obosesc foarte repede. E adevarat ca ultimele luni au fost foarte grele pentru mine, am avut un deces in familie si m-a afectat destul de tare, iar acum ma simt foarte obosita mereu, indiferent cat dorm.