danone?
-
0 1stiti cumva daca danone este daunator coiilor mici? am citit undeva ca "provoaca" enterocolita. e posibil???daca da, doar iaurtul sau toate produsele? eu am dat fetitei mele de la cca 8 luni iaurtel si nu am avut probleme...
-
Chiar asa au dreptate fetele de,ce nu ii faci tu ?
Uite iti dau niste retete:
Iaurt de casa
se fierbe laptele (3,5 % sau 1,5 % grasime , nu conteaza,dar sa fie pasteurizat ,nu UHT) si il lasi sa se raceasca pana devine caldut ; apoi pui intr-o galetusa de plastic din cele de iaurt sau smantana de 1 kg , 1 lingura si jumate de iaurt (de orice fel - Cremoso de la Danone sau Iaurt Gras de la Napolact sau Milli) si o lingurita cu varf de smantana (iar nu conteaza de care) si cateva linguri de lapte cald - le amesteci cu mixerul si apoi torni laptele cate putin pana il torni pe tot (un litru de lapte pt ca incape tocmai bine in galetusa de iaurt sau smantana), il mai dai de 2-3 ori cu mixerul prin el si ii pun capacul, il imbraci in multe prosoape (nu-l pui langa calorifer ) si il tii 4-5 ore, apoi il bagi la frigider( daca il tii mai mult afara iese acru). Obtii un iaurt cremos , dulce si fara zer.
Branzica de vaci pentru bebe
1/2 litru lapte pasteurizat(nu UHT)+ 1 lingura iaurt + 1 lingurita smantana (e mai cremoasa si mai dulce daca pui si smantana)
Se fierbe laptele si dupa ce a inceput sa urce spuma se da la foc mic, se adauga lingura de iaurt si lingurita de smantana si se mesteca repede, se mai dau cateva clocote (imediat ce se va separa se mai fierbe cca. jumatate de minut), se lasa la racit si se strecoara cand e calduta...