spalaturile intime

•  
    • 68 mesaje
    2 Nov 2006, 18:20
    0 0
    buna seara! spuneti-mi, va rog, cu ce anume se pot face spalaturi vaginale? ma refer la ceaiuri, geluri intime...si cat de des ar trebui folosit irigatorul?
  •  
    • 686 mesaje
    2 Nov 2006, 19:06
    0 0
    Eu folosesc tantum rosa sau septovag si ceai de musetel, acum am descoperit si un ceai cu mai multe plante special pt zona intima, incepe cu G nu stiu exact denumirea ginosept parca. Iar irigatorul nu-l folosesc decat in cazuri in care am candida si atunci o data pe saptamana. Nu te lua dupa doctori mie odata mi-a zis cand am avut candida sa fac zilnik si nu stiam de ce nu imi mai trece. Cu irigatorul distrugi flora. Gel intim iti recomand doar cel pt bebelusi.
  •  
    • 1934 mesaje
    3 Nov 2006, 10:17
    0 0
    da ciresika, ai dreptate. de la prea multe spalturi, iti poti distruge flora..
    eu de ex. ma spal cu irigatorul...parca as fi pe vremea bunicii, dar asa m-am obisnuit.
    mai demult ma spalam o data pe sapt(lunea)
    am o prietena asistenta si am intrebat-o daca nu este prea mult si mi-a spus ca da

de atunci, imediat dupa ciclu, ma spal cu ceai de musetel si cu bicarbonat alimentar. mai de mult foloseam si eu septovag, dar am uitat de el. bine ca mi-ai adus aminte. dupa mai am local supozitoare cu betadina care sunt fff bune si pot sa ti le recomand cu inima deschisa
  •  
    • 599 mesaje
    3 Nov 2006, 11:37
    0 0
    spalaturile vaginale se fac doar cu apa chioara si degetzel. asa este cel mai indicat, fara tantum rossa sau mai stiu eu ce, asta in caz de igiena pt ca se distruge flora daca folositi tot felul de geluri speciale pt acea zona.
  •  
    • 1272 mesaje
    3 Nov 2006, 11:57
    0 0
    si eu sunt de acord cu extravaganza! nu prea sunt indicate spalaturie intravaginale, pe motiv ca distrug flora. eu fac spalaturi cu irigatorul si apa!
  •  
    • 76 mesaje
    3 Nov 2006, 14:41
    0 0
    Citesc si ma minunez ce ceea ce vad....pt cultura voastra sa stiti ca vaginul nu are nevoie de spalaturi pt ca singur se curata prin eliminarea secretelor......doamne .doamne,am mai auzit fete care se spala in vagin.........am ramas fff surprinsa si oricum m-am interesat aici in Italia de la niste doctori ginecologi si a spus ca e cea mai mare prostie pe care au auzito....nu va mai preocupati asa de mult de vaginul vostru pt ca singur are grija sa se spele........
  •  
    • 122 mesaje
    19 Nov 2006, 21:09
    0 0
    Monikka22, raspunsul tau a fost singurul inteligent. in vagin nu trebuie sa te speli decat inaintea utilizarii ovulelor (deci atunci cand ai o problema, o boala venerica)...in rest NU, nici macar cu APA CHIOARA!! chiar si apa goala 'spala' tot, distrugand flora.
  •  
    • 2825 mesaje
    19 Nov 2006, 21:36
    0 0
    De acord cu Monikka22, vaginul , ca si ochiul, se spala singur.
    Ce? In ochi va spalati?
  •  
    • 194 mesaje
    20 Nov 2006, 00:23
    0 0
    Buna fetelor! Dar, voi ce faceti dupa actul sexual: nu va spalati cu irigatorul? Eu am cam exagerat cu igiena locala, desi mi-au contraindicat-o toti doctorii care i-am intrebat, si am destul de des iritatii si mancarimi locale...
  •  
    • 2825 mesaje
    20 Nov 2006, 11:10
    0 0
    N-am folosit niciodata irigatorul.
  •  
    • 518 mesaje
    21 Nov 2006, 17:36
    0 0
    nici eu nu l-am folosit. mi l-a indicat o doamna, spunand ca e bine sa il folosesc o data la 3-4 zile. ma enerveaza scurgerile vaginale. am crezut ca am ceva si de asta sunt prezente, dar mi-am facut analizele si totul este ok. sunt normale?
  •  
    • 2103 mesaje
    21 Nov 2006, 17:54
    0 0
    robabil ca sucrgerile vaginale cum le numesti tu au exact aceasta cauza folosirea exagerata a produselor asa zise intime; este stiut acum ca "este o crima sa te speli cu spaun acolo" asa cum a spus-o un medic mamei mele, distrugi echilibrul florei, ca o lenjerie de corp necorespunzatoare de ez g strings, sau materiale sintetice pot irita aceasta flora, spumantele de baie mai ales, antibioticul etc..
  •  
    • 134 mesaje
    26 Nov 2006, 23:03
    0 0
    m-au ajutat foarte mult mesajele voastre si sustin si eu ideea ca nu trebuia sa ne spalam inauntru forte des.
    am o prietena care a avut o rana pe col a ajuns la operatie si doctorul nu i-a dat voie sa se spele inauntru timp de un an! de fapt i-a recomandat sa nu se spele deloc ,ba chiar i-a spus ca vaginul se spala singur si ca nu degeaba,noi femeile avem scurgeri si ca sunt normale,atat timp cat nu produc miros prea tare sau nu se schimba culoarea.
    scurgerile pot avea mai multe culori ,de multe ori influenteaza si ceea ce mancam.