extrasistole
-
1 0Am citit despre ele si am inteles ca nu sunt periculoase si pot aparea din multe cauze.La mine cred ca au aparut pe fond nervos sau din cauza stresului, cateodata simt o bataie in plus sau senzatia ca inma s-ar opri.Cand sunt stresata sau anxioasa simt un nod in stomac si senzatia de greutate in respiratie.Stiu ca nu am probleme cu inima , am facut Ekg si ecocardiograma si nu mi s-a gasit nimic.De fapt vroiam sa stiu daca aveti si voi aceste manifestari si cum le simtit voi, mentionez ca am numai 27 de ani.Cum simtiti voi teama sau anxietatea.
-
si eu mai am inainte de ciclu si la ovulatie, sunt normale nu-ti face griji, mie asa mi-a zis cardiologul am facut si eu electrocardiograma si mi-a iesit bine si mi-a zis sa stau linistita ca sunt probleme functionale nu organice, si a zis ca la cardiolog sa vin dupa 40 de ani.
eu mai am si tahicardie uneori si a zis sa iau cate un distonocalm la nevoie. -
Si eu am frecvent extrasistole. Am un prolaps de valva mitrala minor, dar nu acesta imi cauzeaza extrasistolele. Am fost la cardiolog am luat multe betablocante, dar nu mi s-au diminuat. Am inceput sa iau paducel, sedifit, vagostabyl si mai am asa cam 2 - 3 extrasistole pe zi.
Inainte aveam crize care ma tineau si jumatate de ora.
Ati avut vreodata senzatia ca inima s-ar opri, urmata de o stare de confuzie si ameteala? -
Da,mi s-a intamplat inainte,dar acum,ca sunt si insarcinata,cu atat mai mult si mai des mi se intampla sa am asemeanea stari descrise de voi mai sus.Sunt deseori insotite de panica,de "inima-n gat"...Mie mi-a fost recomandat calciul si magneziu,plus,mai ales pe strada,sa am mereu o bucata de zahar,bomboana,ceva dulce in geanta si o sticluta cu apa.Principalul este(si asta o spun din experienta)sa nu te lasi prada starii de rau("aoleu,mor,ce ma fac"etc)pt ca asta e primul gand pe care il ai...Rapid,o lingurita de zahar si un pahar de apa...Sanatate!
-
Eu am citit undeva ca atunci cand ritmul inimii este neregulat, chiar in timpul crizei daca este mai puternica si tine ceva mai mult, se maseaza artera carotida imediat sub mandibula, ori se inspira adanc astfel incat abdomenul sa se umple cu aer sau se bea un pahar cu apa rece. Intr-adevar nu trebuie sa ne lasam duse de starea de rau ca nu facem altceva decat sa agravam starea.Mie mi s-a intamplat ca dupa un pranz dupa ce am mancat cam mult si abdomenul s-a umplut cam mult sa am o criza de extrasistole care a tinut cam jumate de ora. Oricat incercam eu sa ma linistesc tot agitata eram, incercam sa nu ma panichez, am luat un propranolol si s-a linistit.Apoi am citit pe net ca poti avea extrasistole si din cauza unui pranz bogat pentru ca abdomenul se umfla si apasa pe inima dereglandu-i ritmul.
-
si eu am extrasistole si tulburari de ritm...adika batai duble si cu pauza la 2-3 min.asta mai ales seara cand ma kulk,dar eu am probleme cu tiroida si de asta.asa am crezut si eu la inceput ca am ku inima sau am luat-o razna cu nervii. pana am dat de cauza a mai trecut un an.iti recomand si tie analize ptr TSH, T3, FT4.n-ai nimik de pierdut!
-
Multumesc pentru sfat, chiar acum o luna mi-am facut toate analizele, toate sunt bune inclusiv tiroida care este in limite normale, calciu la fel, anemie nu am etc.Cred ca tulburarile de rimt sunt pe fond nervos, este clar. Nu mi se intampla sa am in fiecare zi, sunt zile chiar saptamani cand nu simt nimic, deci depinde cat de agitata sau lininstita sunt.
-
eu cum ma enervez putin ma strange un nod in gat si incep extrasistole cu o stare foarte nasoala de panica .le am de 3 ani.am fost la cardiolog si nu mia zis nimic grav decat o mica insuficienta mitrala atat.mia dat verapamil si panangin dar tot le am nu stiu ce sa mai fac ,tot timpul tre sa fiu calma ceea ce nu poti.
-
si eu am avut extrasistole dar din cauza atacurilor de panica pana au depistat doctorii ca am atacuri depanica si tulb. de anxietate umblam prin spitale pana mi-au pus si holter toti doctorii spuneau k nu am nimic la inima eu credeam k ei ma mint sau ca nu stiu sigur dar eu aveam atacuri de panica am loat sertralin ( tratament psihiatric) si metroprorol pt puls sa i-l regleze si mi-a trecut