furnicaturi in brate

•  
    • 100 mesaje
    14 Dec 2006, 09:51
    2 1
    De vreo 2 zile simt furnicaturi la nivelul bratului stang, si ameteli, desi iau calciu zilnic.
    Stie cineva despre ce e vorba?
  •  
    • 24 mesaje
    14 Dec 2006, 10:30
    2 0
    Poate fi vorba de o tulburare pe sistem nervos care da asemenea senzatii sau de calciu care probabil nu se asimileaza.Sanatate si mai bine fa un control.Poate fi stresu de vina.
  •  
    • 354 mesaje
    14 Dec 2006, 10:45
    0 0
    Pe langa calciu iei si vitamina D pentru fixare.Calciul simplu e ca si cum l-ai lua degeaba.Si intr-adevar mai poate fi si pe sistem nervos.
  •  
    • 686 mesaje
    14 Dec 2006, 15:06
    1 0
    Nu simti furnicaturile dupa ce te-ai enervat sau stresat? Daca da atunci clar e pe sistem nervos. MgB6 e bun mai lasa din starile de nervi si neaparat calciu cu d2. zilnic. Nu e exclus sa fie si tiroida.
  •  
    • 4411 mesaje
    14 Dec 2006, 15:59
    0 0
    Ti a recomandat medicul sa iei calciu?Pentru ca altfel nu intotdeauna lipsa de calciu este problema.Si oricum nu se ia zilnic pe perioade indelungate.Se poate depune pe rinichi,ficat,inima si altele..De preferat este sa faci o cura primavara si 1-2 injectii cu vitamina D pentru fixare,daca intr adevar ai problema cu lipsa lui,nu sa iei in continuu.Chiar imi spunea un medic..In romania se ia prea mult calciu aiurea..

Si apropo de problema ta e f posibil sa fie pe sistem nervos.Ori niste magneB6 cum spunea cineva mai sus ori poate aspacardin daca ai si palpitatii.

Oricum mai bine vezi un medic.
  •  
    • 844 mesaje
    14 Dec 2006, 16:37
    0 0
    sigur nu e ceva grav..la bolnavii de inima se manifesta altfel durerile....daca nu vrei sa faci injectii pt fixarea Ca sunt niste picaturi numite AT10...+ Mg...asta mi-a recomandat doctorul pt niste simptome asemanatoare:
    10 zile/luna Mg (magnerot)
    20 zile/luna Ca (cipcal natural din cochilie de scoica si are D3)
  •  
    • 6 mesaje
    14 Dec 2006, 18:25
    0 1
    Buna!
    Nu vreau sa te sperii, insa simptomele pe care tu le ai le-am avut si eu prin primavara; nu le-am dat atentie, pana intr-o dimineata cand m-am trezit cu degetul mic al mainii stangi amortit; iar degetul inelar prezenta furnicaturi; am ignorat cateva zile; timp in care amorteala de la degetul mic a "avansat" pana spre cot; abia atunci am mers la control; am facut tratament timp de 2 saptamani cu un anti-inflamator si Supradyn; nu a cedat; am incercat un alt tratament, ce avea la baza cortizon; in paralel, am facut fizioterapie; am facut diverse investigatii - nu e de la glanda (in cazul meu), nu e de la inima, nu e nici cervical - asta banuiau medicii; in urma unor RMN-uri si a unei tomografii, s-a constatat ca am o inflamatie a nervului cubital stang; iar diagnosticul este de "perestezie cubitala stanga" sau asa ceva.
    Cauza.....nu intuiesc doctorii, intrucat nu a aparut in urma unei lovituri/ presiuni pe nervul respectiv; pur si simplu asa m-am trezit dimineata; urmeaza sa merg iara la medicul neurolog pt. a-mi prescrie un tratament in baza rezultatelor de la RMN si tomografie; stiut este faptul ca trebuie sa repet procedurile de fizioterapie.
    Oricum, eu nu as ignora si nu as minimaliza; nu vreau sa creez panica.
    Multa sanatate!
  •  
    • 6 mesaje
    14 Dec 2006, 18:31
    0 0
    Revin cu inca ceva: chiar daca medicii nu au gasit cauza - in urma careia m-am trezit asa - 3 neurologi din 4 mi-au zis ca ar putea fi si stresul de vina; am fost "certata" de medici ca nu am fost relativ imediat la control, dar mi-au zis ca am facut bine ca nu m-am tratat singura si ca nu am cerut remedii direct de la farmacista, fara consult preliminar.
    Scopul mesajului meu nu este de a crea panica, ci doar incerc sa dau o idee de mers la control.
    Numai bine si sanatate!
  •  
    • 100 mesaje
    15 Dec 2006, 08:31
    0 0
    Eu simt doar usoare furnicaturi in tot bratul, dar care cedeaza la antiinflamatoare.
  •  
    • 415 mesaje
    15 Dec 2006, 10:49
    0 0
    Daca cedeaza la inflamatoare poate fi vorba despre spondiloza cervicala complicata cu nevralgie cervico-brahiala si periartrita scapulo-femurala
    Spondiloza cervicala in general da compresie pe nervi, dar mergi la un dr reumatolog ,poti face o radiografie (eu nu am facut si cred ca nu a fost bine , probabil daca as fi facut s-ar fi vazut de la inceput ca nu este vorba de spondiloza cervicala)

Eu am avut acest diagnostic timp de 1 an de zile , eu simteam amorteli de la degete(2) pana la cot pe traiectul nervilor, si dureri in bratul superior , numai puteam folosi nici mouse-ul cu mana dreapta, era un adevarat chin, practic devenisem stangace.In urma tratamentului cu inflamatoare durerea ceda f putin si apoi iar revenea. Pana la urma diagnosticul a fost gresit
    , era vorba despre altceva , am urmat un alt tratament si durerile au disparut imediat de atunci si nici pana in ziua de azi nu au mai aparut.
  •  
    • 100 mesaje
    15 Dec 2006, 11:42
    0 0
    Nu am alte dureri decat o usoara amoteala a bratului stang, furnicaturi pe coloana si ameteli mai ales cand stau in pat am cateva secunde senzatia ca ma prabusesc in gol.
  •  
    • 415 mesaje
    15 Dec 2006, 14:38
    0 0
    .compresia nervilor intre vertebre da dureri, furnicaturi, ameteli,pierderi de memorie,atacuri de panica, senzatii de pierderi de echilibru (care nu sunt vizibile ),chiar pareze.
    pt a pune diagnosticul de discopatie cervicala ai nevoie de o radiografie de coloana cervicala
    de regula aceste ameteli ar trebui sa dispara in pozitia culcat

.poate fi ceva si pe sistem nervos,
    anxietatea da tulburari neurovegetative ,manifestate si prin parestezii care se intind de la extremitatea membrului superior sau inferior, pe toata circumferinta lui, pana la nivelul unei articulatii si nu respecta nici un teritoriu nervos

.poti face si un examen ORL pt. a diagnostica o posibila problema vestibulara(mai putin probabil)

.faci vreun tratament medicamentos ?