Dupa o pierdere de sarcina...

•  
    try
    • 4 mesaje
    2 Iul 2003, 21:24
    0 0
    Acum 3 sapt. am pierdut o sarcina la 11 sapt. Medicul de fam in grija caruia se afla o viitoare mamica pana la 3 luni (eu sunt in Canada si astea sunt regulile aici), plus medicul de la urgente unde in final am ajuns speriata de durerile de dupa mi-au spus ca nu am nevoie de chiuretaj uterin si nici de medicamentatie (stiam ca se dau antibiotice care sa reduca riscul instalarii unor infectii).
    Imediat dupa am facut 2 ultrasunete (in institutii diferite - ca sa am 2 pareri macar) intra si extra uterine. Raspunsurile au coincis, nu au ramas resturi si ca urmare medicii au decis ca nu e cazul sa am vreo interventie.
    Mi s-a parut un pic suspect ca nu mi s-a facut chiuretaj uterin si vin acum sa va intreb pe voi daca ati trecut vreuna prin asa ceva (pierdere de sarcina necompletata de un chuiretaj). Pentru ca stiu ca in Romania orice fel de avort (spontan sau nu) este urmat de un chiuretaj.
    De atunci tot caut innebunita pe internet sa aflu cat mai multe despre asta, dar nu am reusit sa gasesc nimic.
    Nu stiu daca asta e practica aici sau am fost tratata neprofesionist.
    Va rog pe cele care ati trecut prin situatii similare sau ati auzit de astfel de cazuri sa-mi raspundeti.
  •  
    • 636 mesaje
    3 Iul 2003, 13:09
    0 0
    Nu cred ca ai afost tratata neprofesionist. Embrionul la 11 saptamani masoara 70 de mm.Avortul a fost spontan si total. Medicii au constatat(ecografic) ca nu a ramas nimic de chiuretat si nu au intervenit chirurgical. Antibioticele nu isi aveau rostul pentru ca nu exista riscul unei infectii...mucoasa care captuseste uterul se elimina (asa apare menstruatia).
    Cele mai multe neplaceri care apar in urma chiuretajelor sunt date de raclarea excesiva a peretilor uterini (se poate ajunge la perforare).
    Sper ca ai trecut cu bine peste acest moment neplacut. Mult curaj in continuare.