retinerea apei in organism
-
0 0stie cineva ce ar trebui sa fac sa nu mai retin apa? eu nu mananc sarat tare, dar nu stiu dinc e cauza o retin. am luat cateva luni anticonceptionale si s-ar putea de la asta. as vrea sa aflu cateva metode ca sa o elimin daca se poate. eu ma gandeam sa inlocuiesc apa cu ceaiul...e bine oare? stiam ca ceaiul de coada calului e bun? daca stiti metode cat mai naturale va rog sa mi le spuneti.
-
retii apa in organism din cauza sodiului.nu conteaza sarea propriu zisa pe care o consumi, ci alimtentele-daca painea este sarata, daca consumi alimnete ce contin sare-de exemplu mezeluri, pateuri, etc.
treci o vreme de supe , legume si consum de lactate-cat mai naturale preferabil.
iar ceaiul de coada calului este singura indicatie pe care ti-o dau, alaturi de renuntarea definitiva la anticonceptionale pana cand acestea nu iti fac mai rau.
coada calului o poti prepara si sub forma de macerat la rece.o lingura de planta pisata se pune intr-o cana, se lasa peste noapte in apa rece, iar a doua zi se consuma maceratulo respectiv -atentie sa nu fie rece, ci la temperatura camerei.
este un excelent remineralizant si il indic de regula pentru tratamentul adjuvant al obsezitatii, al bolilor de rinichi si anemiei cronice.lista poate fi mai lunga...evident. -
extravaganza, maica-mea are si ea probleme cu retentia de apa. periodic, problema asta i se agraveaza, si atunci o rezolva cu ceai de levantica (se gaseste la plafar). din pacate pentru ea, nu are suficienta vointa ca sa bea ceaiul asta in mod regulat.
de retinut ca ceaiul de levantica e indicat mai ales persoanelor care sufera de constipatie, piele uscata si retentie de apa care se agraveaza in special in conditii extreme (vant, canicula, frig, extenuare fizica sau psihica).
usturoiul le este total contraindicat, ca si condimentele "fierbinti" (adica foarte picante - ex: piper, boia iute). -
buna fetele,eu am aceasta boala,care e o boala ereditara,mama mea a avuto,bunicul meu si matusa mea,inainte luam si eu medicamente dar m-am tot gandit,oare e bine sa incep de la varsta asta sa fiu dependenta de medicamente(ca totusi medicamentele astia creaza dependenta),cred ca nu,asa ca am inceput sa beau multa apa,prima zi e putin mai greu,dar pana la urma rinichii se pun la traba si incep sa elimine,eu spun asta din experienta,fetele,de cand am nascut ma confrunt cu aceasta problema(7ani)si nu e deloc bine,am avut picioarele umflate de nu puteam sa incalt nimic si ma dureau de nu puteam merge,dar trebuie si schimbata putin alimentatia,mai putina carne cu grasimi,mai multe fructe si legume,mai putina sare si picant si multa,multa apa.Succes la cine vrea sa incerce,mie mi-a reusit,de cel putin 6luni,nu am mai luat medicamente,sau ceaiuri