euthyrox& anticonceptionale

•  
    • 9 mesaje
    25 Dec 2006, 10:42
    0 2
    iau de vreo 5 euthyrox, , am consultat diferiti medici si endocrinologii si ginecologii si fiecare aveau diferite pareri destre a lua si euthyrox si anticonceptionale o data unii erau pro altii contra, si nu am luat niciodata anticonceptionale de frica san u-mi dau organismul complet peste cap. M-am saturat de metode de pe vremea bunicii de protectie, mai e cineva in situatia asta, a luat cineva ambele medicamente o data?
  •  
    • 68 mesaje
    25 Dec 2006, 11:28
    0 0
    Si eu iau euthyrox de 16 ani si folosesc si anticonceptionale, chiar la indicatia medicului ginecolog, asa ca nu e nici o problema.
  •  
    • 9 mesaje
    25 Dec 2006, 22:20
    0 0
    asa mi-au spus si mie, in schimb endocrinologii nu au fost prea incantati de idee. A si imi mai e frica sa nu ma ingras, am fost plinuta multi ani de zile, acuma cu un regim strict am o greutate normala. Nu stiu ce sa fac. Mercii de raspun
  •  
    • 68 mesaje
    26 Dec 2006, 19:14
    0 1
    Nu-ti fa probleme, n-ai sa te ingrasi. Ia anticonceptionale linistita, iti vor ajuta si tiroida.
  •  
    • 432 mesaje
    26 Dec 2006, 19:27
    0 0
    Mie endocrinoloaga mi-a prescris anticonceptionale, desi iau euthyrox. Cred ca daca nu era bine, nu-mi recomanda pilulele.
    INSA, nu am luat deocamdata contraceptivele orale, asa ca nu-ti pot spune ce efect au avut la mine...
  •  
    • 9 mesaje
    26 Dec 2006, 20:32
    0 0
    m-am mai linistit se pare ca nu-s singura cu problema asta, nu-s hotarata ce sa fac ma mai gandesc daca sa iau, oricum vor fi cu un produs cu continut hormonal mic.
    A inca ceva a facut vreuna copii, in timp ce lua euthyrox, aici toata lumea mea zis ca e ok ca nu o sa fie probleme, oricum eu imi fac griji si in privinta asta chiar daca inca nu se pune problema.
    Multumesc si multa sanatate.
  •  
    • 432 mesaje
    27 Dec 2006, 10:16
    1 0
    Eu am facut bb pe euthyrox. Ba chiar cred ca m-a ajutat. E drept ca am mai luat si alte medicamente.
    M-am framantat in timpul sarcinii, pt ca unii ziceau sa intrerup euthyrox-ul, mai putin ginecologul si endocrinoloaga. Si a iesit bine: bb e copil sanatos!
    Trebuie sa-ti mai spun ca daca ai hipotiroidie exista riscul de a face copii debili mintal si chiar e recomandat tratamentul hormonal pe sarcina.
    Indiferent ce decizie iei, fa-ti in prealabil analize endocrinologice.
  •  
    • 3 mesaje
    29 Dec 2006, 12:18
    1 0
    Si eu am aceleasi probleme ca si tine. Fiecare doctor imi spune alceva, iar unii dintre ei se si contrazic. Inca nu m-am luminat. Mai caut, ma documentez si iti spun. eu iau L-Thyroxine, contine acelasi lucru dar e alt produs comercial.
