hernia inghinala - BB o luna
-
0 0buna, dragi eve.
iaca am nascut si eu un pruncusor de numai 2.750 kg, cu 3 sapt. mai devreme. am un baietel de toata frumusetea de care suntem tare mandrii....
insa avem o mare suparare: are hernie inghinala (o unflatura in dreapta, jos, la burtica).
sunt tare necajita si vin la voi cu rugamintea de a-mi spune din experientele voastre cum e cu aceasta herniutza.
in plus, cum pot sa stiu daca organele lui genitale sunt ok? e tare rau sa ai baietel ... dar mi l-am dorit si vreu din tot sufletul sa fac tot ce e mai bun pentru el, sa fie sanatos si voinic.
va imbratisez si astept cu nerabdare vesti de la voi.
pupici. -
Sa-ti traiasca baietelul Viorica! de ce spui ca e rau sa ai baietel? ai sa inveti sa ai grija de el si sigur ii vei oferi tot ce-i mai bun! din pacate nu pot sa-ti spun nimic despre aceasta hernie ,cred ca doar un medic ar fi in masura sa-ti spuna cum va evolua si daca organele genitale sunt ok.Eu zic sa ai incredere si sa te bucuri de micut,va creste mare si sanatos cu ajutorul lui Dumnezeu.
multa sanatate tie si micutului! -
viorica unde ai nascut tu? pt ca in general dupa ce nasti ai un medic pediatru care-ti controleaza bebele sa vada daca totul e ok si aparatul genital este un control f important mai ales daca s-a nascut mai devreme.
doar ei iti pot confirma daca baba al tau este ok, de unde stii ca are hernie? ti-a spus-o medicul sau altcineva?
oricum nu trebuie lasat asa; baietelul meu s-a nascut prin cezariana o luna mai devreme -din cauza estimarilor gresite si s-a nascut cu hipo spaedia, atat de minor incat si chirurgia pt corectie ar fi fost inutila,a fost monitorizat pana la un an cand i s-a facut o mica operatie mai mult estetica, insa riscul infectiilor urinare ramane si e ceva cu care trebuie sa traiasca pt toata viata si nu stiu cum ii va fi mai tarziu.
insa asta a fost depistata din prima zi cand s-a nascut. treaba cu coborarea testiculelor la fel, trebuie depistata cat mai curand, pt ca la unii baietei dureaza mai mult.
mergi la un medic pediatru. -
viorica si eu am un baietel de 2 luni si o saptamana, nascut prematur (34 sapt)cu 1900 si are diagnostic: hernie inghinala stanga, un testicol inca nu este coborat.daca pana la 2 ani nu coboara singur va fi nevoie de interventie chirurgicala, dar am vorbit si cu pediatra si-mi spunea de un tratament hormonal care poate ajuta, dar sa mai creasca.alta recomandare pe care am primit-o, sa nu-l las sa planga mult caci este pericol de strangulare si atunci vorbim de interventie de urgenta...si al meu e atat de plangacios !!!
-
sa nu il lasi sa planga deloc. Cu cat plange, umflatura creste. Si baietelului meu ii aparuse si mi-am dat imediat seama ca e de la plans. De atunci l-am tinut numai in brate si si-a revenit. Eram disperata de oboseala dar nu l-am lasat.
Daca nu il lasi sa planga vei vedea cum umflatura aia dispare. Eu eram mereu cu ochii pe burtica lui.
Si al meu a fost prematur nascut la 35 saptamani si acum e bine mersi de se mira lumea de el ca e cel mai voinic din clasa. -
Buna mamici! Si al meu baietel (1 an si 3 luni) a fost diagnosticat la o luna jumate' cu hernie inghinala stanga. Intradevar, mai multi dr. mi-au recomandat sa nu-l las sa planga sau sa depuna efort ca sa nu se stranguleze hernia si sa fie operat de urgenta...usor de zis greu de facut
Puteam sa stau si in cap caci de plans a plans oricum de la colici (care la noi au durat pana pe la 5 luni si ceva
), apoi de la dinti... Efort presupune si statu' in fundulet, mersu' in picioare etc. Ce sa-i fac? Sa nu-l las sa mearga sau sa stea in fund??? O astfel de operatie se efectueaza in general dupa varsta de 2 ani. Un sg. dr. era dispus sa-l opereze cand avea numa' 4 luni, da' mi-a fost teama, caci cei mai multi dr. chirurgi si pediatri mi-au recomandat interventia dupa 2 ani.
