Alunita rosie??

•  
    • 122 mesaje
    30 Oct 2006, 08:07
    4 0
    Am o alunita rosie pe spate si as vrea sa scap de ea...problema e ca e exact pe gat si ma deranjeaza cand port lantisor. E periculoasa alunita rosie? Stie cineva cumva cum se poate indeparta? Trebuie operatie?
    Normal ca am sa merg la dermatolog dar as vrea cateva sfaturi inainte...
    Multumesc
  •  
    • 91 mesaje
    30 Oct 2006, 11:08
    0 1
    Eu zic sa o lasi asa cum e, e mai importanta sanatatea ta decat un lantisor, atata timp cat nu isi modifica forma ma rafer sa creasca, sau sa-si schimbe culoarea nu ai de ce s a te speri, si eu am o alunita dar pt nimic in lume nu mi-as scoate-o e cat un bob de orez. In general nu e bine sa le scoti sau sa le rupi.
  •  
    • 122 mesaje
    30 Oct 2006, 11:21
    2 0
    Pai da...dar cred ca din cauza lantului s-a marit un pic...nu ma mananca..nu ma deranjeaza dar parca e mai mare..si mi-e frica
  •  
    • 91 mesaje
    30 Oct 2006, 11:59
    0 0
    Da jos lantul, sa nu mai jeneze alunita, macar pt o perioada. Eu acum cateva luni am fost ingrozita de o alunita care s-a marit, am si rupt-o si a curs sange, la doctor nu m-am dus ca la ce frica mi-a fost ma si vedeam ca am cancer . Dar nu am mai stat la soare asta vara si chiar daca nu mergeam la plaja ma dadeam cu crema pt protectie. Acuma si-a revenit ca marime .
  •  
    • 1077 mesaje
    30 Oct 2006, 15:24
    1 2
    Fetelor, ma intereseaza si pe mine acest subiect. Din cate am auzit, aparitia alunitelor rosii este un indiciu privind colesterolul marit. Este adevarat? Sunt periculoase aceste alunite? Am constatat dupa expunerea la soare in acest an, ca numarul alunitelor pe care le aveam, s-a dublat si mi-au aparut doua rosii, foarte mici, necrescute (sunt la nivelul pielii) dar...Nu m-am putut abtine sa nu ma intreb: de ce? Stie cineva? Multumesc mult.
  •  
    • 64 mesaje
    30 Oct 2006, 17:02
    0 0
    Eu am o alunita rosie,mica,pe un san,a aparut de curand,un an,doi...Nu i-am dat importanta pana acum,dar am citit acum catva timp ca ar fi periculoase... Oare e cazul sa ma duc la doctor?
  •  
    • 599 mesaje
    30 Oct 2006, 17:18
    0 0
    nu sunt periculoase....e normal ca alunitele sa apara fie ele rosii sau maronii. sunt intr-adevar periculoase daca le rupem si atunci cand iti curge sange chiar este periculos pt ca poti face cancer, asta doar in cazul in care alunita respectiva e cancerigena pt ca sunt si unele care nu sunt. dar astea rosii sunt mai periculoase eu zic sa scoti lantul ala sau sa te duci la un medic date te deranjeaza.
  •  
    • 91 mesaje
    30 Oct 2006, 17:21
    0 0
    Daca e mai mare decat un bob de grau, daca au forma neregulata adik nu sunt rotunde, daca au o culoare diferita de celelalte de pe corp, sau un punct negru in mijloc, atunci sunt periculoase si ar trebui mers la medic. E bine sa nu stam la soare fara sa ne dam cu crema. Chiar era scris in cosmopolitanul din luna iunie parca, despre cum ar trebui sa arate o alunita sanatoasa si una nesanatoasa. Avea si poze atasate.
  •  
    • 122 mesaje
    31 Oct 2006, 09:14
    0 0
    Ok fetelor..multumesc....inca nu stiu ce voi face, probabil ca am sa merg totusi la un dermatolog ca sa stiu exact ce e cu ea. Si adevarul e ca anul acesta am stat destul de mult la soare desi am folosit crema tot timpul...dar cine stie.
  •  
    • 49 mesaje
    9 Nov 2006, 06:53
    0 0
    Nimeni nu si-a indepartat vreo alunita? se face operatie cu laser sau cum? e dureros?
  •  
    • 635 mesaje
    9 Nov 2006, 10:37
    2 0
    Eu mi-am ars o alunita. Era maro si am julit-o. Dermatologul m-a sfatuit sa o scot de tot. A taiat cu bisturiul suprafata dupa care a ars radacinile cu laserul. Pe bucata de alunita s-a efectuat biopsia. Locul s-a vindecat perfect..nici nu se observa cicatricea.

Alunitele devin "periculoase" in cazul in care isi schimba aspectul, textura sau dimensiunea. Cele negre de obicei sunt in vizor pentru astfel de shimbari.
  •  
    • 31 mesaje
    15 Nov 2006, 00:35
    2 0
    Eu am avut o alunita rosie pe spate si am rupt-o din greseala scarpinandu-ma.Am fost la dermato si m-au trimis in spital la cauterizare.A durat 10 min,anestezie locala+parleala,acum sunt ca noua.Doar ca am ramas cu cicatrice.Am auzit in schimb si de laser.
  •  
    • 106 mesaje
    15 Nov 2006, 08:31
    1 0
    Am si eu o alunita maro cam mare. Cine s-a operat cu laser, va rog sa-mi spuneti. Vreau sa scap de ea, ma jeneaza cam tare .
  •  
    • 635 mesaje
    15 Nov 2006, 18:38
    1 1
    Citeste postul meu precedent, la mine a fost ars cu laser.
  •  
    • 405 mesaje
    15 Nov 2006, 22:18
    0 1
    am si eu o alunita, in zona buricului, putin mai jos insa nu ma deranjeaza deloc. mi se pare chair ca arata sexy. E rusine sa ai alunite? ma refer pe corp, asa care nu sunt vizibile tot timpul si oricui.
  •  
    • 177 mesaje
    15 Nov 2006, 22:28
    5 0
    Eu am mai multe alunite rosii, nu doar una. Stie cineva care a cauza aparitiei lor??
    Ma intreb "de ce rosii"???
    Cred ca se si mostenesc, bunica si mama aveau asa ceva.
  •  
    • 1 mesaje
    17 Iun 2009, 00:22
    4 0
    scoaterea alunitelor este un lucru sanatos si indicat chiar daca ele nu prezinta un pericol momentan, mai bine previi decat sa tratezi, cat pentru cele ce spun ca e bine sa le pastrezi sa mai consulte un dermatolog si sa lase medicii sa spuna cand e bine sa ne culcam pe o ureche