secretie in sarcina - gravidutele
-
0 0Mesaj şters de administrator
-
Din pacate, da. De prin luna 3 de sarcina ma tot tine asa. Acum sunt in 21 saptamani. Medicul mi-a spus ca e normal cauza fiind modificarile hormonale care au loc in perioada asta. La ultimul control i-am zis ca deja e deranjanta chestia, deoarece mie imi mai da senzatie de prurit si arsura si atunci mi-a zis sa fac de 2 ori pe saptamana spalaturi interne cu ceai de galbenele si musetel, cate o lingurita la 1 irigator si sa mai adaug si o lingurita de bicarbonat. Dar, asta mi-a zis doar dupa ce mi-a verificat colul. Daca sunt ceva probleme cu colul, adica este scurtat sau cu tendinte de deschidere este contraindicat sa faci spalaturi interne. Mai mult daca nu ai depasit luna 3 de sarcina iar nu este bine sa faci spalaturi interne deoarece exista riscul unui avort spontan.
Cel mai bine ar fi sa mergi la medicul care iti urmareste evolutia sarcinii si in urma unui control sa iti recomande ce sa faci. Eventual pana atunci, parerea mea, poti face spalaturi dar doar externe cu ceaiul care mi-a fost recomandat si mie.
Oricum cel mai bine este sa mergi la medic si sa nu urmezi sfaturile chiar si binevoitoare ale altor persoane pt ca fiecare are alte probleme sau necesita alt tratamen.
O sarcina usoara iti doresc si multa sanatate! -
Si eu sunt fericita posesoare a candidei, se pare ca nu prea scapa gravidutzele de asta. Din cate am inteles din cauza homonilor de sarcina se modifica ph-ul si de aia apare candida.
Mergi si fa o lama si mai ales nu te trata fara sa stie doctorul. Eu am 8 saptamani si a zis doctoritza sa nu tratez inca candida, sa astept inca vreo 2 saptamani.