anticonceptzionalele
-
0 0cine stie ,daca anticonceptzionalele ingrasa?
-
Pe mine ma framanta intrebarea daca ele afecteaza un viitor copilas.
Eu le iau de 7 ani, cu pauza 2-3 luni pe an, mi se par cel mai elegant mod de contraceptie si sigur 100%.
Dar oare produc dereglari hormonale iremediabile in organism? La un moment dat imi voi dori sa fac un copilas.
Oare voi mai putea ramane insarcinata?
Oare nu exista riscul ca copilasul sa se nasca cu handicap?
(Doamne fereste!) -
Si eu am folosit antibebe, m-am simtit super cu ele m-am ingrasat 2kg atat (depinde de fiecare ce metabolism are si ce pastile ia si cat de bine sunt tolerate). Le-am intrerupt in iunie pt ca ne-am hotarat sa concepem un bebeu, am facut pauza 1 luna protejata si apoi ... neprotejata si abia dupa 4 luni a sosit marea minune si acum ma apropii de 10 saptamani.
C-am asta e povestea mea. Multa sanatate! -
depinde de organism. eu cunosc si cazuri fericite, dar mai ales nefericite. oricum, nu crezi ca e mai bine sa nu bagi hormonii aia in tine? chiar daca nu ingrasa pot cauza alte probleme cu mult mai grave decat niste kg in plus: dezechilibre hormonale, probleme la nivel de circulatie, cheaguri de sange care iti pot pune in pericol viata- pilulele favorizeaza coagularea sangelui in caz de plagi ( de aceea inaintea unei operatii importante se intrerupe tratamentul cateva luni- gandeste-te ce se intampla in cazul unui accident sau al unei urgente), probleme hepatice si multe altele.
gandeste-te bine!