help! glicemie mica

•  
    • 49 mesaje
    22 Nov 2006, 10:57
    1 1
    Buna dragele mele! am si eu o problema: sunt in 10 saptamani de sarcina si mi-a iesit la analize GLICEMIA MICA sub limita minima normala. Ce sa credeti ca pot face pt ca nu prea sunt cu dulciurile, bebeului nu-i plac, ma scutura frigurile cand aud de ceva dulce
  •  
    • 483 mesaje
    22 Nov 2006, 11:34
    0 0
    Stai linistita, nu-i nici o problema! Sunt in luna 24 de sarcina si mi-a iesit glicemia 62 ( glicemia normala este intre 65-115)! La fel in primele 3 luni de sarcina cand vedeam dulce imi era greata...insa cu inaintarea in sarcina o sa ceara organismul si dulce!
  •  
    • 4 mesaje
    22 Nov 2006, 15:14
    0 1
    buna, si eu am avut glicemia mica, nu vroiam sa mananc dulciuri ca sa nu ma ingras (nu sunt insarcinata) si medicul mi-a recomandat fructe la greu, sunt foarte bune, important e sa ai grija si sa nu pleci niciodata nemancata.....
    sanatate
  •  
    • 415 mesaje
    22 Nov 2006, 16:16
    0 0
    -mananca cate putin si cat mai des astfel incat sa ai 3 mese principale regulate si 2-3 gustari, nu manca mult o data si distanta intre mese nu trebuie sa depaseasca 3 ore.O masa copioasa este responsabila de aparitia crizelor de hipoglicemie.
    -mananca alimente (si combinatii de alimente) care maresc treptat nivelul de zahar din sange , precum fibre din cereale integrale, legume(ex. broccoli), si fructe. Acestea reechilibreaza glicemia, datorita fibrelor alimentare pe care le contin.
    -este mai bine sa previi hipoglicemia decat sa o corectezi, faci acest lucru consumand gustari
    -se evita dulciurile concentrate si fainoasele rafinate -painea alba si produsele de patiserie, dulciuri,gemuri, dulceturi, orez cu bobul decorticat. Acestea maresc brusc zaharul din sange.
    -mananca alimente acide (rosii,suc de rosii), sau lamaia si otetul in salate
    -fara stres
  •  
    • 106 mesaje
    23 Nov 2006, 10:13
    0 0
    nu te nelinisti si eu sunt in 8 saptamani de sarcina si glicemia mi-a iesit 54,iar doctorul a zis ca glicemia intotdeauna e oscilanta,maine daca o fac din nou nu va fi la fel.