O intrebare scurta...raspunsuri scurte
-
0 0Nu doresc sa va rapesc prea mult timp,deaceea va rog sa-mi raspundeti si mie scurt la urmatoarea intrebare
e ce m-a sfatuit doctorita de familie sa ma duc la ea sa-mi faca in prenatal,ANTITETANOS,preventiv....?Nu am apucat s-o intreb personal pe ea,dar sper sa stiti voi motivul... -
Si eu am facut, dar acum 5 ani.Acum, sunt gravida iar si i-am spus ca am facut acum 5 ani(e alta doctorita)si mi-a spus ca acum nu se mai face, dar daca freau, pt linistea mea, mi-l face.In 7 luni parca se face si unul pe la 9 luni, nu mai stiu.Stiu ca am facut doua, dar nu mai tin minte daca amindoua erau anti sau nu.E preventiv cica.
-
vaccinul antitetanos se face preventiv si nu afecteaza sarcina si pe bebe.se fac doua vaccinuri:unul in luna 7 si celalalt in luna 8.am inteles ca un motiv ar fi acela de a preveni infectiile ce apar in spitale din cauza instrumentelor prost sterilizate(ma ia cu groaza cand ma gandesc ca ar putea fi asa).si eu tocmai am facut ultimul vaccin si am facut un guguloi in locul respectiv,nu doare atunci cand il face,e o cantitate mica de lichid.
nastere usoara,va pup -
draga mea, acest vaccin se face pentru a preintampina asa numitul tetanos, o boala foarte grava provocata de catre o bacterie anaeroba(care se dezvolta in lipsa oxigenului) numita Clostridium tetani.
aceasta bacterie exista in mediul inconjurator in pamant, dar si in intestinul gros al animalelor, de unde este eliminata, luand forma rezistenta numita spor.acest spor prezinta la exterior o capusla care face ca aceasta bacterie sa fie rezistenta la dezinfectantele usuale, dar care patrunde in organism prin orice rana, indiferent de localizare si gravitate-poate fi o banala leziune superficiala, prin injecti, prin manevrarea instrumentelor chirurgicale si a celor folosite in obsetrica ginecologie.
odata patruns in organism in tesuturi slab oxigenate, aceasta bacterie se inmulteste, elimina o toxina care are neurotropism pozitiv si care da spasme ale mandibulei intr-o prima faza,contractii din ce in ce mai puternice ale musculaturii, bolnavul decedand apoi cu un asa numit "abdomen de lemn"- la palpare acesta este tare, are duritatea lemnului , datorita contractiei puternice.tot contractati sunt si muschii instercostali care participa la respiratie.apar si bataile inimii din ce in ce mai puternice, transpiratie datorata febrei, HTA, convulsii.
copilul, daca mama nu s-a imunizat in timpul sarcinii poate lua aceasta bacterie sporulata prin neingrijirea in conditii aseptice a cordonului ombilical.
simptomele la copil sunt la fel de dramatice, si fara o imunizare prin intermediul mamei, copilul moare.
deci acest vaccin este...obligatoriu!
sanatate multa si nastere usoara!
ps- vaccinul se face intramuscular, in muschiul deltoid-partea de sus a bratului.doare locul injectarii doar cateva zile si atat.
-
Poate ai avut si nu ti au spus ce este etc
Chestia este..bacteria aceasta ne poate afecta pe toti nu?insarcinate sau nu...eu nu mai stiu ce vaccinuri am facut in scoala aveti voi idee ce ne au injectat?trebuie facut daca nu m am vaccinat pana acum?trebuie innoit?la cat timp?cred ca este un doctor pe aici..te rog mult sa mi spui daca tb facut..suna groaznic ce a fost descris mai sus
eu ma sperii repede fetelor..cand intru la sanatate tot impul gasesc cate ceva de gandit sau de facut -
vaccinul antitentanic se administreaza in copilarie odata cu cel antidifteric si cu cel antipertussis .este asa numitul DTP.se face un rapel la noua zece ani pt prelungirea imunitatii./
din cate stiu, la persoanele care au o plaga cu potential tetanigen dar care au fost vaccinate anterior- li se administreaza o doza de ATP, la persoanele care nu au vaccinarea completa se fac trei doze de ATPA la interval de 14 zile, iar la persoanele care nu au fost vaccinate deloc, se administreaza ser antitenatic in scop curativ si apoi preventiv trei doze de ATPA in decurs de 14 zile. -
mie mi-a facut vaccinul in picior si acum am un guguloi de toata frumusetea,dar nu doare insuportabil,nici cand il face ,nici dupa.si mie mi se pare ciudat ca anumite gravidute il fac,altele nu.initial m-a speriat ideea unui vaccin in timpul sarcinii,mai ales ca auzisem ca nu toata lumea il face.oricum,l-am facut si sper sa fie ok.