Asa ca stau si astept...nu va mai spun de cate ori am plans si am stat cu sufletu' la gura cand vedeam cum creste umflatura din cauza unei crize de plans. La noi e "bine" ca, hernia remite dupa efort si nu s-a strangulat pana acu'. Sper sa am noroc pana la anu' in toamna cand il voi opera
Va urez multa sanatate si toate cele bune! -
multumesc din tot sufletul, fetelor.
eu am nascut in sapt.36, prin cezariana, la maternitatea Polizu. acolo nu am avut nici un medic care sa se ocupe de bebitul meu. sunt vai de ele doctoritele de la neonatologia de la Polizu.
cand am venit acasa, am chemat o doctorita pentru copii, care este si medic homeopat, pe care mi-a recomandat-o o colega de servici.
draguta, ce sa zic?
dar daca nu am nici cea mai mica idee de felul um trebuiesc tratati si crescuti copiii, ce sa fac? iau de bun orice mi se spune. Doctorita aceasta a venit la 2 zile dupa ce am iesit din spital, apoi am chemat-o eu, pentru ca eram nefericita ca nu aveam cine stie ce lapte si tot vedeam ca bebe nu se ingrasa deloc. asa a juns sa-mi faca a 2-a vizita. atunci i-am spus ca, pe langa faptul ca puiutul nu mi-a luat in greutate, i-au aparut o umflatura in zona inghinala si una la gat, in partea stanga.
asa am aflat de hernie, iar de umflatura de la gat mi-a zis ca e din cauza ca a stat mai mult pe partea dreapta.
mi-a spus ca bebe e nehranit, ca trebuie sa-i dau neaparat lapte praf. de atunci puiul meu a luat in greutate foarte bine. acum are falcute si pulpite si pernute la manute si picioruse. dar mi-a prescirs si o gramada de pastile si vitamine carora nu le vad rostul. Acum nu-i mai dau decat Vigantol si din cand in cand Sab Simplex si Debridat.
Apoi am fost si am inscris copilul al o policlinica. Am rugat-o pe asistenta sa vina sa il vada. Si a venit. Cu tot cu doctorita. Aceasta mi-a prescris medicamente pentru colici si ceva pentru mine, sa pot avea mai mult lapte.
nimic de hernie. Nimic important. Mi-a zis doar ca trebuie tinut sub observatie, sa nu planga, intr-adevar.
mi-e, sincer, tare teama. Puiul meu plange asa, din senin, nu stiu ce il apuca. Si plange rau
Am incercat sa il pun in patutul lui, dar sunt in stare de orice chinuri si eforturi, numai sa il stiu ca nu sufera, sa nu-l aud ca plange.
Asa ca il tin pe pieptul meu si dorm cu el asa noptile (nu toate), il tin in brate, il legan, fac orice.
Tare as vrea sa stiu ca pot face ceva numai sa nu ajung cu el la operatie.
Mi-era mai usor daca aveam o fetita, lully. Normal, nu? dar eu mi-am dorit toata viata acest baietel, asa ca nu ma plang, doar sunt putin speriata si ma simt tare stangace si nepriceputa.
Sanziana27, daca aflii de vreun tratament hormonal, te rog frumos, spune-mi si mie. Poti sa-mi scrii pe adresa mea de mail: vioricavoa@yahoo.com sau sa ma contactezi pe yahoo messenger. Am acelasi ID: vioricavoa. Mie doctorita mi-a zis sa-i dau NUX VOMICA, 5 drajeuri de 2 ori pe zi, de 2 ori pe saptamana.
Rozzz, sa-ti traiasca puiutul si sa iti aduca numai bucurii!
Sa de-a Dumnezeu sa scapam si noi fara interventie chirurgicala!
Ilinka, mult noroc, multa bafta, ce sa iti zic> iti doresc din tot sufletul sa fie bine, asa cum iti doresti tu, iar bebitul tau sa nu sufere! Sa ma tii si pe mine la curent, te rog.
Inca o data, va multumesc din suflet fetelor si va rescriu adresa mea de mail si ID-ul de pe Yahoo messenger : vioricavoa@yhoo.com / vioricavoa.
Multa sanatate tuturor si multa bafta!
Cu drag,
Vio