rana pe col-cum apare?

•  
    • 83 mesaje
    30 Iul 2003, 17:22
    0 0
    fetelor, din cele care ati avut asha ceva, dupa ce se cauterizeaza problema, mai exista riscul sa mai apara vreuna?
    NU de alta dar nu te poti duce in fiecare an la ginecolog sa te cauti de rani pe col.
    Cam care ar putea fi principalele cauze....eu am avut una , mi s-a spus ca cauza este congenitala...adica din nastere(este oare posibil?-lol), examenul secretiei a fost ok(adica absolut nimic pe acol.........oricum ce sanse am sa ma mai captusesc cu inca una......mai tarziu? A fost foarte neplacut la cauterizare.......
    Va pupik,
  •  
    AL
    • 105 mesaje
    30 Iul 2003, 19:53
    0 0
    Si eu am avut una.Si mi-au zis la fel ca e din nastere.Oricum normal este ca la trei ,patru luni sa mergi la un control .
  •  
    • 27 mesaje
    31 Iul 2003, 11:55
    0 0
    Din cat am citit am inteles ca ranile pe col uterin apar de la o infectie bacteriana inaparenta (ex. cu Tricomonas). Aceste bacterii prin toxinele ce le elibereaza fac mediul acid si apare eroziunea. Deci trebuie sa cauti infectia care poate e veche si simptome suparatoare nu mai da si trebuie tratata.Oricum o cauterizare se face dupa ce ti s-a facut secretia vaginala si ai luat niste antibiotice altfel rana apare din nou. Pacat ca sunt putini ginecologi buni, multi vor sa te cauterizeze cat mai rapid sa-ti ia banii si gata .Bune sunt si spalaturile cu plante medicinale(pelin, coada soricelului care pe langa efectul antiseptic in cazurile de inceput mai si vindeca. Pentru tratamentul infectiei trebuie luat in calcul si partenerul altfel infectia se propaga de la unul la altul. Si el poate sa-si faca secretia uretrala, numai ca la barbati infectiile cronice(vechi) sunt greu de depistat, sunt ascunse si se fac examene de secretie de prostata. Va pup.
  •  
    • 8 mesaje
    31 Iul 2003, 12:37
    0 0
    Si eu am avut o astfel de problema. Aceasta rana a aparut in urma unei infectii (asa cum scrie si nineta). La mine s-a vindecat, s-a inchis in urma unui tratament local, nu mai stiu cum se numeste medicamentul dar daca te intereseaza am sa ma uit in dosarul meu (este acasa) si am sa-ti scriu. Adevarul este ca eu am dat peste un medic exceptional, foarte sufletist si migalos (pacat ca este in Constanta).
    Sanatate.
  •  
    • 12 mesaje
    1 Aug 2003, 13:16
    0 0
    pt. bubu68: eu sunt din Constanta si am mare nevoie de un ginecolog bun. imi poti spune numele sau si unde are cabinetul? te rog mult!!!
  •  
    • 4 mesaje
    12 Aug 2003, 14:43
    0 0
    pt.bubu68.Si eu ma confrunt cu aceeasi problema si mi-e teama sa ma duc la medic.Spune-mi te rog, daca vrei, numele medicului care te-a tratat pt.ca eu sunt din Constanta.Multumesc frumos.
  •  
    • 420 mesaje
    12 Aug 2003, 21:38
    0 0
    doctorul mi-a spus ca rana mea e de la CHIURETAJ! m-am cauterizat acum 4 ani si de atunci nici o problema!