alergie
-
0 1de cateva zile, am reusit sa fac o alergie pe piele, de nu stiu ce sa ma mai fac. am fost la medic si mi-a confirmat ca e alergie,mi-a dat claritine si dolomit(calciu + magneziu).problema e ca urmez tratamentul deja de 5 zile si nu simt nici o ameliorare.deja, ma cam ingrijoreaza, ca trebuie sa plec din tara la sf. saptamanii si nu as vrea sa patesc ceva in concediu.ma puteti ajuta, va rog sa-mi spuneti daca trebuie prelungit tratamentul?
-
multumesc frumos;problema este ca sunt destul de ingrijorata, ca nu-mi trec nebuniile astea, am una mai mare pe gat, medicul mi-a zis ca mi-a aparut asa si din cauza lantului de aur.nu stiu ce e cu alergiile astea, foarte multa lume se plange, eu cred ca am facut de la vaccinul antigripal si am mancat si o conserva de ton si in 2 ore eram plina.eu am facut urticarie de mica, nu ma stresam de ea, dar acum mi-au aparut petele acestea rosii care nu ma mananca si ulterior mi-a aparut si o urticarie clasica pe burta.
-
Pentru ca acum ai dat mai multe amanunute privind simptomele si posibilele cauze iti raspund mai la obiect.
Intr-un topic mai vechi scriam ca baiatul meu a facut de 2 ori de la prostiile pe care le mananca la scoala urticarie .
M-am dus cu el la dr ,in prima faza mi-a dat Claritine ,dupa 2 saptamani se extinsese pe burta, maini , spate, si incepuse si pe picioare. L-am dus din nou la dr si mi-a dat CLEMASTIN (sau Tavegyl denumirea internationala) si un unguent BETADERM , imediat au inceput sa dispara petele si mancarimea.
Dupa vreo 2 ani mi-a facut din nou, dar i-am dat imediat Clemastin si in 3 zile disparusera complet.
Banuiesc ca Tavegylul este mai des folosit in urticarii pt ca este mai eficient decat antihistaminicele folosite pt rinitele alergice.
In general Claritine se foloseste in formele usoare de rinite alergice, in special la polen.
Se mai foloseste Romerganul si Tavegylul injectabil intramuscular in fazele mai grave de urticarii sau soc anafilactic ,plus adrenalina si hemisuccinat de hidrocortizon.
In urticariile acute antihistaminicele se administreaza p.o. 1 - 6 saptamani, pana la disparitia completa a eruptiilor.
Despre amestecarea a 2 histaminice de generatie mai noua eu una nu am auzit, si pe unde am fost nu mi-a recomandat nimeni asa ceva si ma tratez de alergie la polen in fiecare an din 1997.
Eu folosesc pt alergia la polen Aerius, mult mai bun decat Claritine, la anul voi incerca si Alerid (Zyrtec). -
Mi-a mai zis si mie cineva ca un medic din Franta i-a recomandat pt boala de reflux gastroesofagian sa ia toata viata Controloc -Inipomp .
Este un medicament f puternic si pe termen lung nu se stie inca ce consecinte are.
Prof dr Alexandru Oproiu si din cate stiu cam toti medicii din Romania recomanda acest medicament sa se ia in serii de 1-2 luni maxim ,urmat de pauza , si tot asa pana la ameliorare ,ca vindecarea nu prea e posibila.
Asa ca fiecre tara are modul lor de tratament.
In privinta antihistaminicelor am vorbit din experienta mea, dar la primavara voi intreba medicul daca intradevar le poti combina.
Din cate stiu eu Aerius este recomandat pt adulti sa se ia in doza unica de 5mg pe zi. -
carmenteodora, iti multumesc din suflet pt. sfaturi;mi-am cumparat betaderm aseara de la farmacie si m-am dat cu ea de 2 ori aseara si dimineata petele mi se estompasera destul de mult. nu mi-a venit sa cred.iti multumesc mult de tot.urez pe aceasta cale tuturor evelor multa sanatate in anul ce vine.
-
Ancaantal ma bucur ca iti este mai bine, daca vezi totusi ca nu iti trec si se extind mai rau,schimba antihistaminicul si ia Clemastin.
Si nu abuza de Betaderm ,te dai conform prospectului.
E bine sa-ti faci analizele dupa sarbatori,si eu i-am facut baiatului testele hepatice ,au iesit in regula si i-am repetat si pararepetat examenul coproparazitologic ,dar mereu iese negativ,.
Giardia da cateodata si manifestari cutanate asemanatoare alergiei.
Deasemenea vezi sa nu ai o infectie adaugata in organism, adica vreun microb in nas ,gat ,o infectie urinara , intestinala, sau vaginala.
Deasemenea ai mare grija la dieta , in primul rand numai manca conserve, carne tocata, mezeluri afumate, prajeli ,muraturi. Mancarea trebuie sa fie cat mai usoara si bea multe ceaiuri pt dezintoxicare.
Si eu am facut acum vreo 20 de ani de 2 ori urticarie ,de fiecare data dupa ce consumam carnea din porcul taiat de sarbatori .
Si eu si baiatul meu suntem alergici la polen .
A fost o emisiune la B1TV cu un interviu cu dr Jhon Ionescu ,un medic roman stabilit in Germania care trateaza alergiile printr-o metoda individualizata ,pe care o aplica in propria clinica din Bavaria.
Dumnealui spunea ca cele mai expuse persoane care fac alergii sunt cele cu polimorfisme genetice privind functiile de dezintoxicare hepatica (adica - genetic, ficatul nu functioneaza bine) Aceste persoane predispuse genetic , carora li se mai aduga o infectie in organism ,o dieta neadecvata ,plus mediul inconjurator poluant ,la contactul cu alergenii le va exploda boala in organism.(boli dermatologice, rinite alergice, astm bronsic, psoriazis,...)