probleme cu stomacul

•  
    • 121 mesaje
    27 Dec 2006, 15:18
    0 0
    Am niste pb cu stomacul - intai mi se intampla cand si cand, acum a devenit o stare generalizata: dureri de stomac (nu arsuri, ci niste simptome ca la gastrita), distensie abdominala (parca asta e denumirea pt balonare) uneori f dureroasa, si gaze, de parca as manca fasole dimineata, pranz si seara.
    Ce ar putea fi? Sa fie numai din cauza alimentatiei (prajeli, sosuri, cartofi), sau poate exista si alta cauza? cineva mi-a zis ca in mod asemenator se manifesta si viermii Aveti idee?
  •  
    • 476 mesaje
    27 Dec 2006, 15:41
    0 0
    Personal, nu stiu daca simptomele tale au legatura cu parazitii intestinali, dar nu strica un control parazitologic.
    Insa, mai mult ca sigur simptomele tale sunt cele ale unui colon iritabil; si sunt sigur din cauza alimentatiei(lactatele, mai ales laptele, care contine cel mai mare procent de lactoza, produc balonari, gaze, etc...). Pentru colon iritbil trebuie sa mergi la un gastroenterolog.
    Pana ajungi acolo, incearca, daca poti, sa mananci regim si ia carbuni(eucarbon, carbune austriac-3 pe zi, dupa masa), sau sab simplex, sau espumisan. Regim inseamna, branza de vaci degresata, proaspata, paine prajita, ceai de sunatoare, menta, mere coapte, carne de pui sau vita la gratar, sote de morcovi....foarte greu, in perioada Sarbatorilor.
    Sanatate!
  •  
    • 121 mesaje
    27 Dec 2006, 15:56
    0 0
    Multumesc pt sfaturi!
    Din pacate, eu mai stau si in camin si nu pot gati decat pe resou; daca adaugam la asta si modestul salariu de cadru didactic pe care il am, iti dai seama...
    Multumesc oricum, o sa incerc sa-mi supraveghez mai mult alimentatia. Si cat de curand, o vizita la doctor!