Candidoza vaginala si bucala-ambele?

•  
    • 22 mesaje
    7 Dec 2006, 15:03
    0 0
    Stie cineva daca in urma sexului oral poate aparea candidoza bucala daca persoana in cauza are candidoza vaginala?
    Cum se manifesta candidoza bucala?
  •  
    • 844 mesaje
    7 Dec 2006, 15:47
    0 0
    da se poate lua prin sex oral daca partenerul este infectat.
    Candidoza este o micoza, adica o afectiune ce apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Micozele sunt, in general, cele mai frecvente infectii genitale la femei, la barbati fiind mai rare.
    Manifestari

Atat femeile cat si barbatii pot avea Candidoza fara sa aiba vreun simptom. La femei, in cazul in care simptomele apar, pot fi, in aproximativ 90 % din cazuri, scurgeri mai albe decat cele obisnuite, vascoase (cremoase), cu aspect branzos, urat mirositoare, mancarimi vulvare foarte intense, inrosirea si iritarea vulvei care apare umflata si de culoare rosu-aprins, arsuri la urinare. Fiindca pielea si mucoasa afectata devin uscate apar dureri in timpul actului sexual (dispareunia).

Simptomele candidozei bucale la adulti sunt:
    - senzatie de arsura la nivelul gurii si a gatului (de obicei acestea sunt simptome incipiente)
    - pete albe aderente de mucoasa gurii si a limbii. Tesutul din jurul acestor depozite albicioase este rosu si dureros. Daca este frecat (in timpul periajului dintilor, de exemplu) poate sangera
    - aparitia unui gust neplacut sau a dificultatilor de a gusta alimentele.
  •  
    • 123 mesaje
    7 Dec 2006, 16:32
    0 0
    dragelor eu am avut ghinionul sa le am pe amandoua, cea bucala tocmai am scapat de ea.

candida exista pe toata suprafata corpului am inteles, numai ca in urma scaderii imunitatii, mai ales in urma unui tratament cu antibiotice, se " enerveaza" si se declanseaza. unele alimente o pot favoriza ,zaharul sau carnea rosie de exemplu. poate sa apara si in perioada ciclului daca nu avem grija la alimentatie. partenerul se poate imbolnavi numai daca are si el imunitatea slabita, dar e bine sa se foloseasca protectie.

din experienta proprie va spun ca e cumplita, in ambele locatii, dar mai ales la nivelul vaginului. prietenul meu nu a luat la nivelul gurii nimic, iar la nivelul genital...well... si daca ar fi vrut tot n ar fi putut lua ca e imposibil sa faci sex de manacrime!!!!!!!!

la organele genitale se manifesta prin secretie abundenta si prin mancarimi si usturimi ( cumplite!!!!!!!!!!). se vindeca cu unguent local - metronidazol sau cu pastile de nizoral ( ar fi bine daca aceste tratamente se iau preventiv in timpul tratamentului cu antibiotice).

la nivelul gurii se manifesta exact ca in postul de mai sus ( cu mentiunea ca leziunile se numesc afte). se vindeca cu glicerina boraxata in care se pun pastile de stamicina sau alta substanta asemanatoare. farmacistele stiu ce trebuie folosit.

take care!