Medicamente TBC - efecte
-
1 Nov 2006, 01:130 0Am terminat tratamentul TBC acum o luna. Observ ca ficatul mi-a devenit mai sensibil. La oboseala sau cand mananc mult, resimt o jena in zona ficatului si o usoara greata.
Mai este cineva in aceeasi situatie? -
1 Nov 2006, 15:40te sfatuiesc sa mergi sa faci toate analizele legate de ficat si eventual daca doresti, sa scrii rezultatele aici.iti voi spune dupa aceea ce poti face.
intr-adevar, unele tuberculostiatice ataca ficatul.chiar daca unele studii experimentale nu arata variatii prea mari ale transaminazelor si bilirubinei, celula hepatica sufera in momentul administrarii acestor medicamente, mai ales daca persoana in cauza mai ia si anticonceptionale sau alte medicamente agresive pentru ficat.
primul sfat pe care ti-l dau aici este sa tii un regim strict pentru hepatite, chiar daca analizele nu iti indica modificari majore ale analizelor(transaminaze, electroforeza, birirubina, etc).
deci..regim cat mai strict.nu grasimi, nu prajeli, nu rantasuri, nu dulciuri sau produse din comert, cat mai multe ceaiuri -de sunatoare-atentie la sunatoare, daca mai iei vreun medicament-, si Silimarina.
dar mai intai..hai sa vedem analizele, da? -
1 Nov 2006, 16:51Mai, eu am luat un an de zile hidrazida si inca niste pastile albe.Erau 14 la numar de doua ori pe saptamina, deci 28 pe saptamina.Sa stii, ca dupa 18 ani de la tratament, eu sunt fantastic de sensibla cu ficatul.Nu-l am marit sau alte chestii, dar am mirosuri ce nu le suport si gusturi:usturoi, vinete, ardei copti, dovlecei, peste si multe altele.Asa ca s-ar putea sa ai o sensibilitate la ficat.sanatate multa