Acidul folic,obligatoriu?

•  
    • 106 mesaje
    20 Nov 2006, 09:47
    0 0
    Buna ziua
    Am si eu o nelamurire cu acest acid folic care este prescris multor gravide si eu nu am avut recomandare de la medic(sunt insarcinata in 2 luni deja).Am cautat in arhiva dar nu am gasit prea multe raspunsuri,asa ca va rog din experienta persoanala,tuturor vi s-a recomandat acid folic?Am facut analizele si sunt in regula si am mai citit ca se recomanda mai ales femeilor ce depasesc varsta de 30 si ceva de ani.Scoateti-ma din ceata va
    rog!Multumesc
  •  
    • 2331 mesaje
    20 Nov 2006, 09:57
    0 0
    Cica acidul folic demareaza inceputul dezvoltarii creierului la bebelus.Chiar daca nu ti s-a recomandat, eu zic sa il iei, rau nu are a-ti face, si e si 10 mii cutia.Si neparat elevit.Indiferent cum iti ies analizele, e cam scump elevitul, dar fa tot posibilul sa il iei.Eu sunt in aproape 9 luni si acum am renuntat la acid folic si iau doar elevit si fier.
  •  
    • 865 mesaje
    20 Nov 2006, 10:10
    0 0
    Si eu zic sa iei acid folic.Mi se pare ciudat ca nu ti-a recomandat doctorul! Stiu ca e bine sa se ia si inainte de a ramane insarcinata (in cazul in care o femeie isi propune sa aiba un copil). Asa cum ti s-a mai zis, ajuta la dezvoltarea creierului bebelusului. Poti afla mai multe si daca dai cautare pe google, ca sa te convingi.

Guguta mea are deja 5 luni, deci tot ce ti-am zis e din proprie experienta.

Sarcina usoara in continuare.
  •  
    • 2 mesaje
    20 Nov 2006, 12:32
    0 0
    Dragele mele,

Si eu stiam ca acidul folic se poate lua si inainte de a ramane insarcinata si in timpul sarcinii, insa, dr meu nu mi-a prescris asa ceva deoarece dupa ultimele studii facute in acest sens, se spune ca .....acidul folic duce la malformatii ale bebelusului. Multi inca nu stiu de lucrul asta, dar tin sa precizes ca este unul din cei mai buni dr din iasi si cel mai informat. Nu vreau sa laud lucrul asta dar nu e numai parerea mea.
    PUPICI,
    si mai cautati despre acidul folic
  •  
    • 2331 mesaje
    20 Nov 2006, 12:52
    0 0
    Nivea asta noua care a aparut, contine acid folic.
    Doctorii, daca vei intreba 2, nu-ti vor raspunde la fel.Asa ca sunt doctori ce recomanda si doctori care nu recomanda anumite medicamente.
    Ce te faci cu cei ce nu-ti recomanda anumite analize si ai surprize de un bebe cu probleme?
  •  
    • 518 mesaje
    20 Nov 2006, 16:45
    0 0
    eu auzisem de acid folic ca este foarte bun. dar acum nu mai stiu exact pt ce imi propusesem sa il iau. nu am de gand sa fac bebe. sunt inca studenta. ma scoateti si pe mine din intuneric?
  •  
    • 8403 mesaje
    20 Nov 2006, 16:55
    0 0
    un aport adecvat de acid folic preintampina asa numita spina bifida, o afectiune invalidizanta la nou nascut.

deci, ai facut foarte bine ca ai inceput sa iei.ideal era sa fi luat inainte de a ramane insarcinata..dar...e ok ca iei acum!

darcina usoara si un copil sanatos si frumos si destept!!!!