injectie anticonceptionala

•  
    • 18 mesaje
    26 Oct 2006, 22:08
    0 0
    Mai stie cineva detalii despre aceasta metoda...am tot auzit de curand din nou de injectia asta.
  •  
    • 1272 mesaje
    27 Oct 2006, 10:00
    1 0
    eu stiu ca se face aceasta injectie si este valabila 3 luni. este una dintre metodele anticonceptionale.
  •  
    • 389 mesaje
    27 Oct 2006, 10:13
    0 1
    e cea mai naspa metoda contraceptiva. eu am facut injectiile astea la 3 luni dupa ce am nascut, la recomandarea medicului, pt a nu exista nici un risc de aparitie a unei alte sarcini. e foarte dureroasa. io sincer, dupa ce am facut 2 m-am lasat pagubasa
  •  
    • 18 mesaje
    29 Oct 2006, 16:55
    0 0
    In afara ca dor ce imi mai poti spune? Chiar sunt eficiente, unde ma duc daca vreau sa fac? nu am frica de injectii...
  •  
    • 44 mesaje
    29 Oct 2006, 20:53
    0 0
    Selena, injectia se numeste Depo Provera si poti da un search pe google pt mai multe info. Eu una nu te-as sfatui sa faci injectia asta din cauza efectelor secundare -unul dintre cele mai importante ar fi dereglarea totala a menstruatiei: menstruatii prelungite, urmate de perioada de amenoree...
    Intr-adevar, injectia este mai comoda k pastilele, dar mai nociva din cauza cantitatii mari de hormoni introdusa dintr-o data in organism.
    Alte variante la pastile (daca nu iti surade ideea luarii lor) sunt plasturii contraceptivi (Ortho Evra) - care se schimba o data pe saptamana timp de 3 sapt consecutive, ai o sapt pauza, apoi o iei de la capat - si inelul vaginal (NuvaRing) - care se introduce in vagin si se lasa acolo 3-4 sapt dupa care se scoate, ai o sapt pauza si introduci apoi altul. Sunt mai comode decat pastilele, dar momentan nu se gasesc in Romania (desi se anunta k in curand vom avea si noi parte de ele), putand fi procurate doar din afara.
  •  
    • 18 mesaje
    30 Oct 2006, 14:18
    0 0
    Mersi mult pentru mesaj...cu plasturii si inelul...o sa caut informatii pentru ca prezervativ nu e cazul si de pastile m-am saturat...am bagat prea multe...iar efecte secundare am avut si de la pastile de genul celor ciclu neregulat, sangerari din senin asa ca poate las injectia deoparte ....raman tot la pastile pana voi gasii o metoda mai buna.
  •  
    • 18 mesaje
    30 Oct 2006, 14:18
    1 0
    tu Andra ce folosesti ?
  •  
    • 3 mesaje
    14 Dec 2010, 00:23
    1 0

buna....! Ma numesc aida si as avea si eu o intrebare. O prietena mi`a recomandat sa fac aceasta injectie anticonceptionala si am acceptat am fost tentata 3 luni de zile fara probleme..... e comod daca stai sa te gandesti k nu mai iei pastile zilnic la ore fixe. Bebelusul meu are 5 luni iar eu la 2 luni a copilului am facut injectia iar eu timp de trei luni am alaptat copilul in timp ce injectia isi facea efectul in corpul meu. Imi este frica.......Nu demult am fost la medicul de familie si ma intrebat de ce am brobonite pe spate si eu i`am zis: cred ca de la injectia aceea anticonceptionala care se face la trei lui si mi`a rasp in felul urmator: tu esti sanatoasa ti`ai facut injectia si ai alaptat copilul? Imi este tare frica sa nu ii creasca sanii copilului. A mai avut un caz de genu aceasta

•  
    • 3 mesaje
    14 Dec 2010, 00:27
    0 0
    As dori un rasp de la mamicile care au facut injectia si dak au alaptat copilul in timpul injectiei as vrea sa stiu daca ati avut vreo problema cu bebelusii ca doctorita mia spus k numai dupa un an al copilului iti dai seama dak ii cresc saniii copilului
  •  
    • 1889 mesaje
    14 Dec 2010, 10:34
    0 0
    Mi-e mila de voi cum bagati hormoni cu tona. Cel putin aida200123 e chiar iresponsabila. Domnul tuseste daca isi pune prezervativ in perioadele fertile ale partenerei??? Adica de ce numai noi sa ne protejam si sa ne umflam ficatul si ei sa aiba parte de placeri. O alta metoda pe care eu o gasesc infailibila e spalatul cu irigatorul intravaginal. Daca in apa se adauga o picatura de hipermanganat de sodiu (cit sa fie apa roz pal) sau o lingurita de bicarbonat efectul e potentat. Stiu, e metoda de pe timpul lu' mama-mare dar este eficienta.
    Avantaje:
    - asigura o curatenie riguroasa a zonei;
    - nu-ti intoxici ficatul;
    - nu ai efecte secundare ca la anticonceptionale.
    Dezavantaje:
    - pastrarea in conditii igienice a irigatorului (care e propriu si personal!);
    - presupune partener stabil (nu te fereste de BTS);
    - nu trebuie sa fii comoda ci sa te duci imediat la spalat (dar daca-i lenea-i mare...);
    - trebuie sa ai conditii, respectiv o baie si apa cit mai calda (metoda cade daca o faci pe repede inainte in masina, intr-o camera studenteasca sau mai stiu eu unde). Poate e o metoda empirica, incomoda, dar intre a face ciroza sau alte boli si a ma spala, aleg pe ultima.
  •  
    • 3 mesaje
    14 Dec 2010, 11:20
    0 0
    astazi a expirat efectul injectiei ,ma bucur enorm k au trecut lunile aste si nu am luat in greutate. nu o sa mai fac aceasta injectie cat voi trai de foarte multe ori am avut menstruatie in aceste luni .....aproape zilnic mi se patea slipu` de sange dar asta e .......am platit ptr graba mea.acum nu am decat sa ma duc cu bebelusul sa`l supun unor analize de sange sa vad exact daca l`a afectat intr`un fel sau altul injectia care am facuto
  •  
    • 771 mesaje
    16 Dec 2010, 09:54
    0 1

