Ajutati-ma,va implor!!!

•  
    • 351 mesaje
    20 Dec 2006, 19:51
    0 0
    Azi am venit de la spital unde am suportat o interventie chirurgicala pentru colecistita litiazica.Mai clar pietre la fiere.
    La fisa initiala am anuntat ca am suferit de trei episoade de tromboflebita profunda(cheaguri de sange).Mi-au facur analizele si au gasit o dereglare genetica care ma predispune la tromboze si asta in mod permanent.S-ar parea ca exista niste teste genetice pentru stabilirea clara a bolii.Apoi urmeaza tratament permanent.
    Sunt disperata si as vrea sa-mi spuneti daca stiti ceva despre asta.
    De cand am venit acasa plang intr-una si nu inteleg de ce toete mi se intampla numai mie.De ce spun asta?Pentru ca doctorul mi-a spus foarte cu precautie asta:Sper ca ati inteles doamna din ce v-am spus ca puteti muri oricand?
    Nu-mi plang de mila,ca oricum sunt cam in plus.De 5 ani nimeni nu ma angajeaza ca sunt o batrana de 46 ani,dar chiar nu tr5ec doua zile fara ceva nou si ma simt obosita si infranta.
    Va multumesc pentru ca existati si am si eu cu cine ''discuta''
  •  
    • 4411 mesaje
    20 Dec 2006, 20:52
    0 0
    Nu cunosc medic pentru ce ai nevoie dar cum naiba la 46 de ani esti batrana?Mama mea e putin sarita as putea spune dar nici nu se viseaza batrana la 48.Nu iese nerujata din casa si altele.ai grija de tine si ar fi bine sa l intrebi pe medicul respectiv unde iti recomanda sa mergi.sau te poti consulta cu medicul tau de familie sa ti dea trimitere.Daca esti din Bucuresti iti pot recomanda un medic de familie f bun.

Iesi din starea asta si curaj..eu am 24 de ani si..5 operatii (nu le am mai numarat demult si uit).Totul se vindeca daca ai putina ambitie si rabdare.
  •  
    • 4487 mesaje
    20 Dec 2006, 20:53
    2 0
    dragamea, mey femeie. cum poti sa spui ca la 45-46 de ani esti batrana???? NU ESTI. serios. scoateti chestia asta din cap.
    asta una.
    a doua. imi pare rau de faptul ca ti s-a descoperit asta. da. este urata tromboza. oricand un cheag de sange poate sa-ti blocheze inima. probabil ca ti-a dat sa iei betablocante? ufff!!! urata veste si in prag de sarbatoare. (
    ce sa-ti spun? nu-ti pierde speranta.
    si mama trebuie sa faca toata viata B12, ca nu mai produce globule rosii. si asta tot asa, toata viata.
    sfatul meu. nu-ti pierde speranta si poate totusi vei trece peste asta cu bine si vei trai pana la adanci batraneti. te imbratisez din toata inima si cu tot sufletul. muah, muah pe ambii obrajori.
  •  
    • 159 mesaje
    20 Dec 2006, 21:01
    0 0
    Si nu iei medicamente? Anticoagulante?

De batrana, nu esti, lumea e cu susul in jos, conteaza alte lucruri decat seriozitatea si experienta pe care o persoana trecuta de 40 de ani le pot oferi.

Eu zic sa nu stai cu gandul la moarte. Traieste intens.

Dupa doua boli grave, vindecabile 100% in cazul meu, am ramas cu un fel de psihoza. La orice simptome, imi era teama ca se complica si mor.

Dar m-am linistit, gandindu-ma ca, la fel de bine se poate sa ma calce o masina a doua zi.

Stiu ca nu e acelasi lucru, dar incearca sa te gandesti ca de murit, oricine poate muri oricand. Sigur, ca sa spun asa, "sansele" sunt mai mari uneori.

Viata, oricum, e scurta. De aceea trebuie traita cat mai intens.
  •  
    • 686 mesaje
    21 Dec 2006, 00:16
    0 0
    Gandeste-te ca sunt femei care au boli mult mai grave decat tine, dar pt asta continua sa lupte. Viata intreaga e o lupta pt diferite cauze gandeste-te ca fiecare om pe pamantul asta are un scop in viata. Nu esti batrana. Cunosc pe cineva care are 64 de ani dar se simte de 40. Nu conteaza cati ani conteaza cati ani simti ca ai.
    Acum esti deprimata si te inteleg si eu cand veneam de la doctor si mi se punea un diagnostic si vedeam ca nu-mi mai trece credeam ca se darama pamantul. In cateva zile imi reveneam pt ca ma gandeam ca nu e foarte grav sunt oamenii mult mai bolnavii decat mine. Asa ca, capul sus sterge-ti lacrimile si zambeste. Trebuie sa invatam sa traim clipa oricum timpul nu-l mai putem da inapoi.
  •  
    • 415 mesaje
    21 Dec 2006, 10:50
    0 0
    Te poti interesa ce teste genetice pot fi facute pt trombofilii in linkurile de mai jos
    http://www.generom.com/tests_tab1.html
    sau
    http: //www.geneticlab.ro/Analize/analize.html

