Anemie?

•  
    • 159 mesaje
    15 Dec 2006, 20:19
    0 0
    Eu am avut TBC anul asta si acum mi-am facut analizele. Analizele obisnuite mi-au iesit toate bune. Doar TGO este la limita superioara, dar e normal

La hemoleucograma insa mi-au iesit niste valori anormale:

Eritrocite - 3,74L M/uL (normal 4-5,1)
    Hematocrit - 33,5L % (normal 36-46)
    MCH - 33,1H Pg (normal 27-33)
    RDW - 8,4L % (11,5-14,5)
    Plt - 459H K/uL (normal 150-450)

Are cineva idee daca e grav?
  •  
    • 159 mesaje
    17 Dec 2006, 21:11
    0 0
    Nu imi spune si mie nimeni o parere?
  •  
    • 599 mesaje
    17 Dec 2006, 21:22
    0 0
    intra pe www.anticonceptionale.ro, este acolo o doctorita online care iti va raspunde la nelamuririle tale.
  •  
    • 8403 mesaje
    17 Dec 2006, 21:43
    0 0
    atat numarul de hematii-care dau hematocritul, cat si distributia medie a hematiilor-data de RDW indica clar o anemie.trebuie in perioada urmatoare ca sa o corectezi urmand un tratament cu FE-dar renunti complet la cafea, intrucat aceasta impiedica absorbtia fierului, mananci mai multe oua de tara, carne-multa in sange daca se poate si consumi iaurturi si lapte cat mai multe.

cand va veni primavara iti recomand o cura intensiva cu urzici.mananca cat poti de multe urzici, fie sub forma de ceai-ar fi bine sa o usuci, pentru a o consuma si in restul anului sub forma de ceaiuri, dar si preparata sub diferite forme-borsuri de exemplu.

pe cat posibil, usturoiul nu trebuie sa lipseasca de la masa ta, si de asemenea, mierea de albine.iti repara aparatul imunitar, si in timp cu siguranta iti vei imbunatati si conditia fizica cu un sport mai usor.

deocamdata, numai atat acum.

aaaaaaa...si pentru ca TGO este crescut-ca urmare a tratamentului cu tuberculostatice agresive, iti este interzis consumul de alcool, fumatul, mancarurile grase, prajelile, rantasurile si altele de genul acesta.o perioada cauta sa mananci cat mai dietetic.

sanatate multa iti doresc!
  •  
    • 159 mesaje
    17 Dec 2006, 22:32
    0 0
    Multumesc mult.

Of, cu regimul dietetic e mai greu in perioada asta. Mie nu prea imi plac preparatele de sezon, dar e cam complicat sa mananci salate.

Prajelile le-am cam scos, de fumat, nu fumez, alcool nu consum, doar cate un pahar de vin sau o sticla de bere, ocazional.

Dupa usturoi nu ma omor, dar am tot auzit de calitatile lui, asa ca o sa ma straduiesc.
  •  
    • 8403 mesaje
    17 Dec 2006, 23:04
    0 0
    iti vei reveni!am vazut multe cazuri revenindu-si frumos si normal.natura are cursul ei.totul este sa nu ii stai in cale.

si nu uita mierea!este..minunata!
  •  
    • 213 mesaje
    17 Dec 2006, 23:07
    0 0
    Vitamina C ajuta la absotia Fierului in organism.Patilele cu fier se iau pe stomacul gol pt o buna absortie, insa daca ai probleme digestive le iei in timpul mesei.Deasemenea nu se iau concomitent cu produsele lactate ,bauturi cu cofeina sau medicamente antiacide.