revenirea dupa cezariana
-
2 8sunt o graviduta de 33 saptamani si vreau sa fac cezariana din cauza fricii.As vrea sa stiu ce se poate face dupa ce ti s-a facut opratia ca sa nu ramai cu burta,daca voi avea lapte normal si cand voi putea sa imi reiau viata sexuala.
Acestea sunt doar o serie de intrebari la care nu am raspuns.
Aaaaa si ar mai fii inca ceva se poate sa nu te adoarma in timpul operatiei ca eu tare as vrea sa ii aud puiului meu primul plans.
In speranta ca imi va raspunde cineva va multumesc din suflet. -
N am nascut si nici nu planuiesc (sper sa nu debitez) insa am auzit de o chestie -amestezie epidurala parca?oricum e ceva cu epidurala..iti face anestezie si iti spune doctorul cand sa impingi etc etc..deci esti constienta insa nu mai ai durerile acelea mari..ceea ce ar fi super pt ce iti doresti tu..intreaba medicul.stiu pe cineva care a nascut asa insa nu i am cerut amanunte.asta e tot ce stiu.
-
Roxana, eu am purtat burtiera, una adaptabila, cu scai, ca sa o pot largi sau stramta dupa cum ma simt eu bine. Stai cat mai mult pe spate dupa operatie. Viata sexuala se reia cam dupa 6-7 saptamani. Laptele nu are nici o legatura cu cezariana. Dr meu mi-a zis ca e tampenie sa crezi ca cezariana iti poate afecta intr-un fel sau altul lactatia. Asta depinde de fiecare femeie in parte. Eu puteam sa ma dau si peste cap si lapte nu aveam, iar o colega de salon era disperata ca i se umflase pieptul si curgea non-stop laptele de era cu tampoane in sutien si tot nu facea fata, asa ca...depinde de la organism la organism. Pe mine nu m-a adormit in timpul operatiei, l-am pus pe anestezist sa imi povesteasca tot ce se intampla
.
Noapte buna! -
eu te sfatuiesc ca nu alegi cezariana doar pt ca ti-e frica de nasterea normala; cezariana este o operatie chirurgicala majora care implica riscurile aferente. plus ca anestezia total este riscanta oricum...
poti opta pt epidural, esti treaza, nu simti nimic functie de doza administrata si chiar daca si epiduralul prezinta efecte secundare f importante pt bebe tot e mai bine decat cezariana.
la o nastere normala se recurge la episiotomie numai in cazuri urgente nu ca practica obijnuita, functie de elasticitatea tesuturilor vaginali si de marimea bebelusului, de urgenta cu care fatul trebuie scos de ex daca nu mai respira sau daca bataile inimii sunt neregulate si de ce nu de tactica ginecologului.
refacerea muschilor vaginali se face in timp prin exercitii care ar trebui sa inceapa asap -riscul de incontinenta permanenta fiind mare.
cezariana necesita o perioada mai mare de refacere si in functie de varsta poate dura pana la 2 ani.......si statistica aia ingrijoratoare care arata ca bebelusii nascuti prin cezariana mai ales acolo unde dpdv medical nu era necesara(!) au un risc mai mare de moarte infantila fata de cei nascuti vaginal.
eu am doua nasteri, una normala cu epidural, episiotomy si o mie de alte complicatii, a doua prin cezariana datorita conditiilor medicale. la prima n-am simtit nimic decat in ultima ora dupa nastere, cat a durat sa ma coasa inapoi, cam o ora,pt ca efectul epiduralului se cam dusese, am pierdut cam mult sange etc. la a doua iar n-am simtit nimic pt ca tot epidural am avut, unde am nascut eu se feresc de anstezia totala spre marea mea bucurie, n-am simtit nimic, refacerea e grea si esti fortata aici sa te ridici din pat din prima zi- eu m-am ridicat in a doua zi cu forta si am lesinat in secunda urmatoare...dar eu aveam deja 32 de ani, nu mai eram fit ca la 22... mi-a venit deosebit de greu acasa cu tot ajutorul avut,cu toate painkiller-urile cand se betisor bebe noaptea sa pape simteam ca lesin de durere cand trebuia sa ma ridic din pat sau sa ma misc pana la el. m-am refacut cu greu si am si acum dureri daca ma ridic brusc din pat.
