Alimentatia sugarului
-
0 0Ma gandeam sa ne intalnim aici sa vb despre ce anume papa copilasii vostri,cum ,cat,sa aflam cat mai multe pareri despre alimentatia bebelusilor nostri.noi facem 5 luni acum pe 17 si deja am inceput sa ne revenim cu pofta de mancare dupa o perioada in care am refuzat laptele ,am papat mai mult in somn.sincer fetelor am innebunit psihic,am schimbat laptele,am pus cereale,ziceai ca-i dau otrava.poate a fost reactia dupa vaccinul de 4 luni,acum papa bine,chiar foarte bine.dimineata laptic,apoi piure de fructe,suc de fructe cam 100 de ml si in rest laptic.vreau sa-i dau supica si nu stiu daca sa pun carnita sau nu.in ceai sa pun zahar sau nu?ce ziceti vb despre bebei?
-
Buna Diana,
Sa stii ca eu i-am mai pus din cand in cand miere in ceai ca nu vrea sa bea asa simplu (stiu ce zic dr-ii despre miere ca da botulism, dar eu am miere de la soacra mea, 100% naturala, fara indoiala). Oricum, nu abuzez. Depinde si de scaun (daca e prea moale, fara miere si ii fac ceai de menta... incerc sa o pacalesc, asta e)
Carne ii dau la 2 zile (de pui, fiarta: piept sau pulpa) dar f putin; adica, imi dau seama cat vrea pt ca, daca nu ii mai place sau nu mai vrea, imi da peste mana si scuipa...
Stiu ca poti sa ii dai supa (limpede sau sa ii pasezi in ea morcov si cartof la inceput). Daca ii place, poti incerca sa ii pasezi si din telina, patrunjel (radacinoase) dar stiu ca mai fac figuri la astfel de gusturi (ies mai aromate).
La o masa (pranz) poti sa ii dai supa strecurata si piure (morcov si cartof). La piure poti pune putin unt sau ulei de masline. (Din proprie experienta, untul e mai bun; uleiul de masline da un gust cam nasol la pireu si refuza - asa e la noi).Ideea e ca trebuie sa nu o fortezi si sa ii dai sa pape progresiv.
La 3 zile, are voie galbenus de ou fiert foarte bine, amestecat in pireu (eu ii fac morcov fiert cu galbenus si putina zeama de la supa). Ii place dar papa cate un pic (rareori, papa aproape tot)
Eu iti spun din ceea ce mi-a recomandat dr pediatra a fetitei mele (mai vb pe mess daca vrei). Noi facem 6 luni pe 20 dec.
A, am uitat: seara neaparat lapte cu faina de orez in el (dar tot la biberon: papa mai greu din el ca, deh, e mai gros dar ii tine de foame toata noaptea). -
Buna, fetelor!
Nu vreau sa va spun ca nu faceti bine punandu-le miere in ceai, dar dr si cartile spun ca e mai nociva pt dinti decat zaharul fiert in apa pt ceai. Stiu ca bebeii vostri nu au inca dintisori, dar ar fi cel mai bine sa ii obisnuiti cu ceaiul fara zahar, mai ales ca acum sunt ceaiuri atat de aromate si de gustoase. Asta e parerea mea!
Eu carne i-am dat lui Edi pe la 5 luni jumate-6. Am inceput cu piept de pui, apoi carne de vita, iar mai tarziu cu ficat de pui, pe care acum il mananca cu cea mai mare pofta. De pe la 6 luni i-am dat iaurt si baranza de vaci. Pe la 5 luni, cum are baietelul tau, Diana, Edi papa f bine pireuri de fructe si cereale(Milupa mi se par cele mai bune). Biscuiti eu nu i-am dat dacat pe la 6 luni jumate pt ca nu am gasit biscuiti fara gluten, iar care i-am gasit contineau f mult zahar.