Nu stiu mare lucru despre trombofilie.
    Nu dispera, citeste, documenteaza-te despre aceasta boala , ce investigatii sunt necesare si care este cel mai bun tratament pe care il poti face.
    Iti doresc sa ai puterea sa depasesti acest moment si sa mergi mai departe.
  •  
    • 351 mesaje
    21 Dec 2006, 21:31
    0 0
    Va multumesc pentru incurajari si sfaturi.Daca ar fi dupa ce cred eu varsta mea e in floarea vietii,dar de atatea ori mis-a spus la interviuri ca e to late pentru mine(uneori de persoane mai in varsta decat mine )incat am inceput sa cred ce spun acestia.
    Credeam ca nu mi-e frica de moarte.Credeam ca daca am grija de mine totul va fi O.K.Ceea ce m-a daramat de data asta a fost atitudinea doctorului.La fericirea caruia am contribuit romaneste.Mi-a spus de doua ori ca am aceasta predispozitie la tromboze si ca sa fie impacat cu propria constiinta mi-a spus a treia oara sa-mi fie clar ca din asta pot muri in orice moment.Mi-a spus sa-mi fac un test de determinare genetica.Cand am cerut sprijinul lui(unde,la ce clinica,la ce doctor,sa-mi
    dea bilet de trimitere)singurul lui raspuns a fost sa ma interesez.
    De cand am iesit de la spital am ajuns si la medicul meu de familie care mi-a spus ca nu stie unde sa ma trimita.de aceea eram si sunt inca disperata.Imi baga morcovul dar nu-mi da nici o sansa.
    Nu ar fi corect ca atunci cand se descopera asa ceva sa fii indrumat si nu panicat, inutil poate ???
    Stiu ca toti murim intr-o zi dar nu consider ca e corect sa fii astfel bagat in spaime de un medic care CREDE ca ai o boala.(Sper ca cititi printre randuri ca mai sper.....)
    Inchei repatandu-ma :VA multumesc de ganduri frumoase si incurajari.Sa va dea Dumnezeu sanatate si un Craciun minunat!!!!
  •  
    • 326 mesaje
    22 Dec 2006, 00:06
    0 0
    Hai sa gandim un pic logic!
    -Primo, trebuie sa te documentezi serios si sa vezi ce trebuie sa faci pentru a ramane sanatoasa, nu sa stai tot timpul cu respectivul morcov introdus. Si zii lu' nenea doctoru ca ar trebui sa citeasca el, ca d'aia e medic, si nu tu, ca d'aia esti pacient! Puii mei, si cica s-au spetit in scoala si studiaza continuu...
    -Secundo, inteleg ca este vorba de o predispozitie genetica, adica o porti cu tine de cand te-ai nascut si inca vreo 40 de frumosi ani, timp in care nu s-a manifestat pana nu ai ajuns la momentul operatiei. Logica ne-ar spune ca sansele sa te afecteze de acum incolo sunt mici(si influentate de o eventuala interventie chirurgicala- moment de care ai trecut deja)
    Ar rezulta de aici ca trebuie sa iti iei toate masurile sa nu se intample si nu sa astepti sa se intample.
    Sus inima!
  •  
    • 326 mesaje
    22 Dec 2006, 00:11
    0 0
    Despre job: nu ii lasa pe altii sa iti spuna cat esti de capabila doar uitandu-se la anul nasterii! Crede-ma ca nu este chiar asa de usor sa gasesti o persoana capabila sa se exprime corect, inteligibil, logic intr-o asemenea situatie de criza cum este cea in care te afli tu acum. Asta spune ceva despre om si capacitatile lui.
    Continua sa cauti, o sa fie cu siguranta un succes.
    Multa sanatate!
  •  
    • 415 mesaje
    22 Dec 2006, 11:00
    1 0
    Te sfatuiesc sa mergi la Institutul Clinic Fundeni Bucuresti in Clinica de Hematologie la dr Uscatesu Valentina
    sau la Clinica de Hematologie de la Spitalul Coltea la dr. Delia Mut Popescu Lupu sau dr. Anca-Roxana Lupu sau dr Oana Ciocan
    Doar un dr hematolog iti va putea spune cel mai bine ce teste ai nevoie sa faci pt trombofilie .
  •  
    • 405 mesaje
    23 Dec 2006, 21:21
    0 0
    dragamea, consulta si un alt medic si nu te lasa coplesita de cea a spus doctorul acela, ca poti muri oricand ca asa putem toti sa murim oricand in diferite moduri.
  •  
    • 218 mesaje
    10 Ian 2007, 16:36
    0 0
    intotdeauna sa intrebi mai multi doctori,dar asculta sfatul unuia.stiai ca usturoiul are efecte bune anticoagulante?ia produse naturiste cu o concentratie ridicata de usturoi in combinatie cu coenzima q 10(are rol in fortificarea vasului de sange si previne ruperea lui).tratamentele naturiste se utilizeaza minim 3 luni asociat cu 1,5-2 litri lichid zilnic.nu mai intra asa in panica,caci asta e mai grav decat ce ai tu!avand in vedere ca ai 45 de ani o cura de cate 3 luni pe an de omega3+
    coenzima q10(combinatie buna pt prevenirea bolilor cardiovasculare)nu strica.te imbratisez cu drag