chlamydia si trichomonas
-
0 0buna din nou,
intrebare:
chlamydia si trichomonas ies la secretie si cultura, sau tre sa fac o alta analiza, speciala pt ele?
merci....merci
-
merci fetelor, faza e ca am simptome de cistita - dar la urocultura nu iese nimic, si am facut si secrtia si cultura si tot nimic, doar la papa nicolau a iesit clasa II, mentionez ca nu am facut teste speciale pt chlamydia sau trichomonas, am reusit sa-mi fac o programare maine la medic- posibil ca de la chlamydia sa fi facut cumva vreo uretrita- care nu ise la urocultura?? uff...e un cerc vicios aici
-
diagnosticul cel mai corect pentru chlamydia se face prin analiza de sange, anticorpi chlamydia trachomatis IgA si IgG.
mi-am facut recent aceste analize, asa ca stiu exact despre ce vb. daca rezultatul are valoare mai mica de 9.0 este negativ, adica microbul nu exista in organism.
trichomonas iese la o analiza clasica a secretiei (frotiu). daca nu ti-a iesit pe analiza, e OK. cu chlamydia in schimb e mai "spinoasa" problema si ar fi bine sa-ti faci din sange. -
oki..iata ce mi-a iesit
exocol: CII - CS +CI; parahyperkeratoza (+++); inflamator(+++). endocol: clasa CII-fond mucoid ; inflamator (++); CE aspect usor hyperplazic; celule de regenerare in limite fiziologice. TBS: frotiu usor inflamator...
posibil sa am chlamydia???..si de aceea sa am eu simptomele ale unei cistite de vreo 2-3 ani , incoace???uff...si nici un medic dintre toti la care am fost ( si slava domnului ca am fost....) sa nu-mi zica nimic..de chlamydia...sau macar sa-mi fac testul pt chlamydia...
-
merci pentru raspunsuri...
maine dupa amiza ma duc la urologie ( bineinteles la un alt medic- sa vedem ce zice si el) iar sambata la ginecologie.
tare as vrea ca asta (chlamydia)sa fie cauza usturimilor mele..si sa fac odata tratamentul si sa scap...pt ca sincer m-am saturat sa ma tot plimb pe la med. si sa-mi spuna fiecare ca nu am NIMIC... -
nu!cel mult testul Papanicolau indica daca a avut loc o infectie-celulele sunt celule de reparatie descuamate, ca sa spun astfel, sau daca exista un proces inflamator, dar nu precizeaza.de aceea odata cu testul Papanicolau se recomanda si examenul bacteriologic al secretiei vaginale.
dar la frotiul bacteriologic se vede daca este existenta candida sau nu