Spasmofilie sau ...? Help, va rog.
-
0 0Mesaj şters de administrator
-
Offf, Milady, imi pare nespus de rau pt ce ti s-a intimplat si din tot ce am scris simt si cred ca ai o mare problema cu calciul..

Poti tine cont sau nu de ce scriu si de sfaturile mele.. nu sint medic si nici expert in medicina.. dar iti spun cite ceva din ceeea ce am mai intilnit si am citit.. tu faci cum crezi..
Toate simptomele pe care le-ai descris, plecind de la ameteala, stare de lesin, amorteala in miini, tremur si scaderea puterii de concentrare, senzatia de sufocare si ca nu te mai poti tine pe picioare sint legate de lipsa ACUTA de calciu.. si care poate duce la spasmofilie..
Cred ca iti aduci aminte cind am povestit de citeva ori pe forumul de la dragoste de o fosta iubita, care avea EXACT aceleasi simptome ca cele descrise de tine, dar la ea lucrurile erau foarte grave, ea facea caderi de calciu la o suparare putin mai mare, la calduri de peste 25 de grade, la efort indelungat sau la deplasari pe distante mari .. era cumplit pt ea.. si imi imaginez cit de nasol a rezistata la fiecare moment de panica .. si ce spaime a avut.. offf, Doamne..
Cred ca iti amintesti si de cite spaime am tras cu ea, mai ales facind dragoste, dar nu numai atunci..
Problemele care duc la lipsa calciului in organism apar din mai multe motive: o slaba asimilare a calciului, alimentatie redusa cu brinzeturi sau lapte, iaurt, oua.. fumat excesiv, cafele peste cafele, cu putin zahar sau deloc... activitati stresante si lipsa de odihna.. emotii puternice repetate in timp scurt.. sau o combinatie a acestor factori..
Pina la a merge la medic si sa-ti faca anlize si sa-ti dea tratament, ar fi bine sa iei pastile de Ca cu vitamina D2, cite 2, din 6 in 6 ore.. eventual fiole de Ca... care se absorb mai rapid..si sa renunti cit mai urgent la a bea cantitati mari de cafea, eventual si sa faci foamea, ca asta maninca rapid ca din organism .. sa reduci orice factor de stress.. si sa ai pregatit la tine pt orice situatie niste zahar..sau ceva dulce.. este foarte important..
Nu intra in panica atunci cind se mai intimpla, este extrem de important!!! Panica si starea de stress agraveaza simptomele si duc la lesin sau stari de tremur foarte puternice si chiar spasme necontrolate, poate chiar sa-ti blocheze maxilarul, fereasca Dumnezeu..
Ai mare grija de tine si incearca sa mergi miine la medic, daca e posibil.. oricum luni cred ca vei face analize, nu minca de dimineatam dar maninca bine miine si duminica.. si nu te stresa in plus.. incearca sa faci ceva ca sa rezolvi situatia cu calm, pt ca stresul iti face si mai mult rau.. iar cit despre partea cu relatiile intime.. cred ca ar trebui sa intrebi si medicul.. daca ai avut o cadere atit de mare acum si te resimti asa puternic, el trebuie sa decida, fct si de analize, ce iti recomanda.. oricum..eforturile prelungite si starea de stress, emotie si trairile puternice, mai ales ca va doriti asa mult sa faceti faceti dragoste, iti pot produce foarte mult rau.. si nu vreau sa te sperii, ci doar sa te avertizez ca sa nu patesti alte probleme si mai grave..
Iti doresc multa sanatate si sa auzim numai de bine.. noapte buna.. -
Milady, are dreptate BigSister. E vorba de lipsa acuta de calciu...spasmofilie. Si eu am aceasta problema, dar am inceput sa iau Calciu-Magneziu cu Vitamina D3, vitamina C si beau ceai verde, multe fructe... Inca nu pot sa spun daca are efect, deoarece numai de 3 zile le iau, dar sper sa ma ajute.
