Va rog ajutati-ma urgent cu un sfat!!!
-
0 0In urma cu patru luni am facut o secretie vaginala si ca urmare am constatat ca am o ciuperca(nu stiu daca e candida sau altceva,pe rezultat scria:frecvente epitelii,frecvente lincocite).ciuperca se manifesta prin scurgeri abundente ca un fel de pasta de culoare galbuie iar acestea provoaca mancarimi si usturimi de nesuportat.Am facut tratament cu gynozol,femigin B si nizoral,apoi dupa o luna am facut si spalaturi cu tantum rosa care n-au facut decat sa amelioreze situatia pentru ca acum iarasi mi-au aparut aceleasi simptome si sunt disperata nu stiu care ar putea fi remediul,vad ca medicul n-a reusit nimic in privinta asta.Viata mea e un calvar cu aceste mancarimi insuportabile desi ma spal de 5 ori pe zi,degeaba,secretia reapare de fiecare data provocand mancarimi.Va rog sa ma ajutati cu o parere fetelor!
-
Rozz, daca ea are intr-adevar o ciuperca Metronidazolul nu face decat sa agraveze starea.un astfel de tratament este optim pt dezvoltarea candidei albicans de exemplu.
singurul sfat este sa repeti analiza si sa revii cu rezultatul aici.mie mi se pare ca nu este o ciuperca.dar nu vreau sa imi dau cu parerea pana cand nu vad rezultatul. -
Si ce ar mai putea fi?Eu am repetat analiza dupa 1 luna si medicul mi-a spus ca nu mai am ciuperca,doar o scurgere care in cantitati mai mici ar fi normala,asa ca mi-a recomandat tratament cu tantum rosa(pliculete)timp de 5 zile.Dar acum mi-a reaparut si e la fel de suparatoare.Oare ar fi bine sa fac iarasi secretia sau ce imi recomandati?
-
sa refaci testul la un laborator serios, sa renunti la Tantum Rosa, si sa folosesti spalaturi cu bicarbonat de sodiu alimentar,o lingurita la un litru de apa.
teoretic, daca ai o ciuperca ar trebui spalaturile cu bicarbonat sa aiba efect rapid.schimba lenjeria intima cu una de bumbac in cazul in care este sintetica, scoate carbohidratii o vreme din alimentatie, ia vitamina A si E.
dar trebuie sa faci acest test.poate fi o alergie..sau poate fi orice altceva.si fa te rog, daca ai posibilitatea si o glicemie.apoi...cu rezultatele aici, mai vedem. -
scanteie am nevoie de o lamurire am vazut ca te pricepi.. am facut o analiza( trimisa fiind de ginecolog) si rezultatul suna cam asa..candida rare filamente,frecvente celule epitelide superficiale,relativ frecv.celule de tip intermediar,foarte frecvente lincocite,rare hematii, prezenti bacili Dadulein ..fratin tip 2 BP(scuze daca n-am scris corect dar nu-nteleg scrisul).Ideea e ca am fost la ginecolog pt ca aveam o secretie albicioasa dar nu ma ustura sau altceva doar simteam eu ca nu-i in regula si-mi zice ca e normal sa am secretii ca sunt modif.hormonale din cauza pilulelor pe care le iau de 4ani si ceva dar totusi sa fac si o analiza sa ma linistesc dar el considera ca nu-i nimic ingrijorator...problema e ca le-am facut si a doua zi daca as fi mers la el ar fi trebuit sa platesc din nou consultatia sau daca i-ar fi dus in cabinet asistenta rez. mi-ar fi transmis prin ea ca-i ok sau nu asa procedeaza iar acum stau si ma-ntreb daca sa merg din nou sau nu.Mentionez ca mi-a dat sa-mi fac spalaturi locale si ovule de lomexin asta imediat dupa consultatie si inainte sa stie rezultatul analizelor.ma poti lamuri te rog in legatura cu rezultatul?Mersi mult
-
Gabi...primele doua trei spalari trebuie sa fie intravaginale-dar asta numai daca este confirmat diagnosticul de ciuperca in urma testului.urmatoarele sunt inafara- si este de recomandat sa le faci de fiecare data cand apere secretia-dar parerea mea este sa depistezi care este cauza care intretine aceasta ciuperca.de aceea ti-am sugerat sa faci o glicemie, la fel cum iti spun sa fii atenta si la anticonceptionale.raman insa de parere ca ar trebui sa repeti analiza.si ca aceasta analiza sa specifice foarte clar ce tip de ciuperca este.
medeea- ceea ce spune al tau test este ca ai o inflamatie la nivel genital, generata de Candida.fac aici o paranteza-aceasta Candida se gaseste in mod normal in vaginul femeii, dar se dezvolta excesiv doar in anumite conditii-un dezechilibru hormonal-general de anticonceptionale, de stress, de o glicemie intretinuta constant ridicata, prin consum masiv de carbohidrati,si mai ales, candida se dezvolta atunci cand flora normala saprofita cu acei bacili Doderlein-care la tine mai sunt inca prezenti -cum singura ai citit pe rezultat, sufera un dezechilibru-omorata prin diversele tratamente luate aiurea-de la ovule la creme si antibiotice.Bacilii Doderlein inhiba dezvoltarea masiva a Candidei, dar si a altor agenti patogeni.de aceea nu recomand tratamente luate dupa ureche.
in rezultatul tau, Medeea acele leucocite arata ca exista o inflamatie la nivel local, ca flora Doderlein mentine Candida in anumite limite si ca este vorba de o inflamatie locala.
sfaturile pe care ti le dau sunt aceleasi ca si pentru Gabi.elimina cauza care intretine candida si...zambeste.vei fi bine si nu est evorba de nimic ingrijorator in cazul tau.
ps-fa aceste spalaturicu bicarbonat, lasa ovulele si restul deoparte, schimba alimentatia, fa sport,si monitorizeaza situatia.ce fel de anticonceptionale iei? -
Merci mult scanteie!Am luat Mercilon cam 3 ani pe urma tot la sfatul aceluias medic am luat Laurina.De o luna nu mai iau nimic pt ca m0am certat cu sotul si mi-a aruncat pastilele..si mi-a venit mestruatia ..si sunt in prag de divort si ma gandesc ca cel mai bine e sa nu mai iau nimic deocamdata.De cate ori merg la medic imi spune ca nu tre' sa-mi fac probleme ca e in regula ca e normal desi eu cam de un an si ceva ma simt f. uscata si de foarte multe ori foloseam ceva pt umezire lucru care ma deranja tare si el imi zice ca-s modif. hormonale normale .Tu ce parere ai?
-
Eu am avut mult timp candida acuma preventiv fac spalaturi cu bicarbonat si septovag, iar ca sa impiedic senzatia de uscat mai ales dupa ciclu folosesc glicerina boraxata cu nistatina este f buna impiedica formarea candidei si nu mai simti uscat.Mie asa mi-a recomandat doctorita. Pe mine m-a ajutat f mult. Repeta analiza schimba doctorul daca nu esti multumita. Eu am folosit ovule poliginax 2 saptamani, si nu mai folosi sapun in nici un caz, apoi te dai cu glicerina sa nu revina la loc candida. Fara stres si dulciuri multe, carbohidrati si sport. Iti doresc sanatate.