Nivelul normal al pulsului?
-
17 Dec 2006, 12:567 4Am o tensiune de 11,7, insa pulsul meu, nu vrea sa scada sub 90. E normal? Am cautat informatii despre valoarea lui normala si n-am gasit. Voi ce stiti? Am 24 de ani.
-
17 Dec 2006, 13:03Valoarea normala e intre 60 si 80,dar daca esti o fire mai agitata poate sa aunga si pana la 100.Oricum 90 nu e o valoare de ingrijorat.
-
17 Dec 2006, 17:59"La un adult sanatos in stare de repaus, rata pulsului poate varia de la 60 la 100 batai pe minut.
In timpul somnului, pulsul poate scadea pana la 40 batai pe minut; in timpul exercitiilor fizice intense, se poate ridica pana la 200-220 batai pe minut." (wikipedia)
Prin urmare, o rata a pulsului de 90 de batai pe minut este de-a dreptul excelenta.
-
17 Dec 2006, 21:09Buna
Eu il consider putintel ridicat, insa depinde cum l-ai luat, si ce ai facut imediat inainte.Cu ceasul se poate gresi usor, si daca te-ai agitat putin iarasi modifica valoarea reala.
Dar nu e nimic alarmant,sa nu depaseasca 100b\min.
O seara placuta -
18 Dec 2006, 08:31Pulsul ar trebui sa fie cat mai mic, deoarece asa vezi ca ai o inima sanatoasa. Daca pulsul e mic, inseamna ca inima are nevoie de mai putine batai ca sa pompeze aceeasi cantitate de sange, deci muschiul inimi e bine antrenat.
Ar fi bine sa faci exercitii cardio care sa antreneze inima si sa nu te agiti, pentru ca bolile cardiace apar in special la oamenii cu pulsul mare... -
18 Dec 2006, 10:34eu il am ridicat inainte de menstruatie, am fost la cardiolog si a zis ca nu e absolut nici o pb, nu sunt pb, inima asa bate la anumite pers, si nu tb sa fie neaparat mic ca sa functioneze bine inima, eu am avut 114 cand am facut electrocardiograma iar doctorita a zis ca am un cord normal. depinde de pers iar daca esti o fire mai agitata, nervoasa sau energica e normal sa ai pulsul mai ridicat chiar si in repaus. stai linistita. poti lua niste magne b6 care este f bun.