ganduri negre
-
1 0fara un motiv anume, ma macina numai ganduri negre...daca se intampla ceva cu ai mei, daca patesc ceva(ei)...si sunt mereu stresata si dau o multime de tel ca sa ma asigur ca toti sunt bine...e ingrozitor, ce sa mai zic...
daca a mai trecut cineva prin asa ceva, poate cunoaste vreun remediu... -
asa pateam eu acum vreo cativa ani,am vorbit cu un preot care mi-a spus sa citesc Paraclisul Maicii Domnului in fiecare zi,iar cand imi mai vine asemenea ganduri in minte sa le alung si sa ma gandesc la opusul gandului pe care l-am avut,adica optimist
Camomile nu fi superstitioasa ca atunci se intampla,fi optimista incearca sa ai numai ganduri bune,alunga-le pe cele rele -
fetele cu optimismul nu te nasti,te obisnuiesti,acum 4ani eu eram o pesimista convinsa mi se parea ca totul merge rau,asa si era,spre ex eu locuiam in tara la etajul 4 si mereu ma gandeam ca imi va cadea copilul de pe balcon(el avea 3anisori pe atunci si era imposibil sa ajunga la geam,iar de cazut nici vorba)dar eu eram vesnic panicata ca va cadea,aveam in fiecare noapte cosmaruri in acest sens,nu va puteti imagina ce stresata eram,pana cand preotul m-a pus sa citesc in fiecare zi Paraclisul si mi-a zis ca dimineata cand cand ma trezesc sa ma uit in oglinda si sa repet de 10ori NIMIC NU SE VA INTAMPLA,TOTUL VA FI BINE SI VA IESI BINE,SUNT OPTIMISTA,bineinteles ca la inceput mi-a fost greu dar nu m-am lasat,m-am gandit ca merita sa incerc nu am nimic de pierdut,dupa o vreme(nu stiu precis sa va spun)am vazut ca aproape nu ma mai gandeam la ganduri negative,din contra eram pozitiva,cosmaruri nu am mai avut
iar acum copilul meu are 7 ani si locuim la etajul 11,dar nu-mi mai e frica ca ma gandesc ca D-ZEU ne protejeaza
asa ca fetele alungati gandurile rele si incarcativa cu cele bune,nu aveti nimic de pierdut -
cultiva pozitivul, camommile..ti-e teama de moarte si de boli?de ce?daca spui ca nu erai astfel, inseamna ca ai privit candva cummmoare cineva, sau cum inainte de a muri a suferit destul.si probabil ca tu esti genul care se asociaza mental cu cineva, mai ales daca acel/sau acea cineva provoaca sentimente-de la respect, admiratie, pana la dragoste.
si aceasta asociere, combinata cu putina empatie conduce inntimp la astfel de simptome.
sau....tu insuti ai fost o perioada bolnava.si inainte erai destul de robusta si sanatoasa pentru ca perioada de boala sa te fi marcat.
pentru inceput, gandeste-te ca tu esti o alta fiinta.unica.diferita chiar si de parintii tai-chiar daca de la fiecare din ei ai cate o jumatate de genom.reactionezi la modul unic.altfel decat alti oameni.altfel de cum ai reactionat in trecut poate.sistemul tau imunitar este expresia gandurilor tale.daca ele sunt pozitive, boala fuge.nu se imbolnaveste omul care stie ca o ploaie provoaca automat o activitate a sistemului imunitar prin care organismul se apara singur-si este foarte capabil de a o face.nu se imbolnaveste omul la putin frig-frigul intareste plamamnii se spune.
teoretic, omul ar trebui sa se imbolnaveasca numai datorita virusurilor, bacteriilor si alimentatiei nesanatoase.dar si pentru primele organismul a dezvoltat de-a lungul timpului un sistem de aparare suficient ca sa traiesti sanatoasa si sa te imbolnavesti in mod exceptional.alimentatia o poti controla.sport putin si plimbari dese, le poti face singura.
deci...teama de boala nu isi are sensul aici.gandeste pozitiv.cand vezi intuneric, nu te plange de el, aprinde o lumina.
chiar in contextul acestui subiect am sa iti povestesc o intamplare:m-am trezit in una din diminetile trecute fara chef.stiam ca ma asteapta o munca titanica inn ziua respectiva si oarecum eram obosita-numai la gandul acesta-desi abia ma trezisem din somn.si la statusul unui prieten..era scris:"o dimineata perfecta"..imi beam cafeaua cand am citit acel cuvant.imi amintesc doar ca am zambit, m-am gandit ret de doua secunde la acel cuvant"perfecta", dupa care am chiar a urmat o zi perfecta.am avut o bunadispozitie-pe care sincer nu am stiut de unde am, luat-o.stiu doar ca orice mi s-a parut haios in ziua aceea, ca munca a fost usoara, ca toti din preajma mea s-au molipsit de la mine, si ca la mijlocul zilei radeam cu totii...
un banal cuvant, camommile.atat"o dimineata perfecta"...
sa nu uiti asta atunci cand vei fi speriata, suparata, etc etc..
soare in suflet!
