sfat
-
0 0Astept orice sfat!
-
si eu am aceasta problema aproape de cand ma stiu.eu nu simt nimic da mi dau seama din reactiile celor din jur....a devenit o obsesie pt mine si cand sunt in preajma oamenilor numai la asta ma gandesc.
am fost la dentist,mi am scos amigdalele(atunci am crezut k am inlaturat cauza pt k se aduna mancare in gaurile din amigdale si se infecta),pb k stomacul nu cred k am...si totusi aceasta halena persista.
m am saturat de gustul mentolat pana peste cap.....
folosesc ata dentara si am incercat tt apele de gura,chiar si una speciala pt asa cva din franta....toate fara vreun rezultat.
maine am programare la un alt dentist pt k eu cred k gingiile sunt de vina pt k sangereaza atunci cand ma spal pe dinti...
dc nici asta nu i cauza,nu sh ce sa mai incerc.... -
caisuta, daca n-ai probleme cu dantura, atunci cu siguranta ai niscaiva probleme digestive. parerea mea este ca mancarea sta prea mult in stomac, pentru ca acesta nu are puterea de a o digera. suferi cumva de constipatii sau diaree in mod frecvent?
te sfatuiesc sa tii, vreme de cateva saptamani, o dieta ayurvedica, bazata pe alimente usor digerabile: legume fierte (fasole verde, mazare, porumb dulce, morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel etc - pe cele pe care nu le gasesti in stare proaspata, e de preferat sa le cumperi in varianta congelata, nu conservata), iaurt, orez si linte, carne cat mai putina (pui si peste), cantitati mici de unt si miere.
totul, asezonat cu urmatoarele condimente cu rol de stimulare a digestiei si eliminare a toxinelor: piper negru, chimen, coriandru, dafin, turmeric (sofran de india), ghimbir proaspat si uscat, cimbru, busuioc. (absolut toate aceste condimente se pot gasi in magazinele de la noi, in special in cele arabesti - daca stai in bucuresti, gasesti cel putin 2 astfel de magazine pe calea mosilor)
NU: paine, carne rosie (porc, vita, oaie), mezeluri, branzeturi, lapte, zahar, fainoase de orice fel, varza, conopida, fasole uscata, vinete, rosii, usturoi si ceapa (ceapa o poti consuma numai fiarta bine, in supe sau mancare, in schimb usturoiul trebuie eliminat complet).
profita de faptul ca suntem in postul Craciunului - o sa-ti fie mai usor sa tii un astfel de regim in perioada asta. -
caisuta, depinde CE mancai, nu CAT mancai...
nu exista doua organisme care sa digere la fel mancarea - asta este si motivul pentru care, mancand acelasi fel de mancare, un om se poate simti excelent, dar altul se poate simti rau.
de asemenea, ayurvedic vorbind, mirosurile neplacute apar numai atunci cand in organism scade focul digestiv, situatie in care apar fermentatia sau putrefactia. la tine se pare ca e vorba de putrefactie - care, pe langa halena, produce o cantitata enorma de toxine ce incep sa se acumuleze, duse de fluxul sanguin, in intreg organismul.
de aceea, trebuie ori sa incerci sa tii o dieta de crutare a sistemului digestiv, pentru a-i oferi ragazul necesar pentru a-si reface puterile, ori sa te duci la un enterolog, pentru investigatii amanuntite - musai sa faci macar unul din aceste doua lucruri, daca vrei sa iti traiesti viitorul ca om sanatos si nu ca om bolnav.
apropo, ai auzit de regimul Oshawa? e un regim bazat exclusiv pe anumite cereale, care se tine timp de 10 zile. ei bine, in primele zile are loc efectul de eliminare a toxinelor, ceea ce produce, la majoritatea oamenilor, o halena teribila. need I say more?
-
am luat si eu niste pastile de pe net>royal breath pt digestie sunt,dar fara rezultat si astea.....
am fost in buc la o clinica specializata unde am lasat o gramada de bani pe un detartraj si pe o apa de gura....
mi au spus k ar putea fi 3 cauze>tartrul,cariile si faptul k am dintii din fata putin in fata.mi au recomandat un aparat dentar care costa enorm si nu mi se pare k mi este necesar...nu sh ce sa mai fac....
u simti mirosul?ti a facut cnva vreo remarca rautacioasa?eu sunt mai sensibila si ma deranjeaza k lumea are impresia k nu exista o igiena corespunzatoare si nu i deloc asa... -
era o pb si k ele asta sigur....
erau f mari si periodic le curatam k se aduna mancare si se infecta...scoteam mizeria aia de acolo care mirosea urat...am rasuflat usurata cand le am vazut pe tava da parca s a mutat halena altundeva,parca nu vrea sa ma paraseasca deloc...
greu imi fac un prieten din cauza asta,iar ultimul am observat k ezita sa ma sarute pe gura kiar dc mestecam guma sau d abia ma spalasem pe dinti...
e oribil,ce sa zic....acu trec si printr o depresie si asta cre k e una din cauze...
acu voi avea un alt loc de munca unde voi avea contact direct k oamenii si n as vrea sa mi se puna aceasta eticheta -
fetelor vad ca deja viata voastra este perturbata si tinde sa devina o problema acest miros neplacut al gurii, luati-o metodic si eliminati pe rand eventualele cauze, pana gasiti motivul.
-poate fi o o infestare cu GIARDIA , faceti un examen coproparazitologic al scaunului
-faceti un EXSUDAT FARINGIAN pt a exclude o infectie in gat cu un stafilococ sau streptococ sau alt microb,
-puteti face si analiza sangelui ASLO, pentru depistare streptococului beta hemolitic grup A(poate fi asimptomatic)
-sau poate fi o inflamatie a mucoasei stomacale cu
HELICOBACTER PYLORY (se poate face testarea prin analiza de sange sau prin recoltare in timpul endoscopiei)
-sau puteti avea probleme cu intestinele
(posibil SIDROMUL COLONULUI IRITABIL -SCI), si atunci puteti incerca cu COLOSPASMIN -
Nu te pot ajuta pt ca nu sunt din Bucuresti, dar se fac la spital analizele, iti ia din nas cu un betisor invelit in vata din nas putina secretie, la fel cum se face exudatul din gat, nu doare deloc. Depinde de sinuzita poate sa fie cronica sau acuta. Sinuzita inseamna ca ai puroi la sinusuri, nu stiu daca m-am exprimat bine, ai si o secretie care iti vine in gat. Sau poate ai stafilococ in nas si acela poate da halena. Eu zic daca tot te hotarasti sa mergi sa iti faci analizele sa iti faci si exudat din gat si din nas. Multa sanatate.