histerectomie totala cu anexectomie

•  
    • 175 mesaje
    15 Dec 2006, 09:07
    1 0
    Este vreuna din voi care a facut aceasta operatie?Sau aveti vreo cunostinta?
    Daca da,puteti sa-mi spuneti si mie daca e normal sa am dureri in locul unde au fost ovarele si uterul,la 5 luni de la operatie,mai ales cand se schimba vremea sau cand sunt obosita.
    Trebuie neaparat facut tratament hormonal de substitutie?
    Eu n-am nici un fel de probleme cu menopauza indusa chirurgical.Ma dor cateodata sanii putin,sunt uneori irascibila ,dar in limite normale.Oare e neaparat necesar acum,la 37 ani?
  •  
    • 35 mesaje
    15 Dec 2006, 09:42
    0 0
    si la ani de zile dupa orice operatie ai dureri cand se schimba vremea.asa am avut si eu ani de zile dupa cezariana.despre hormoni intreaba la medic,eventual mai multe pareri.sanatate!
  •  
    • 127 mesaje
    15 Dec 2006, 11:43
    0 0
    Da, eu am fost operata la 36 de ani. De atunci iau tratament de substitutie hormonala, la inceput plasturi transdermici (Climara 50), dar pentru ca simptomele neplacute ale menopauzei induse chirurgical nu s-au atenuat, mi s-a recomandat implantul subcutanat Riselle (estrogen care se elibereaza treptat, intr-o anumita doza in fiecare zi, timp de maxim 6 luni).

Tu esti o fericita ca nu ai bufeuri, stari depresive si de nervozitate maxima, insomnii si toate inconvenientele menopauzei, desi varsta la care ai suferit interventia chirurgicala este destul de mica (am inteles ca la 37).

Tratamentul de substitutie hormonala este indicat, deoarece previne aparitia osteoporozei, elimina dispareunia (durerile la contactul sexual, provocate de uscaciunea vaginala). Evident ca exista si riscuri (acela de a aparea, in timpul folosirii indelungate, noduli la san), de aceea este indicat ca din 6 in 6 luni sa se faca echo mamar.

Am incercat si tratament naturist, cu Femina (un preparat din plante, ce continea estrogeni naturali), cu diverse tincturi, dar n-a tinut. Am fost extrem de dezamagita, deoarece eu cred cu tarie in efectele benefice ale plantelor, dar se pare ca pe mine nu m-au ajutat.
  •  
    • 187 mesaje
    15 Dec 2006, 11:47
    0 0
    li_ana, si eu cred ca trebuie sa fac aceasta operatie,mi-e frica enorm, te rog wspune-mi cum a fost, cite zile ai fost la spital, cum te-ai trezit, cind te-ai putut ridica din pat, te rog frumos raspunde-mi
    multumesc
    si eu am 38 ani
  •  
    • 175 mesaje
    16 Dec 2006, 08:18
    0 0
    Pt. Mirmo:operatia este grea,durerile f mari dupa,ca la orice operatie,insa impactul cel mai mare este cel psihologic,ai senzatia ca esti handicapata desi nu-i adevarat,depinde f mult de sprijinul sotului,al familiei.Am vazut ca majoritatea femeilor nici nu le spuneau sotilor detalii(ce li s-a scos),pt ca ei,probabil cu o mentalitate proasta si invechita sa nu le paraseasca,nu inteleg de ce,sexul e acelasi(ca asta-i intereseaza),totul e numai in creier.
    Eu am stat 3 sapt in spital dar din cauza ca nu locuiesc in Bucuresti,in prima mi-au facut investigatii,in a doua operatia,am stat 3 zile la reanimare(acolo a fost cel mai greu)si am mai stat opt zile pana mi-au scos firele;daca eram mai slabuta si fara diabet,stateam mai putin.Oricum doua luni dupa ai voie sex,sase luni fara ridicat mai mult de 3 kg si fara gimnastica.Durerile sunt mari,rana e f adanca,se cicatrizeaza greu,dar eu ,am fost in acelasi timp fericita ca am scapat de cancer,rezultatul biopsiei a fost bun.
    Daca tre' sa faci operatia,nu amana,din proprie experienta iti spun ca fiecare zi conteaza...Succes si fii curajoasa!