danone?

•  
    • 339 mesaje
    7 Dec 2006, 10:42
    0 1
    stiti cumva daca danone este daunator coiilor mici? am citit undeva ca "provoaca" enterocolita. e posibil???daca da, doar iaurtul sau toate produsele? eu am dat fetitei mele de la cca 8 luni iaurtel si nu am avut probleme...
  •  
    • 429 mesaje
    7 Dec 2006, 12:10
    0 0
    Eticheta nu-ti spune nimic? Toate iaurturile astea contin mai multe chimicale decat o crema de fata.
  •  
    • 4411 mesaje
    7 Dec 2006, 13:26
    0 0
    Mie mi a spus cineva ca ar contine faina de oase..suna f ciudat..eu nu prea mai cumpar danone pt ca mi se par mai bune cele de la milli.sunt f gustoase.dar Euri si altele contin toate..De ce nu i l faci tu acasa?Sunt mai multe retete la gastronomie pentru iaurt ..
  •  
    • 686 mesaje
    7 Dec 2006, 13:38
    0 0
    stie cineva cum pot face iaurt acasa dar si cu fructe? cel simplu nu prea imi place asa mult.
  •  
    • 415 mesaje
    7 Dec 2006, 13:50
    0 0
    Chiar asa au dreptate fetele de,ce nu ii faci tu ?
    Uite iti dau niste retete:

Iaurt de casa
    se fierbe laptele (3,5 % sau 1,5 % grasime , nu conteaza,dar sa fie pasteurizat ,nu UHT) si il lasi sa se raceasca pana devine caldut ; apoi pui intr-o galetusa de plastic din cele de iaurt sau smantana de 1 kg , 1 lingura si jumate de iaurt (de orice fel - Cremoso de la Danone sau Iaurt Gras de la Napolact sau Milli) si o lingurita cu varf de smantana (iar nu conteaza de care) si cateva linguri de lapte cald - le amesteci cu mixerul si apoi torni laptele cate putin pana il torni pe tot (un litru de lapte pt ca incape tocmai bine in galetusa de iaurt sau smantana), il mai dai de 2-3 ori cu mixerul prin el si ii pun capacul, il imbraci in multe prosoape (nu-l pui langa calorifer ) si il tii 4-5 ore, apoi il bagi la frigider( daca il tii mai mult afara iese acru). Obtii un iaurt cremos , dulce si fara zer.

Branzica de vaci pentru bebe
    1/2 litru lapte pasteurizat(nu UHT)+ 1 lingura iaurt + 1 lingurita smantana (e mai cremoasa si mai dulce daca pui si smantana)
    Se fierbe laptele si dupa ce a inceput sa urce spuma se da la foc mic, se adauga lingura de iaurt si lingurita de smantana si se mesteca repede, se mai dau cateva clocote (imediat ce se va separa se mai fierbe cca. jumatate de minut), se lasa la racit si se strecoara cand e calduta...
  •  
    • 686 mesaje
    7 Dec 2006, 13:52
    0 0
    ms carmen cel acru nu prea imi placea.
  •  
    • 339 mesaje
    7 Dec 2006, 13:54
    0 0
    mercic de retete.
    voi incerca, sper ca bebe meu sa le accepte.
  •  
    • 415 mesaje
    7 Dec 2006, 13:56
    0 0
    ciresika_me poti bate cu mixerul diferite fructe din compot ,congelate ,crude
    Peste acest amestec adaugi iaurtul dupa ce s-a incheagat
    Poti sa adugi si miere.
  •  
    • 98 mesaje
    7 Dec 2006, 16:42
    0 0
    Eu am inteles ca pe langa faina de oase cu care sunt ingrosate iaurturile danone, mai contin si hormoni, niste chesti monstruase. Si ca sunt plini de relatii fapt pt care nimeni nu le face nimic.
  •  
    • 123 mesaje
    7 Dec 2006, 17:00
    0 0
    fratele unei cunostinte lucreaza la fabrica danone. nu mananca NICIODATA produse de la ei.
  •  
    • 510 mesaje
    7 Dec 2006, 18:03
    0 0
    eu cred ca exagerati....faina de oase?????????nu cred.....eu mananc activia(singurul de la danone) si chiar ma simnt bine....in rest mananc de "la dorna".....nu degeaba se gasesc pana si in Grecia....