efectul anticonceptionalelor
-
0 0dupa cat timp dispare efectul pastilelor??? de exemplu dak nu le mai i-au o luna de zile....care este probabilitatea sa raman insarcinata??..sper ca nu v-am deranjat cu intrebarea...ms mult
-
"dupa cat timp dispare efectul pastilelor??? de exemplu dak nu le mai i-au o luna de zile....care este probabilitatea sa raman insarcinata??..sper ca nu v-am deranjat cu intrebarea...ms mult "
1.Efectul pastilelor nu dispare ci pur si simplu nu exista din momentul in care nu mai iei. Pastile prin continutul lor blocheaza ovulatia. Daca luna urmatoare nu mai iei pastile ovulatia se va reinstala.
2. Probabilitatea de a ramane insarcina este cam asa:
- foarte mare daca ai luat pastile pe perioada scurta (anticonceptionalele au ca rezultat cresterea fertilitatii dc sunt administrate pe perioada scurta);
- normala daca ai luat o perioada medie;
- putin mai scazuta daca ai luat mai multi ani anticonceptionale: probabilitatea scade in acest caz pentru ca administrarea indelungata a anticonceptionaleleor subtiaza endomentrul; drept urmare chiar si in urma unei fecundari sarcina este posibil sa nu se poata fixa in peretele endometrial . In acest caz este posibil sa treaca ceva timp pana endometrul isi revine la grosimea normala deci este putin probabil sa se obtina o sarcina imediat din prima luna dupa oprirea anticonceptionalelor. -
te sfatuiesc sa fii mai atenta cu anticonceptionalele ca nu le poti lua si apoi face pauze cand ai tu chef. asa ti se da organismul peste cap. uite de ex. eu am luat pilule timp de 10 ani cu pauze de 1 luna pana la 1 an cand am crezut eu de cuviinta. nu am avut pe nimeni care sa ma sfatuiasca si asa mi-am dat organismul peste cap si aveam un metabolism de kko adica ma ingrasam si slabeam de nu mai stiam ce e cu mine. si vb de diferente de 16 kg. asa ca ai grija. daca te decizi sa iei pilule, ia-le pe perioada cat nu vrei sa ramai insarcinata.
-
buna fetelor lamuriti-mi si mie o problema: mai multe luni am luat Mycroginon, apoi am inceput o folie de Rigevidon si in saptamana de pauza cand trebuia sa apara ciclul..nimic, am inceput o noua folie tot de Rigevidon, nelamurirea e., ... .e posibila o sarcina, desi nu am uitat nici o pastila sau..e dereglare, sau efectul faptului ca le-am schimbat??si daca e sarcina..faptul ca am luat de 3 zile alte pastile( o noua folie) nu ar dauna??