iaurt pentru tratarea candidei
-
7 Dec 2006, 22:120 0buna
ati auzit de introducerea iaurtului in vagin pentru refacereflorei bacteriene si tratarea candidei?
ce parere aveti? functioneaza oare?
a incercat cineva? -
7 Dec 2006, 22:57am auzit, e recomandat pentru ca poate ajuta la echilibrarea florei bacteriene. iaurtul contine bacterii acidofile, pe cand problema ta e provocata de bacterii basofile. bacteriile acidofile ajuta la scaderea pH-ului, ceea ce opreste/incetineste cresterea celor basofile.
pe pielea mea nu am incercat, am avut si eu o data si am folosit un gel medicinal. cred ca e mai sigur asa. ai grija insa sa nu folosesti mai mult decat doza recomandata. daca iti distrugi flora interna, o sa dureze mult sa ti-o restabilesti si disconfortul o sa fie prelungit.
in orice caz, mananca mult iaurt pana iti trece si continua sa ti-l incluzi in dieta. iti regleaza organismul si ajuta la prevenirea unei noi aparitii. -
7 Dec 2006, 23:10daca vrei sa incerci, faci asa:
ti-l introduci cu o seringa mai larga (ai grija sa fie curata!) seara inainte de culcare. iti pui un protege slip si la somnic! dimineata te clatesti. nu te speli viguros si nu folosesti detergent. eventual un pic de otet in apa.
nu recomand tamponul intern ca "dop" pentru ca 1. o parte din peretii vaginali vor fi acoperiti si nu expusi efectului binefacator; 2. tamponul va absorbi secretiile tale vaginale, cauzand uscaciune, poate si iritatie si marind dezechilibrul.
ai grija ce fel de iaurt folosesti! sa nu contina conservanti sau mai stiu eu ce aditivi! daca nu gasesti de cumparat natural, poti sa-ti faci singura din lapte.
de obicei nu e nevoie de tratament in timpul zilei, dar daca ai usturimi si secretia aceea branzoasa cu miros de bicarbonat, poti sa aplici putin de dimineata, si sa te clatesti iar cand ajungi acasa.
foarte important: daca nu ai facut-o deja, fuga la doctor sa confirme diagnosticul!
intreaba si cate zile la rand trebuie sa te tratezi. daca te opresti prea devreme problema va reveni, iar daca continui prea mult dezechilibrul se va inversa. -
8 Dec 2006, 01:31Eu cred ca voi glumiti fetelor cu tratamentele astea..Va mai mirati pe urma de ce va doare ustura si se agraveaza..Eu zic sa vedeti un medic pentru ca nu traim in jungla..