  •  
    • 22 mesaje
    29 Dec 2006, 13:23
    2 0
    shi eu am facut un bebe in timpul tratamentului cu euthyrox. acum are 6 ani shi este foarte sanatoasa iar sarcina a decurs fara probleme. singurele interdictii le-am avut pe durata alaptarii. am inteles ca prin lapte se transmite la copil insa prin placenta nu
  •  
    • 599 mesaje
    29 Dec 2006, 16:53
    1 0
    Mi-am facut si eu niste analize hormonale si mi-a iesit anti-atpo mai mare de 600 si tsh putin mai mare, iar medicul mi-a pus diagnostic de hipotiroidie subclinica, tiroidita cronica, cica ar fi genetic. Mi-a dat tot euthyrox, iar intrebarea mea ar fi daca este bine tolerat acest medicament in general te poti ingrasa? mie mi-a zis ca tb luat toata viata, si m-am cam speriat asa sa stiu ca o sa sufar toata viata de asa ceva. daca as luat acest medicament reactiile bolii dispar? va rog sa-mi spuneti voi din proprie experienta
  •  
    • 9 mesaje
    29 Dec 2006, 19:08
    1 0
    in primul rand schimba doctorul, pt ca nu a fost in stare sa-ti spun nimic despre beneficiile si dezavantajele unui medicament care trebuie sa-l iei toata viata. Eu cand ma dauc la al meu nu mai scap de la el. Euthyroxul nu ingrasa din contra ajuta la slabit pt ca are hormaoni tiroidinei care ajuta la imbunatatirea metabolismului, care la cei cu hipotiroidism este mult mai lent, dar nu este in nici un caz medicament de SLABIT. Eu iau de mai bine de 5 ani si ma simt excelent, te sfatuiesc sa citesti mai mult sunt si pe net multe informatii despre boala care nu-i asa o catastrofa daca te ti de tratament si sa cauti un doctor care sa-ti acorde mai mult timp.
  •  
    • 599 mesaje
    29 Dec 2006, 19:49
    2 0
    mi-a spus ca nu ma ingras ci din contra imi accelereaza arderile, ca nu fac pilozitate si alte minunatii.
  •  
    • 599 mesaje
    1 Ian 2007, 13:59
    1 0
    spuneti-mi si mie va rog daca de la euthyrox ati simti o accelerare a pulsului, eu am 90 pulsul putin mai accelerat, este prima zi cand iau euthyrox de 25 si vroiam sa stiu daca mi se accelereaza pot lua un distonocalm sau jumatate? multumesc
  •  
    • 83 mesaje
    2 Ian 2007, 00:26
    1 2
    mai, nu mai luati distonocalme si alte alea fara indicatia medicului! mai bine cauta un preparat din plante pt puls accelerat, sa contina de ex. paducel sau melisa (roinita)
  •  
    • 9 mesaje
    2 Ian 2007, 10:48
    1 0
    tie chiat ti-a dat doctorul distonocalm pt tahicardie? Eu cand aveam probleme cu pulsul am luat propanolon si aspacardin. Distonocalmul este pt alte probleme si din cate stiu eu provoaca si dependenta. Cred ca ar trebui sa te informez mai mult cu privire la medicamentele care le ei. Am citit intr-o revista ca paducelul este interzis la cei cu hipotiroidism, nu stiu de ce .
  •  
    • 599 mesaje
    2 Ian 2007, 17:26
    0 0
    tolerez bine euthyroxul, iar distonocalmul nu da nici o dependenta daca e luat rar. Mie mi-a spus medicul cardiolog sa iau cate o pastila in cazul in care am tahicardie.
  •  
    • 599 mesaje
    2 Ian 2007, 17:26
    0 0
    tolerez bine euthyroxul, iar distonocalmul nu da nici o dependenta daca e luat rar. Mie mi-a spus medicul cardiolog sa iau cate o pastila in cazul in care am tahicardie.
  •  
    • 432 mesaje
    3 Ian 2007, 15:32
    0 1
    1. faci mult caz pt Euthyrox, un medicament despre care n-am auzit pe nimeni sa spuna ca ar da modificari majore.
    2. pt tensiune mie mi s-a dat Dopegyt, care are si rolul de a linisti usor.
    3. N-as lua medicamente fara indicatia medicului, decat daca e vorba de raceli usoare.
    4. am alaptat pe euthyrox.
    5. Cauta sa faci activititati care te ajuta sa uiti de toate...
  •  
    • 476 mesaje
    3 Ian 2007, 16:08
    0 0
    Eu iau anticonceptionale de 10 ani, la recomandarea medicului.
    Mai nou, endocrinologul a observat ca am o usoara crestere in greutate data de tiroida, si mi-a recomandat pe langa Diane 35 si eutyrox.
    Deci, nici o girja. Nu te ingrasi de la Eutyrox, ci slabesti chiar.
    Nu intra in panica daca trebuia sa iei Eutyrox toata viata; daca iti face bine si te simti bine, care e problema?
    Acesta este punctul meu de vedere, il astept si pe al vostru. Personal urmez cu strictete sfaturile medicilor. Voi?
    Sanatate multa!