pediatre sau mamici? am nevoie de sfat
-
0 0Buna. Sunt mamica unui baietel in varsta de 2 ani. Un copil bun, vioi, prea vioi chiar, dar care nu vrea sa manance. Carnita - nicicum. lapte cat cuprinde si ce-l mai confing asa, cand nu-i atent. Nu ma trezeste noaptea, nu are nici un fel de alta problema si din acest motiv nici nu l-am dus la medic. Este normal sa nu prea manance? E cam de mult starea asta si pur si simplu nu vreau sa cobesc ducandu-l la medic. Ce ma sfatuiti? Un tratament cu vitamine? Multumesc
-
Mie farmacista mi-a recomandat calduros sa NU iau Pickovit,pentru ca contine foarte multe E-uri si tot felul de prostii..
dar intr-adevar vitaminele i-ar putea creste pofta de mancare baietelului tau.
Ai putea sa incerci si feluri noi de mancare,bazate pe carnita si lapte,asa incat sa fie mai apetisante si sa-i captezi atentia.Spre ex. baietelul meu nu accepta sub nici o forma carnita de vitel,pana nu am transformat-o in pasta si i-am servit-o pe paine. -
Am vazut de curand o emisiune la tv pe euforia parca cand o fetita nu vroia sa pape. E un fel de emisiunea nany dar in strainatete. Cand mama i-a cumparat vesela colorata si i-a aranjat mancarea frumos in farfurie s-au schimbat lucrurile. Si inca ceva nu trebuie insistat sau strigat sa manance pt ca atunci obtii rezultatul nedorit.
-
multumesc foarte mult de raspunsuri. am incercat pikovit si nu-mi dau seama daca a avut sau nu rezultate pentru ca are zile cand mananca si zile cand nu. si am inteles ca nu se recomanda mai mult de o luna. in plus, eu sunt toata ziua la lucru si bona imi spune ca a mancat ceva....dar mi-ar placea sa stiu ca mananca asa cum manca el inainte. oricum, tot m-am linistit ca nu am mari motive de ingrijorare. si ideea cu aranjatul farfuriei e foarte buna. dar acum, de unde iau idei? oricum mersi tare mult si urez tuturor mamicilor sanatate multa pentru puiutzii lor.
-
Si eu m-am luptat cu mancarea cu baietelul meu. A fost groaznic. Ii dadeam numai legume si lactate iar el abia daca manca ceva. Era tare slabut si nu reuseam sa il conving sa manance. Cand a inceput soacra mea sa se ocupe de el, i-a dat mancare cu carne si, surpriza, a mancat! In prezent are pofta de mancare si este carnivor. Nu manca pt ca nu ii dadeam carne. In carti nu scrie ca unii sunt carnivori prin natura lor. Zadarnic i-am dat vitamine de toate felurile ca nu i-am facut pofta de mancare cu ele.
-
aceasta lipsa de mancare poate fi cauzata de cresterea dintilor,de ex.eu asa am patit.2 saptamani au fost cumplite.avea zile cand pana la ora 17 nu isi bea decat laptele si manca jumatate de banana.aceste momente au trecut.
ca nu iti mananca carne,eu cred ca au preferinte.incearca cu peste,ficatel de pui.
baietelul meu mananaca foarte bine carnea de pui facuta snitel.si o combin cu piure de cartofi de ex.bebe al meu are un an si sapte luni.
bineinteles,e mare greseala sa alergi dupa el.desi imi era greu nu am facut asta niciodata.va pup -
Se zice ca atata vreme cat copilul e in parametri normali la greutate, e vioi si activ, nu e palid si nu arata bolnav, nu ai de ce sa-ti fac griji ca nu mananca. Inseamna ca este un copil sanatos !
Problema este ca zici ca a mancat candva bine ,asta inseamna ca s-a intamplat ceva totusi la un moment dat. Poate fi ceva de ordin psihologic, cat a stat cu tine acasa a mancat f bine si de cand e cu bona numai mananca ? Daca nu acesta-i motivul ,atunci poate ar trebui sa-i faci niste analize, cand are anemie ,paraziti intestinali sau inceput de rahitism copilul numai are pofta de mancare. Consumul laptelui in loc de alte alimente duce la rahitism.Ar fi bine daca ar manca cate putin si mai des, dar mancare variata, nu numai lapte
Alimentatia echilibrata in primii ani de viata ai copilului si in perioadele de crestere este obligatorie in prevenirea rahitismului. -
in legatura cu vitaminele,eu cred ca se gasesc in fructe foarte multe.ofera-i suc proaspat facut de tine,din citrice mai ales.nu are sens sa ii dai pikovit.si evita dulciurile si gustarile intre mese.dauneaza la pofta de mancare.eu la masa de pranz,ii dau o tableta de ciocolata kinder,bineinteles ca rasplata daca mananca.
-
Am uitat sa iti mai spun ce zicea psihologul in emisunea aceea, schimba incaperea unde mananca ca sa fie un nou inceput in luarea meselor si mananca impreuna cu copilul. Aranjeaza in forma de fete zambitoare sandviciurile sau ce ii dai sa pape.
Greu cu copii astia dar cand ii iubim ce nu am face pt ei
-
si eu am aceeasi problema.al meu are 2 anisi aproape 5 luni si tot asa..mamanca "numai" lapte.dimineata lapte, apoi o banana sau mai putin , la pranz 2 linguri de mancare si asteapta laptele.
O fi vreo problema de paraziti intestinali>>???
i-am facut si examen coprologic si nu a iesit dar cine stie? -
Am avut cam aceeasi problema, fata mea avand un deficit f mare de greutate iar pofta de mancare deloc.In mom de fata s-a ingrasat si ii merge chiar bine.Dr pediatra mi-a zis sa-i dau fier Haussman(nu manca deloc carne fata mea..ca nu-i placea), tratament in fiecare luna cu: 10 zile picovit, 10 Calciu..am uitat cum ii zice, e un sirop, 10 zile Liv 52(tot sirop).De asemenea mi-a zis sa-i dau si ketoff deoarece a mea nu dormea si avea si niste probleme...nu putea respira bine, era tot timpul infundata in nasuc.Acum fata are pofta de mancare si nu-mi mai face nazuri, in plus doarme foarte bine.Stiu ca unii dr nu recomanda medicamentele..totusi copii sunt in crestere, oscioarele lor sunt in crestere ..eu una prefer sa fie mai grasuta, mi-e frica de rahitism.Acum..fiecare parinte face ce crede pt copilul lui.Multa sanatate la copil!