ce sa fac?
-
0 0Ieri am facut dragoste fara prezervativ...azi urmand sa iau postinorul.Numai ca azi dim mi-a venit ciclul.Ce sa fac?sa-l mai iau...as fi putut ramane gravida?
-
Prin ciclu se elimina perete endometrial drept urmare chiar daca ar fi ovulatie in acel moment, si chiar daca ar rezulta o fecundare...zigotul nu are in ce sa se fixeze.
Nu lua postinorul!
PS: cele care au ovulatia cu mai putin de 10 zile inainte de menstra au sanse diminuate de a ramane insarcinate tocmai din aceasta cauza: zigotul nu are timp sa se nideze in endomentru. -
Pai se poate sa aiba ovulatia cu doar 10 zile inainte de menstra??Nu e la jumatatea perioadei?Te referi la cele cu ciclu de mai putin de 28 de zile?
Eu in general simt cand am ovulatie(ma doare burta si capul...stare proasta de dispozitie),iar luna asta s-a intamplat sa am simptomele astea cu o saptamana inainte de menstra si ma gandeam ca e ceva in neregula.Sper sa vina
-
Este posibil ca ovulatia sa nu respecte "metoda calendarului" lafel cum este posibil ca CM sa aiba o durata mai scurta. Nu este regula dar de obicei se considera ca majoritatea femeilor au ovulatia cu 14 zile inaintea urmatorei menstre. Cauta pe net daca vrei dupa "Insuficienta de faza luteala".O sa gasesti multe articole.
Insuficienta de faza luteala inseamna o faza luteala(perioada dintre momentul ovulatiei si venirea menstruatiei) prea scurta (unii spun sub 10 zile, altii sub 12). E determinata in general de un deficit de progesteron, si se remediaza cu un supliment de progesteron (Duphaston, Utrogestan, ...)
Despre semnele ovulatiei nu stiu ce sa iti zic, la mine nu erau simptome, imi dadeam seama ca ovulez dupa modificarile mucusului cervical. Cea mai eficienta metoda aplicabila acasa este, din cate stiu eu, monitorizarea temeraturii si testele de ovulatie. Ginecologul poate urmarii activitatea ovarelor prin ecografie transvaginala facuta odata la 2 zile.