ajutor va rog :(

•  
    • 8 mesaje
    8 Nov 2006, 16:30
    0 0
    Am o intrebare pt voi evelor.E legata de contraceptie.
    In loc de 21 de zile am luat doar 20 de zile tabletele(asta pt ca din greseala am luat 2 tablete intr-o zi si le-am terminat mai repede cu o zi)....
    Am avut contact sexual cu sotul si acum stau cu frica in san sa nu raman gravida...Ideea e ca am terminat tabletele cu o zi mai repede,deci 20 de zile in loc de 21 si in perioada aceea de 7 zile pauza a avut loc contactul...
    Nu mai pot dormi noaptea de frica...ce pot face?
  •  
    • 737 mesaje
    8 Nov 2006, 16:42
    0 0
    pai nu prea ai ce sa faci, decat sa astepti menstruatia
  •  
    • 551 mesaje
    8 Nov 2006, 16:46
    0 0
    eu nu cred ca are de ce sa-ti fie frica si mie mi sa mai intamplat
  •  
    • 8 mesaje
    8 Nov 2006, 17:09
    0 0
    dar cum ai patit tu bb?zici sa stau linistita?oooof cat mai am de asteptat,ma gandesc mereu...parca simt si o usoara tensiune in sani,poate mi se pare sunt ingrozita!
  •  
    • 635 mesaje
    8 Nov 2006, 17:28
    0 0
    Primele 20 de pastile au blocat deja ovulatia pentru luna asta asa ca nu sunt motive de ingrijorare. Sigur! Asteapta menstra linistita ca o sa vina.
  •  
    • 8 mesaje
    8 Nov 2006, 18:48
    0 0
    multumesc mult temola!!!!
  •  
    • 551 mesaje
    8 Nov 2006, 19:20
    0 0
    eu uitam spre ex sa o iau intro zi,a doua luam doua,sau din grseala luam una dim si una seara,pur si simplu uitam,e drept,nu tr sa te joci cu asa ceva,dar eu ca sa fiu sigura,asa ca.....se mai intampla,eu nu stateam sa le socotesc
  •  
    • 635 mesaje
    9 Nov 2006, 10:44
    0 0
    cocomint, cu placere.
    E bine de stiut:
    - primele 7-10 pastile sunt cele mai importante. In majoritatea cazurilor ele blocheaza ovulatia (exceptie cazurile in care ovulatia nu respecta metoda calendarului);
    - la orice omitere de pastila e bine de folosit si alta metoda contraceptiva (7 zile)
    - in cazul tau a 21-a pastila era la cateva zile inainte de urmatoarea mestra;
    Ovulatia a fost deja blocata de restul pastilelor, dar chiar si daca ar exista o ovulatie, si chiar si daca ar exista o fecundare nu mai este suficient timp ca sarcina sa se fixeze.
  •  
    • 54 mesaje
    9 Nov 2006, 11:45
    0 0
    Eu am uitat sa iau ultima pastila, intr-o luna, din greseala...
    Medicul ginecolog mi-a spus ca nu e absolut nici o problema.
    Si nu mi s-a intamplat nimic...
    Asta daca te ajuta
  •  
    • 6 mesaje
    11 Nov 2006, 12:09
    0 0
    problema e cu anticonceptionalele ca daca scapi o zi sau iei din greseala doua cum ti s-a intamplat tie urmatoarea zi nu ar fi trebuit sa iei si atunci nu ajungeai sa le termini cu o zi mai repede pt ca fiecare pilula este pt o anumita zi a ciclului menstrual. Deci dc scapi o zi urmatoarea zi o iei si pe cea din ziua precedenta, pe care ai uitat sa o iei, si si pe cea pt respectiva zi; iar dc ai luat doua intr-o zi atunci urmatoarea zi nu iei pt ca nu ai ce- pilula pt acea zi ai luat-o deja in ziua precedenta si nu poti lua pilula de a 2-a zi.In fiecare zi nivelul hormonal este diferit - titrul de estrogeni si progesteron difera in fiecare zi, de asemenea si structura histologica a endometrului e diferita de la o zi la alta, iar ACO sunt special adaptate fiecarei zile. Asa ca din ziua in care ai gresit si ulterior nu ai adaptat cum trebuie, pilulele nu au mai avut nici un efect. Dc greseala s-a produs suficient de tarziu ca sa stopeze ovulatia, atunci o OK.