chist ovarian-alimentatie
-
1 0VA ROG SPUNETI-MI CE SE RECOMANDA A MANCA dupa operatie?Am fost operata acum 3 zile urmand a mi se scoate firele ulterior.Nu stiu ce trebuie facut, am avut un medic mai putin cooperant.Am fost operata de urgenta,nu am avut simtome inainte,asa dintr-o data in miez de noapte m-au apucat durerile si am lesinat,venin salvarea acasa mi s-a spus ca am colici abdominali,si mi s-a facut un calmant,Dar in maxim 20 de min, iar au inceput durerile si iar am lesinat si asa am ajuns la urgenta unde mi s-a depistat un chist ovarian spart,astfel ca de urg m-au operat si, am avut aprox 1l de sange in abdomen.Daca stiti mai mule despre acest subiect va rog scrieti-mi,ORICE, eu acum sunt acasa si stau in pat si va scriu.Va rog, scrieti-mi orice, nu am fost niciodata la un medic nu am luat in afara de vaccinuri nici o alta injectie,asa ca nu stiu cum sa am grija de mine, ce sa mananc,daca e indicat sa umblu prin caaaaasa mult sau sa stau in pat,............scrieti-mi orice.multumesc!(am 28 de ani,daca asta conteaza oarecum in aceste situatii)
-
Trebuie sa te misti , ca sa eviti formarea aderentelor, deci fa miscare, plimba-te prin casa , dar nu exagera. Alimentatie usoara, iaurturi, branza dulce, paine prajita, multe lichide, supe. Fara carne , fara prajeli cel putin 2 saptamani.E bine sa speli cicatricea cu ceai de pelin si sa dai cu creme de galbenele , se va vindeca frumos. Multa sanatate!
-
Eu am fost operata acum 3 ani, in exact aceleasi conditii descrise de tine:chist spart, operatie de urgenta, sange in abdomen.Din experienta mea iti pot spune ca trebuie sa mananci in asa fel, sa nu te constipi, adica regim usor, miscare moderata.Pe mine m-a durut rau dupa operatie si mi-am revenit destul de greu, cam dupa 3 luni.Insa si acum sunt sensibila in locul respectiv.Multa sanatate.
-
Taietura, e destul de maricica, sau a fost, ca acum abia se mai vede, mi-a ramas o cicatrice cam de 7-8 cm.
Ideea e sa nu te constipi pt a nu forta locul taiat.Vei simti singura cand va fi totul in regula.Nici mie medicul nu mi-a dat multe amanunte desi suntem prieteni vechi, mi-a spus doar sa am grija ce mananc, sa nu ma constip.Eu am stat cam o saptamana in spital si acolo am avut regim.