Urmeaza sa merg la medic iar daca o sa stiu mai multe o sa-ti spun si tie ce mi-a recomandat medicul.
Iti doresc multa sanatate!!! Si incearca sa nu te mai enervezi...findca stresul face cel mai mult rau sanatatii.
Te pup. -
sfaturile sunt foarte bune...pt o absorbtie rapida poti sa faci intramuscular 2 fiole /zi gluconolactat de Ca cu Mg(nu sunt dureroase)pt ca fiolele nu se beau...poti lua pt fixarea Ca-lui AT10-picaturi care se beau diluate intr-un pahar cu ceai sau apa(sunt mai bune si fa niste analize sa vezi daca asta este cu adevarat cauza...poate fi si o lipsa de Fe)se manifesta cam cu aceleasi simptome
-
Dupa manifestarile pe care le-ai avut, eu una cred ca este vorba de spasmofilie, sufar de asa ceva de la 15 ani, acum am 32 si am invatat sa tin boala sub control. Nu mai fac crize pentru ca imi cunosc foarte bine organismul si am invatat sa am grija de mine.
Poti sa iei Cal-C-Vita sau sa faci injectii cu gluconat de calciu si magneziu, eu mai iau si spirulina in paralel pt. ca am observat ca imi da energie si o stare generala de bine.
Cel mai bine e sa iti faci analizele, iti recomanda macar calciu total, calciu ionic, o analiza a urinei pt. a se vedea daca pierzi calciu prin urina (nu stiu exact cum se numeste aceasta analiza, dar stiu ca dr. meu mi-o da mereu sa o fac, spune ca e foarte importanta).
Si inca ceva, las-o mai moale cu cafeaua, ideal ar fi sa renunti macar o perioada la ea sau sa o inlocuiesti cu cafea fara cofeina. -
Milady_ , mi-a sarit inima! Imi pare rau ca ai patit asta, mi-esti foarte draga

Sfatule meu: nu te speria, ia-o usor si mergi intr-o prima faza la medicul de familie. O sa iti dozeze el calciul si alte minerale de care ai nevoie dupa ce o sa faci cateva analize de baza. Intre timp urmareste daca mai ai simptome, chiar usoare. Nu vreau sa te ingrijorez dar poate fi mai mult decat o cadere de calciu. Eu am patit-o
Te pup si ai grija de tine. -
Milady, cel mai bine fa-ti niste analize de sange sa vezi cum stai cu calciu, dar din pacate simptomele pe care le ai tu seamana f mult cu cele de spasmofilie. Stiu asta pt ca eu am spasmofilie si mai am din cand in cand "crize". E groaznic! Oricum, primul lucru pe care trebuie sa-l faci, e sa mergi la dr pt investigatii, neaparat!!!
Sanatate! -
din ce povestesti mie imi suna a atac de panica!zic asta caci am trecut prin tot cosmarul care l-ai descris.
m-am tratat cu homeopate si suplimente de minerale plus vitamine.aa,si sa nu uit si suc natural de aloevera.le-am combinat pe toate la sfatul doctorului homeopat si mi-e foarte bine acum.
mi-am facut intai de toate setul complet de analize.
multa sanatate! -
iar starea de slabiciune extrema,tremurat,senzatzie de lesin,mi s-a spus ca se numeste anxietate si e foarte chinuitoare.simtzi ca nu mai esti tu si ca in secunda doi itzi pierzi complet controlul.poate la mine si-a facut efectul atat de repede tot tratamentul si foarte bine si pentru ca nu consum cafea,nu fumez.
bafta -
stiti ca de cele mai multe ori simptomele spasmofiliei sunt confundate cu cele ale scerozei multiple?o boala neurologica f grava daca e lasata fara tratament,si pe care multi medici nu o recunosc?cell mai bine mergi si fa analizele si apoi mergi la un medic care sa ti le citeasca...daca ca si mg sunt normale,poti sa te gandesti si la boala sceroza multipla....