cand vedeam in jurul meu ce sprintene erau altele ma gandeam ce naiba sunt asa moaca, dar de fapt depinde de organism, de varsta etc. am ramas cu o burtica uratica cu care nu am ramas dupa prima nastere; pur si simplu zici ca acolo unde este cicatricea se opreste brusc burtica asa ca un saculet plin doar pe fund.
bafta -
am nascut prin cezariana cu anestezie epidurala.Nu am simtit nimic si a fost super.In schimb dupa,probabil cum m-au miscat asistentele mi s-a miscat cateterul din coloana si injectiile care mi le administrau in cateter nu prea isi mai faceau efectul.Mie doctoru mi-a zis sa imi pun gheata p operatie.Cum m-au externat mi-am pus centura cu scai,,, numarul 1 cea mai mica si am strans-o la maxim.Maine se fac 3 saptam d la operatie si nu mai am burta!am luat 30kg in sarcina si pana acum am dat jos 18kg.Multe kg le dai in post-operator.Eu sunt pro cezariana!
va pup -
Si eu am nascut prin cezariana, cu anestezie totala, dar acum 8 ani.
Ce pot sa spun? As recomanda oricarei femei sa recurga la asta. Nici n-am simtit cand mi s-a vindecat. Burta m-a durut in primele saptamani, dar nu mai mult decat pe cele care nascusera natural (comparatie facuta in maternitate). Nu mai stiu acum cum e, dar atunci epiziotomia era la ordinea zilei, era aplicata tuturor care nasteau prima data. Epidurala nu se facea, asa ca o nastere putea dura si 24 de ore.
Cezariana n-a fost alegerea mea, dr. a propus pt ca BB se vedea f mare la echo, de fapt a fost lung si cu capul f mare (diam de 9 cm) si dupa spusele ei, a avut cordonul ombilical de 2 ori in jurul gatului.
BB a iesit frumos si sanatos, atat de sanatos incat abia la 11 luni i-a curs prima data nasucul. Eu am ramas cu burta pt ca dr. mi-a interzis sa port burtiera, desi mi-am pus din primele ore dupa trezire, spunand ca burtiera face ca muschii sa stea lenesi si raman slabiti. -
epidurala nu are legatura cu cat poate dura nasterea si considerand faptul ca dialatatia se produce aprox 1 cm pe ora si a trebuie sa ajungi la 10 cm ca sa poti naste normal...plus ca e vorba de cat pot dura contractiile pana sa inceapa dilatarea, 24h, 48 chiar nu exte ceva rar intalnit... eu la prima sarcina cu nastere normala vaginala, cu epidurala, m-am internat la 9 am si am nascut a doua zi la 6 am...contractiile mi-au fost provocate si au inceput pe la 11 am...
-
nu se largeste(vaginul) mai subaru ca doar este un muschi !!!trebuie pus la treaba din secunda cand l-ai expulzat pe bebe .
imi venea sa le strang de gat pe asistente cand executau masaj local imediat dupa nastere ca doar abia nascusem , ce naiba !!! dar stiam ca este spre binele meu si asa a fost la 6 saptamani eram ca noua (aproape)
chestia cu "gaura" depinde de practica si talentul doctorului sau a celui care te coase daca ai avut taietura - daca nu totul va fi cum a fost -
dalia, mie de ex. nu mi-au facut clisma pt ca eu am stiut cu o zi inainte de cezariana si in dimineata respectiva am baut cafea si am fumat 2 tigari (cel mai sigur laxativ pt mine), am iesit afara, apoi am mers in sala de operatie.
de facut pipi imi amintesc si acum ca era obligatoriu la cateva ore dupa operatie. Pe mine ma sfatuise o asistenta sa ma chinui sa fac, ca sa nu ma sondeze, ca "foarte multe femei fac infectie urinara de la asta". Eu eram terorizata. N-am putut face la plosca, nu vroiam nici sondaj. Asa ca am dat spaga la o femeie de serviciu si m-a dus la wc cu scaunul rulant.
Lolilo, chiar, sacii cu nisip ce rol au? Am mai auzit de practica asta prin Iasi in anii '92-'93.