Pe mine cel mai tare ma enerveaza cand mai aud pe cineva spunand: lasa ca si "cutarica" a mancat "nu stiu ce" la x luni si nu a patit nimic. Fazele aste ma dispera, adica cum??? Daca n-a intrat in spital sau daca nu i-a fost rau inseamna ca e si sanatos. Dupa parerea mea multe din greselile de alimentatie din copilarie se rasfrang asupra organismului la maturitate. Hai ca o iau pe ulei
V-am pupat!!!! -
fetelor bebelusii nu au voie MIERE pana la varsta de 1 an! contine o bacterie botulismus.
http://www.treiursuleti.ro/forum/Mierea-O-Delicatesa-Interzisa-Pentru-Sugari-t3109.html
mie mi-a interzis medicul cu desavarsire. pot murii! sincer, nu dati miere copiilor pana la 1 an.
eu i-am facut annei supica cu carne de pui, de vita! -
rorox dai un miel ca am fetita!!!!!!!!sau faci pe moshu pentru Andreea anul asta.am glumit.
despre miere asa am auzit si eu,sincer nu i-am dat,o singura data am pus zahar in ceai ca asa a spus pediatra,dar dr de familie zice sa nu dau.acum o mie de pareri.i-am facut supica azi si am fiert si un sfert de piept de pui,vedem cum se prezinta.angelika ana are 7 luni?merge de-a busilea? -
Scuze, acum am citit si eu pe internet de miere si botulism. Acum 16 ani scria in toate carticelele sa le dai miere asa ca a mea a avut ceiut cu miere de cand s-a intors din maternitate si a crescut sanatoasa voioasa. Acum este mai inalta decat mine si nu are nici o carie...
Gata, nu ma mai bag, ca sunt demodata... -
dianna anna a facut ieri 6 luni! nu merge inca de-a buselea. eu am citit in internet, caci un copil pe la 9-10 luni ar merge de-a busulea! sa vedem! unii sar direct de etapa asta si merg in picioare!
mya, nu e vorba de carii. se spune, in f multe carti de specialitater, chiar aici in austria, peste tot citesc caci EXISTA pericolul cu mierea ca, copilul sa ia aceasta bacterie. tu ai avut noroc, de altfel multi alti parinti cu copii lor, dar cand citesti peste tot asta, nu mai i-ti permiti sa risti! -
am inteles ca botulismul nu este legat de carii. Mai sus insa ziceau de carii si botulism. Ca nu a facut botulism este clar deoarece este sanatoasa voioasa (nici nu a murit nici nu a paralizat) si nici carii nu are.
De acord ca trebuie sa sufli si in iaurt... Este drept ca astia tot schimba iaurtul... De eg cand era a mea mica ziceau ca nu trebuie sa doarma decat pe burta, de atunci au schimbat de cateva ori, ba ca pe o parte, ba ca trebuie sa doarma cu fata in sus...
De asta am zis ca nu ma bag ca sunt demodata. -
Diana, scuze
sunt cu capul in nori azi
Asta e, dau mielul, fac si pe mosu daca trebuie 
Din cate stiu eu mierea favorizeaza si aparitia unor alergii in ceea ce priveste alimentatia.
Mya, nu te supara, dar si mama mi-a dat la 7-8 luni sarmale si am crescut si eu mai mare decat ea, dar asta nu inseamna ca e ok sau e sanatos sa ii dai unui copil de 8 luni sarmale, nu crezi????? -
asa e fetelor,alte vremuri acum.cand o aud pe soacra-mea ca ea la crescut pe fi-su cu fasole de la 4 luni imi vine sa o omor.ca daca fata nu mai manaca lapte incepea sa bombane ca sa-i dau ciorba,sa-i dau ce mancam noi.pai cum sa-i dau asa ceva?ca daca se intampla ceva doamne fereste nu-mi vine sa mor?ca eu sunt de vina nu?
ps.Andreea a papat supica azi,adica doar a gustat ptr ca nu-i place deloc,scuipa si urla de foame dar supa nu vrea. -
lol.am scapat de zilele acelea ingrozitoare cand ma gandeam ca ce animal sa mai fac sa pape si puiuta mea ceva. sau cand papa lapte numai cand dormea
acum avem 2 anisori si o luna si papam, inca gatit separat, mai de toate-inca fara porc. mai scapam si la spaghetele lui mami si tati-zice: le-ai facut bune, bune de tot.si mai cere: vreau friptura si cartofi prajiti. si mai facem si cartofi o data pe luna, daca e "neaparata nevoie de cartofi".lol