-
si mie mi se intampla destul de des sa am astfel de stari..si din acest motiv prefer de multe ori cand ma iau astfel de ganduri sa nu stau singura,sa vb cu o prietena despre ce ma macina,cu iubitul...sau pur si simplu ma concentrez pe alta chestie...sau pur si simplu ma gandesc la cev ace m-ar face s ama simt ,mai bn...nush..o baie, o ciocolata calda,un film bun...totul depinde de tine s alungi starile astea..nu te lasa prada lor..fii mai puternica tu decat gandurile negre.si inca ceva:starile astea le am de obicei atunci cand nu am activitate,adik asta mi se intampla inainte s ama angajez..stateam singura toata ziua in casa si logic ca ma gandeam numai la tampenii..dar,de cand cu serviciul nu mai am timp s ama gandesc nici dc as vrea...nush ce sa zic...bafta
-
am citit undeva ca,in fiecare dimineata ,cum deschizi ochii sa ii zambesti noii zi si sa spui ,,voi avea o zi frumoasa.Doamne iti multumesc pentru aceasta noua zi si pentru sanatatea pe care mi-o dai in fiecare zi"la mine functioneaza.
sunt o persoana care si-a pierdut fratele cand avea numai 18 ani,eu avand 10 si sunt si acum afectata.de atunci,a murit si tata si,parca,am impresia ca moartea ma inconjoara.incerc sa scap serband viata in fiecare zi. -
fetelor linistiti-va...e doar o mika anxietate data de stress si viata agitata in care ne invartim.tot ce puteti face ptr a rezolva problema este sa constientizati ca ceea ce simtiti in momentul respectiv sunt doar PROSTII....nimik nu este real din ce ganditi.am trecut prin asta si mai am mom cand sunt fff obosita si efectiv ma apuk sa fac ceva sau sa ma gandesc la ceva haios si in 2 min s-a dus.gata.a trecut.tine-ti minte:sunt doar prostii ce se intampla in mintea noastra in acele momente.numai singure puteti rezolva problema!bafta si sa auzim de bine
-
Cred ca ai dreptate scanteie.
La mine functioneaza perfect dar in celalat sens, adica negativ si anume : ma trezesc dimineata cu gandul ca iar imi va fi rau, ca voi avea palpitatii , ameteli si din clipa urmatoare asta mi se intampla ...
Si atunci incep sa iau medicamente de tensiune, de nervi..., stomacul ma doare ingrozitor din cauza lor si tot asa o tin...
Am o teama permanenta de ceea ce mi
s-ar putea intampla , rau bineinteles..
In poseta am tot felul de pastile de care nu ma pot lipsi...
Eu nu crec ca am sa pot sa-mi mai revin pentru ca am destul de multi ani de cand ma simt asa.. -
ba poti depasi aceasta stare, sebastiana.totul este sa constientizezi ceea ce ti se intampla, ceea ce declanseaza aceste stari, sa inveti sa te detasezi putin si sa privesti la modul obiectiv situatia.dupa care..sa vanezi momentul.un moment anume, in care emotia sa fie maxima si sa spui:" gata!pana aici.m-am saturat!de azi inainte viata mea va fi linistita, deoarece sunt sanatoasa, plina de viata, optimista, dinamica si maleabila, etc etc"
trebuie sa fie ins agenul de moment in care esti la capatul puterilor, cand ceea ce iti spui este de fapt ultima solutie pe care corpul-si subconstientul o accepta, pentru simplul fapt ca nimic nu mai ai de pierdut sau trebuie sa traiesti o emotie puternica:gen rusine, furie, bucurie intensa..etc.
alunga din preajma ta oamenii care se plang tot timpul de probleme-sau mai bine ocoleste-i tu cel putin pana cand vei deveni mai puternica psihic, iesi in natura, stai sub copaci-diversi arbori au darul de a te reincarca poziitiv, stai langa ape, priveste-le cum curg si repeta-ti ca odata cu ele iti pleaca si bolile, spaimele, etc etc...un foc daca ai in preajma spune-ti ac el iti curata tot interiorul si ca iti da energia de care ai nevoie.
priveste totul ca pe un proces de autosugestie poztiv.si vei reusi daca iti doresti asta!la faza aceasta stiu ce spun.am avut si eu o "perioada mai neagra"...cadru medical fiind am tot asteptat sa treaca durerile si boala in sine, dar am pierdut din vedere ca insomniile si supararea pe care o traiam la cote destul de inalte atunci ma mineaza si mai mult...astfel ca atunci cand rabdarea mea a cam disparut, iar eu treceam din raceala in raceala si eram speriata- natura mea fiind optimista, ma indoiam la un moment dat ca imi voi reveni.ei bine, am mers undeva unde m-am simtit ocrotita...relaxata si ...departe de lumea dezlantuita, am dormit cateva zile incontinuu, am stat numai pe langa ape, animale, arbori, focuri-eu am o fascinatie pentru focul din soba inca de mic copil si...pofta de viata, sanatate si tot restul au revenit putin cate putin.
asadar, nu imi ramane decat sa iti spun sebastiana ...sanatate!!!si puterea de a depasi toate acestea!