tratament menopauza 37 ani
-
0 0acum 2 ani mi s-a facut histerectomie totala,am facut tratament de substitutie cu riseel,dar am facut mastoza chistica,si am intrerupt totul ati putea sa imi da-ti un sfat ce as putea sa fac,am probleme cu menopauza cu sinii,cu kg,cu circulatia----cam cu toate.
-
Imi pare rau, e greu sa iti dea cineva un sfat in afara de cel sa mergi la un medic bun.Eu am fost diagnosticata cu mastoza la 23 de ani si m-am chinuit mult timp cu diverse tratament, am ajuns chiar la chimioterapie. Acum nu mai am probleme, nodulii au ramas dar nu mai am dureri. Nu te juca,insa, fii constienta ca un tratament "dupa ureche" iti poate face mai mult rau. Daca vrei tratamente naturiste, cauta in Formula As, am vazut ceva pentru mastoza. Sanatate multa si sunt aici daca ai nevoie de cineva sa stai de vorba!
-
cam devreme pentru asa interventie dar asta este viata....ca sa mai domolesti bufeurile poti lua in fiecare zi (dim. si seara)cate o lingurita de pulbere de seminte de marar rasnite la rasnita de cafea,se tin sub limba 10 minute dupa care inghiti cu ceai,nu mananci nimic 15 minute.salvia mai este buna,uleiul de levantica sub forma de capsule de la hofigal pentru stari psihice proaste si multa ,multa miscare,mers pe jos si aerobic de cel putin 2 ori pe saptamana . nu neglija sanii.o legatura permanenta cu un medic endocrinolog bun nu strica,ar fi chiar benefica.eu am cu 10 ani mai mult decat tine ,nu am avut probleme genitale niciodata(multumesc lui Dumnezeu pentru asta!)dar in urma unui soc emotional am intrat la menopauza cam devreme-adica la limita inferioara considerata normala-46 de ani.deci un fenomen normal dar deloc placut si ce am facut?un tratament de substitutie facut sub indrumarea unui medic bun endocrinolog(am fost o fericita deoarece acest tratam.nu se face decat daca:rezultat.mamografiei e ok,colestetrolul este in limite normale,echo genital ok(nu tu fibrom sau alte chisturi..)deci nici o suspiciune de vreo tumoara.am urmat 1 an acest tratament m-am simtit ok dar am inceput sa fac crize de colecist atunci mi-am zis :ce ar fi sa incerc un tratament naturist?mai ales ca din ultimile articole aparute in prietena mea ,,formula as,,am dedus ca de fapt nici nu-ti ofera asa o protectie cardiovasculara etc.. cum s-a tot vehiculat in revistele medicale.si ce am facut?am reconstituit schema de tratament de sinteza cu una naturista,adica:iau in fiecare zi dim si seara cate o lingurita de pulbere de seminte de marar-ESTROGENUL-iar din a 14 zi a ciclului menstrual 50 picaturi de extract de zmeur-14 zile care reprezinta PROGESTERONUL.DECI RECAPITULEZ
ULBERA DE MARAR NU O INTRERUP (IN CAZUL MEU DE 6 LUNI)CONTINUI CU EXTRACTUL DE ZMEUR 12 ZILE LUNAR poate nu stiti dar sub acest tratament AM CICLU 2 ZILE PE LUNA dar ma simt bine,dorm,nu sunt agitata,nu mai sunt ragusita(estrogenul este raspunzator de eslasticitatea pielii de mucoasele din organism ,inclusiv de mucoasa laringelui si a vaginului.in cazul tau ca nu mai ai ,,anexele,, trebuie sa iei decat estogenul,pulberea de marar,mai este tot un produs natural care se cheama phitosoia-GIDRELL-UN produs frantuzesc,cam scump500000 lei.apropo,poti consuma produse ce contin soia,poti sa-ti faci singura lapte de soia in casa ,mai estebuna si lecitina din soia .acest subiect este foarte complex dar, daca esti o impatimita a netului gasesti aici toate informatiile de care ai nevoie.persoanele cu histerectomie TOTALA(FARA SUSPICIUNE DE CANCER!!!!!!) poate incerca un astfel de tratament DAR SFATUL MEDICULUI ENDOCRINOLOG SAL AL MEDICULUI DE FAMILIE ESTE DECISIV.VA DORESC SANATATE