ce analize se fac?
-
13 Dec 2006, 11:250 0buna.am hotarat,in sfarsit,sa facem si noi un bebe.da,as vrea sa fac niste analize,pt.a vedea daca totul e ok.cam ce analize se fac?imi spune si mie cineva?mersi mult.
-
13 Dec 2006, 12:41Si eu ma gandeam sa-ti dea trimitere un dr.ginecolog. Iti va spune si in ce per. se fac, pt.ca unele analize nu se fac precum cele obisnuite.
-
13 Dec 2006, 12:54Analize generale:
hemoleucograma, glicemie, calcemie, transaminaze, creatinnina+ureea sanguina, colesterolemie, trigliceride, coagulograma, grup sanguin si RH, serologia hepatitelor B+C (HBsAg+HCV), sumar-urina, urocultura+antibiograma (la nevoie), se mai recomanda si serologia sifilisului+anticorpii (RBW+TPHA),HIV
Este bine ca acest set de analize generale sa fie efectuat de catre ambii viitori parinti.
ecografie abdominala si pelvina externa si intravaginala ,control ginecologic
Analize infectioase:
-anticorpii IgG si IgM pentru rubeola
-anticorpii IgG si IgM pentru citomegalovirus
-anticorpii IgG si IgM pentru toxoplasma
-dozare anticorpi pentru anumite infectii:brucella, listeria, mycoplasma si ureaplasma, herpes, gonoree
Analizele imunologice includ:
-FAN (factor antinuclear)
-Ac antifosfolipidici
-Lupus anticoagulant
-APTT.
Analizele hormonale sunt facute pentru a depista o eventuala cauza de sterilitate
PS. Sper ca nu te am speriat cu atatea analize, dar acesta ar trebui sa fie protocolul de screening pentru a nu avea surprize