Scorpion, dar eu stiam ca spermatozoizilor "le place" mediul alcalin si sunt distrusi rapid de cel acid. Deci...cum ar putea bicarbonatul sa-i neutralizeze?  In plus, se pare ca micutii se misca extrem de repede, pana ajungem noi sa ne spalam, ei sunt deja in uter (asta daca actul sexual se intampla in perioada fertila sau la mnstruatie, pt ca, in rest, dopul de mucus de la nivelul cervixului ii opreste si cervixul este inchis, ei raman in vagin si mor f repede, in 30min-1h, dar asta numai in perioadele de dupa menstruatie si pana la 5zile inainte de ovulatie, apoi in perioada de dupa ovulatie, mai precis, dupa 3 zile de la ovulatie si pana la menstruatie, pt ca, in afara acestor perioade, de ex, in perioada de 5 zile de dinaintea ovulatiei, cand cervixul e deschis si exista alt tip de mucus si un pH alcalin, ei urca bine-merci in uter si trompe si pot supravietui pana la 5 zile. Prin urmare, daca o faci neprotejat cu 5 zile inainte de ovulatie, exista sanse sa ramai gravida).

Despre permanganatul de K, habar nu am. 

Nu stiu, nu vreau sa ma contrazic cu nimeni, dar din ce am citit eu, bicarbonatul nu prea ar avea cum sa ajute.

Acest mesaj a fost editat de către idrys: 16 Dec 2010, 09:57
  •  
    • 1889 mesaje
    16 Dec 2010, 21:35
    0 0
    Spermatozoizii nu sint chiar asa rapizi, ca doar n-au motor de Ferrari. Inainteaza cam 1 centimetru pe ora. Chestia e sa te speli imediat nu dupa 110 ani chiar cu apa simpla si cit mai calda cu putinta. Vreau sa vad si eu spermatozoid dupa 2 litri de apa calda bagata in jet in vagin cu conditia ca si canula sa fie introdusa adinc pina la col, nu la intrarea in vagin. Metoda e probata pe mine si am ramas gravida cind m-am decis, nu luata prin surprindere. Dar nu-i neaparata nevoie s-o folositi, luati anticonceptionale sa urle ficatul si sa umflati buzunarele companiilor farmaceutice.
  •  
    • 771 mesaje
    17 Dec 2010, 10:52
    0 0

Scorpion, nici eu nu sunt adepta contraceptivelor hormonale, am luat 1an si am inceput sa pun pe mine incet dar sigur, celulita era in floare, evident e faptul si ca nu degeaba treb sa-ti faci niste analize inainte, ca nici macar un ficat sanatos nu e prea "fericit" cand inghitim medicamente, mai ales hormoni. Nu mai iau anticonceptionale de 6luni si merg pe metoda calendarului combinata cu cea a mucusului cervical iar in perioada preovulatorie, ovulatorie si imediat cele 3 zile dupa ovulatie folosim prezervativul.

Pt cei interesati, aici e un lin extrem de util in ceea ce priveste contraceptia naturala http://www.woomb.org/bom/index_ro.html (scoateti eventualele spatii libere din link)

Informatiile de acolo mi-au raspuns la toate intrebarile.

In ceea ce priveste spalaturile intravaginale, nu cred ca sunt eficiente decat in f mica masura daca esti in perioada ovulatorie, mai ales daca ejacularea are loc f aproape de colul uterin care are orificiul deschis in perioada asta si, in plus, expulzia spermei se poate realiza la o distanta de 60-120cm.  In afara de asta, ascensiunea f rapida a spermatozoizilor nu se explica prin mobilitatea lor, care, ai spus si tu, nu e extraordinara, cat prin miscarile de coborare si de aspirare ale uterului, conditionate de estrogeni si declansate de orgasm. Tot estrogenii sunt cei care confera glerei cervicale o structura care face ca spermatozoizii sa ramana viabili in ea chiar si 7 zile de la ultimul contact sexual. De aceea, pt siguranta contraceptiei, e bine sa nu ai contact neprotejat cu 7 zile inainte de producerea ovulatiei. Si cum ovulatia nu se produce "ceas" iti mai iei o marja de siguranta de 2 zile. Bine, si aici sunt multe variabile, depinde si de calitatea spermei partenerului, de fertilitatea partenerei, etc. Trebuie sa-ti cunosti destul de bine corpul inainte sa incepi sa aplici metode de contraceptie naturala.
    In perioadele nefertile, nu vad de ce am mai face spalaturile respective, avand in vedere ca orificiul colului este inchis si ph-ul vaginal acid oricum distruge rapid spermatozoizii.

Ma bucur ca in cazul tau nu au existat probleme, stiu ca e o metoda f veche, si mama mea a folosit-o, dar au existat si accidente, deci, eu nu as risca sa o folosesc in per fertila iar in cea nefertila, nu-i vad rostul.

Acest mesaj a fost editat de către idrys: 17 Dec 2010, 11:00