chistul ovarian...se lasa netratat??
-
0 0acum cateva saptamani ginecologul mi-a descoperit un chist,cica destul de mare si cand l-am intrebat ce trebuie sa fac mi- a zis ca nimic !! ca(virgula) chisturile tre lasate asa !!(??)asa e??
in schimb mi -a dat niste antibebe..am sanse sa imi treaca de la astea??nu stiu ce sa mai zic...
astept sfaturi ..poate va pricepeti voi.. -
Nu se lasa netratate....Eu zic sa mai consulti si alti medici si sa vezi ce iti spun si ei. Prin aceasta situatie am trecut si eu acum 2 saptamani. Am consultat 2 prof. si mi-au spus ca trebuie operat chistul si....m-am operat. Au trecut 12 zile de la operatie si ma simt destul de bine. Nu te speria pentru ca nu e asa de grav. Eu cand am auzit de operatie am intrat in panica. Iti spun din experienta pe care am avut-o ca cel mai bine e sa te operezi si sa scapi de el ptr ca nu merge cu tratament. De la pastile poate sa dispara dar apare la loc. Dupa operatie e mai bine....Multa sanatate
-
Delia...cel mai bine e sa mai consulti cel putin un medic si sa vezi daca e nevoie de operatie. Depinde foarte mult de marimea chistului. Al meu a fost mare si a trebuit sa ma operez. Operatia nu a fost cu laserul...a fost o taietura...Nu imi pare rau ca m-am operat ptr ca in urma interventiei chirurgicale doctorul a putut vedea mai multe...am descoperit ca am aderente intre ovar si intestine si mi-a gasit inca nu stiu exact ce. Te cred ca iti este frica de operatie ptr ca stiu cum eu. Nici eu nu facusem nici macar o injectie pana acum 2 saptamani...nu stiam nici ce grupa sanguina am ptr ca imi era frica sa ma imi ia sange...Deci, iti imaginezi ca si eu am fost in situatia asta...Depinde si cine te opereaza...Daca te hotarasti sa faci pasul acesta cauta un medic bun...Operatia a durat cred cam 1 ora si jumatate...Am fost adormita si nu am stiut nimic...m-am trezit la reanimare gata operata. Cateva calmante in prima zi a doua zi iti iau durerea cu mana. Eu a doua zi m-am ridicat din pat si mergeam cu o asistenta prin salon (asta a fost recomandarea dr.) Dupa vreo 4 zile m-am simtit bine....nu mai faceam calmante...luam cate un piafen seara ca sa nu ma doara peste noapte.
-
pai sa va explic.. mi-a facut doar o ecografie ..cu o chestie d-aia pe care o introduce in vagin si se uita pe un ecran pe calc..de altfel am si o poza..faza e ca era un doctor din israel am ajuns la el pt ca e prieten cu o prietena si mi-a facut totul pe gratis..mi-a zis you have a very big chist!! din cate am inteles eu are 14cm ..sper sa nu fi inteles bine
asistena mi-a spus apoi ca ar avea 4cm ..dar eu totusi nu am auzit four din gura lui..mai degraba fourteen....faza e ca eu am si niste scurgeri mai urate ..i -am zis de ele..dar nu parea prea preocupat pana la urma i-am batut la cap sa ma duc sa-mi faca o analiza si la secretie dar din pacate in ziua in care trebuia sa ma duc mi-a venit ciclul si n-am mai putut sa-mi fac..el parea asa detasat(probabil si pt ca nu-i plateam..de..asa sunt doctorii) mi-a zis..nu tre sa-i faci nimic,asta tre lasat asa..nu tre sa te atingi de el!!de altfel si asistenta m-a 'linistit 'zicandu-mi ca si ea are unul si sta asa cu el..nu e nici o problema!
da acum m-am speriat de tot!!
pt secretie nu mi-au dat nimic si asta imi da multa bataie de cap
da sunt din buc..daca -mi puteti recomanda pe cineva ar fi super!si poate daca ma duc cu poza aia nici nu mai tre radiografie poate-si dau seama din ea(eu sincer nu vad nimic in poza aia dar doctorii sigur inteleg mai bine)..
uff..ce nasol!!
-
eu mi-am facut 2 ecografi si asa am depistat chistul. al meu avea 10 cm si era mare...trebuia operat...nu stiu ce sa-ti zic...trebuie sa fi tare si optimista. conteaza foarte mult sa ai puterea de a invinge "boala". eu am plans vreo 5 zile intr-una si nu am rezovat nimic. toata lumea se mira ca la 20 de ani trebuie sa ma operez dar...asta e viata. ti-am zis ca operatia nu a fost complicata....dupa o saptamana mi-a scos firele( am avut 8 fire) ma simt destul de bine....ieri am fost la o pizza cu colegii...Nu te speria...cel mai bine e sa te gandesti la ce vrei sa faci si sa nu lasi lucrurile asa. Fa-ti un ecograf si vezi ce rezultate primesti. Multa sanatate!
-
(( da roxi vb pe messenger..dar mai am si eu o nelamurire..de la ce se fac chisturile astea????si eu sper totusi sa ma insel in privinta marimii..si deci ramane cicatrice nasola pe burta de la operatie??eu speram sa fie o operatie mai usoara darse pare ca nu..
si eu sunt tanara am 22ani
ce medic imputit!1 trebuia sa ma sperie de la inceput..bine ca v-am intrebat pe voi!
mersi mult pt tot