hepatita A???
-
0 0Va rog nu radeti de mine!Vreau sa va intreb ceva.Azi,am atins cu mainile un obiect care la randul sau a fost atins si de o colega care tocmai a aflat ca are hepatita A.Eu nu am avut boala.Tragic este ca,eu am uitat sa-mi spal mainile si am mancat un corn.Imi vine sa mor!sunt sanse sa primesc boala???Eu am un sistem imunitar destul de ok,zic eu.multumesc.
-
Ioana,esti cam drastica!Am vorbit chiar acum cu dr.de familie si a zis ca sunt slabe sansele.Nu am venit in contact direct cu ea-prin saliva sau altceva,sange etc.Plus ca asta ar insemna ca 60 de persoane sa se imbolnaveasca de la colega-pt faptul ca au pus mana pe dulapul pe care l-a atins si ea???
-
Ioana,esti cam drastica!Am vorbit chiar acum cu dr.de familie si a zis ca sunt slabe sansele.Nu am venit in contact direct cu ea-prin saliva sau altceva,sange etc.Plus ca asta ar insemna ca 60 de persoane sa se imbolnaveasca de la colega-pt faptul ca au pus mana pe dulapul pe care l-a atins si ea???
-
eu zic ca slabe sanse!! uite:
Hepatita A este o infectie virala foarte contagioasa a ficatului. Virusul se gaseste în materia fecala a unei persoane infectate si se poate transmite când ajunge în gura.
-Cele mai multe infectii rezulta din contactul cu o persoana infectata. Contactul oacazional, la serviciu, scoala sau fabrica nu împrastie virusul.
-Simptomele bolii apar repede si includ: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina închisa la culoare si îngalbenirea pilii si a ochilor.
-O persoana infectata, care nu prezinta simptome, poate transmite boala fara a sti.
-Hepatita A este rareori fatala si oamenii, de obicei, îsi revin dupa câteva saptamâni, fara complicatii de termen lung.
-Vaccinul împotriva hepatitei A exista si este extrem de eficient.
O poti contracta daca:
-Ai un partener sexual infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita A.
-Locuiesti cu cineva care este infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita A.
-Calatoresti prin tari în care aceasta boala este frecventa.
-Esti un barbat care are relatii sexuale cu alti barbati.
-Folosesti droguri si acele în comun.
-Locuiesti într-o comunitate cu o frecventa nare de hepatia A.
-Ai boli de ficat cornice.
Sanatate!