Tricomonas........urgent
-
0 0Buna evelor am o mare problema in care va rog sa ma ajutati,acum o luna am fost diagnosticata cu tricomonas am facut tratament dar mi-a fost frica sa spun si partenerului ca pe urma poate credea altceva cu toate ca eu cred ca el e de vina eu in nici un caz ca numai pe el il am,in fine.Pe alte forumuri am citit ba ca este foarte grav in sensul ca persoanele diagnosticate cu tricomonas se pot infecta ffffffff usor cu HIV iar pe alte forumuri am citi ca este o boala usoara deci nu grava,eu acum nu stiu ce sa mai cred m-am speriat foarte rau,ce nu inteleg eu cum se procedeaza riscul infectarii cu HIV banuiesc ca dc ai contact sexual cu o persoana infectata dar la mine nu e cazul,asta nu inteleg si va rog din suflet sa imi raspundeti,mi-e frica rau de tot lamuriti-ma.Multumesc
-
Da nu stie e cam dificil si mi-e frica cum sa ii spun etc la urma crede ca eu sunt de vina dar jur ca nu eu sunt de vina numai pe el l-am avut si el a mai calcat stramb stiu asta sigur dar el nu e o persoana care sa recunoasca el niciodata nu e vinovat,intelegi cum sta treaba,vreau sa imi fac curaj sa ii spun dar nu stiu cum.........de asta m-am speriat asa rau.merci pt raspuns
-
adica,tu te-ai chinuit cu mincarimi si scurgeri din abundenta....si atita nu meriti...sa-ti zica naibii pe unde a umblat...la urat?
chestia e ca....daca te-ai tratat doar tu....el poate sa ti-o dea inapoi..
nu recunoaste?foarte bine...pai ii spui frumos:tovarasu', de acum incolo ne vom tavali doar cu prezervativ.. -
trichomonas se transmite in principal pe cale sexuala. daca partenerul nu face tratament e egal cu 0. trichomonas-ul in sine nu are nici o legatura cu HIV, numarul mare de parteneri sexuali insa da. ar fi bine sa ai o discutie cu partenerul tau, in cazul in care el e cel care a "umblat" prin alte parti. daca tu ai constiinta curata, nu inteleg de ce ti-e frica. ce crede el e mai putin important in aceasta situatie.
-
Trichomonasul se transmite exclusiv pe cale sexuala, deci dc tu ai constiinta impacata atunci 100% el a calcat stramb; iar la barbati doar doar 15% din cazuri se manifesta. Daca doar tu ai facut tratament este egal cu 0- in cazul trichomonas-ului tb neaparat sa faca ambii parteneri. In cazul in care te invinovateste el pe tine (parca ziceai ca ti-a frica sa-i spui) ia orice carte de dermato-venerologie, sau boli infectioase, sau ginecologie si demonstreaza-i ca boala numai prin contact sexual se poate lua- asta dc poti desigur sa-l convingi ca nu esti tu vinovata.
In ce priveste treaba cu HIV-ul acolo cred ca altceva spunea, si anume: in cazul in care esti infectata cu trichomonas sau orice alta BTS (boala cu transmitere sexuala) creste riscul infectarii cu hiv in cazul unui contact cu un partener infectat. Ce inseamna asta: dc ai un contact sexual cu un barbat infectat HIV sansa ca tu sa iei infectia dupa un singur contact este in jur de 25%; in schimb daca esti infectata cu o BTS sansa de a lua HIV in aceleasi conditii este mult mai mare. Ai inteles? Stiu ca apare tarziu acest mesaj dar prinde bine pt alte eve care-l vor citi. -
eu am avut trichomonas in urma cu vreo 5 luni, i-am spus si prietenului meu de cum am aflat am fost la ginecolog bineinteles pt tratament, dar eu nu gandesc ca tine, pt ca eu nu am luat de la el, ca este ff fidel si el clar nu are ca a fost si el la medic. eu nu am avut alti parteneri decat pe el, deci am luat probabil pe alta cale. mi-a zis mediculc a se poate nu e neaparat nevoie sa iei prin contact sexual.