Donna,help!!Pls..

•  
    • 3248 mesaje
    17 Oct 2006, 22:45
    0 0
    Uite,am o problema si te rog sa-mi recomanzi niste tincturi,ceaiuri orice de acest gen naturist.Stiu ca tu ai cunostinte mai vaste in acest domeniu.
    Merci aniticipat.

De cand a venit frigul,innebunesc.Nu stiu cum naiba,dar am devenit foarte sensibil la frig.Una-doua imi intra un aer rece in oase si nu mai pot.Initial,am crezut ca e din cauza scaderii bruste a temperaturii.Dar nu.Problema persista.Dimineata de abia scopt capul de sub patura,simt ca-mi este frig cand cobor din pat.Si pana acum nu am patit in viata mea asa ceva.Nu sunt genul care sa se imbrace gros,chiar daca e iarna.Bine,nici nu merg sa ma plimb de nebun la -15grade imbracat doar cu o bluza si o jacheta.Nu mi place frigul si nici hainele groase nu-mi plac.Nu-s genul sa ma imbrac cu 7haine deodata.

Anyway,m-am gandit ca e de la circulatie..de la sistemul imunitar..tu ce zici??Care sa fie motivul scaderii rezistentei la temperaturi mai scazute?
  •  
    • 2249 mesaje
    17 Oct 2006, 22:48
    0 0
    nici mie nu-mi place frigul. sunt mai sensibila la frig, exact senzatia aia de "frig in oase". Pe mine frigul ma oboseste...
    De asemenea, de multe ori am si mainile reci...
  •  
    • 3248 mesaje
    17 Oct 2006, 22:55
    0 0
    Pana acum ceva timp,consumam citrice in cantitati mari..si in ultimii 3-4ani nu s-a mai prins raceala de mine.In ultima vreme in schimb..pauza.Fumez mult..cafea..nu tu pofta de un fruct.. Cred ca sistemul imunitar e cam varza.Ma gandeam sa fac o cura de citrice,sa imi impun un consum de 500gr. citrice zilnic,pe o perioada de 10-15zile dupa care sa consum macar de 3-4ori/saptamana.Dar as vrea sa-mi recomandati si niste tincturi,ceaiuri..chestii de acest gen care ajuta la sistemul imunitar,la revigorarea si energizarea organismului,din proprie experienta.
  •  
    • 1562 mesaje
    18 Oct 2006, 09:28
    0 0
    buna. stiu sigur ca se recomanda o cura de fructe si legume.
  •  
    • 734 mesaje
    18 Oct 2006, 10:06
    0 0
    dior, ia vezi cum stai cu calciul.

o alta idee de calire ar fi dusurile alternative. mie mi se par eficiente. trebuie sa fie cald in baie si sa dai cu apa rece cu dusul mobil, doar pe cate o parte a corpului, eventual sa racesti apa treptat.

sigur, trebuie sa ai grija si ce mananci, asta stii si tu, cat mai variat si multe cruditati.
  •  
    • 167 mesaje
    18 Oct 2006, 10:38
    0 0
    Ceaiuri pentru intarirea sistemului imunitar: ceaiul verde, frunze, nu la pliculete si ceaiul de fructe de catina. Daca vrei indulcit, doar cu miere de albine poliflora. Mai este o posibilitate: fructe de catina proaspete (acum le este sezonul, la noi se gasesc pe piata), se spala bine si se toarna peste ele miere de cea mai buna calitate (tot poliflora), se amesteca intr-un borcan si se lasa 2-3 zile. Se iau dimineata, pe stomacul gol, citeva lingurite din acest ameste. este f. bun la gust si are multa vitamina C si B-uri. sanatate!
  •  
    • 1377 mesaje
    18 Oct 2006, 11:38
    0 0
    pe langa ce au spus fetele, as amai adauga: s-ar putea sa ai circulatria periferica deficitara - cura cu ginkgo biloba!
    pe langa asta eu ti-as recomanda si bitter suedez - o lingurita dimineata si eventual una seara.
  •  
    • 392 mesaje
    18 Oct 2006, 12:03
    0 0
    Poti incerca cu echinaceea. e foarte recomandat pentru intarirea imunitatii.
  •  
    • 1077 mesaje
    18 Oct 2006, 13:33
    0 0
    Dior, lasa ca o rezolvi tu! Iti recomand echinaceea, citrice in fiecare dimineata (numai suc natural - lamai, portocale, grape-fruit) si incearca cura cu otet de mere si miere. (In fiecare zi, timp de zece zile, un pahar cu apa 2/3, 1/3 otet de mere si o lingurita de miere, baut incet, ca si cum ai bea un ceai. Ia incearca sa inlocuiesti cafeluta de la prima ora cu chestia asta! Bei cafeluta la a doua ora, daca mai simti nevoia.
  •  
    • 9835 mesaje
    18 Oct 2006, 13:57
    0 0
    diorkiss, schimbarea de anotimpuri are darul de a epuiza organismele care nu sunt suficient de vitale. (adaptarea la o alta temperatura este un efort foarte mare)

ce poti face:
    - SA TE ODIHNESTI SUFICIENT atat fizic, cat si intelectual.
    - atata vreme cat te simti infrigurat imbraca-te bine, iar noaptea inveleste-te cu plapuma, eventual pune-ti si o caciulita si sosete. totusi, nu exagera: nu e bine sa-ti fie nici prea cald.
    - e momentul sa incepi sa faci diferenta intre a te HRANI si a MANCA - asta inseamna sa incepi sa consumi alimente cat mai pure, usoare si nutritive (care nu supun organismul la un efort deosebit pentru a le digera, pentru ca asta l-ar epuiza si i-ar agrava starea)
    - sa adaugi in mancare condimente moderat de picante (care au rol incalzitor, stimulator). (condimentele prea picante (iuti) au un efect prea intens pentru un organism usor slabit, putand sa-l epuizeze, sa-l emacieze.)
    ex: cimbru, cimbrisor salbatic, busuioc, oregano (sovarf), cardamom (hell), sofran, chimen, boia dulce, scortisoara, cuisoare etc

condimentele puternice (piper, ghimbir, boia iute) sunt si ele bune, dar numai atunci cand sunt folosite in cantitati moderate si in combinatie cu alimentele pe care ayurveda le considera "reci", "grele", "dulci" - ex: lapte, branza, smantana, cartofi, carne, paste fainoase, alimente grase, prajituri etc.

Exemple:
    - in multe dulciuri de casa se poate adauga ghimbir (ies delicioase!).
    - laptele se poate consuma cu un varf de cutit de ghimbir si un varf de lingurita de sofran.
    - friptura se poate presara cu piper, cimbru, busuioc si boia.
    - orice mancare cu sos iese delicioasa daca e preparata cu un pic de chimen, 1-2 frunze de dafin, o bucatica de ghimbir proaspat (ras), nitel sofran, nitel piper, nitel cimbru, nitel busuioc.
    - din cimbru si busuioc se poate prepara un ceai cu efect incalzitor, care previne racelile.

vegeta, delikatul si orice alte abureli de genul asta palesc in fatza unei mici colectii de condimente - atat in ceea ce priveste savoarea mancarurilor, cat si in ceea ce priveste efectul asupra organismului.

multa sanatate!
  •  
    • 734 mesaje
    18 Oct 2006, 15:34
    0 0
    donna, de unde iei sofran?
  •  
    • 9835 mesaje
    18 Oct 2006, 18:31
    0 0
    sofran de india, din acela ieftin, se gaseste la magazinele arabesti, sub denumirea de "turmeric". (daca locuiesti in bucuresti: pe mosilor, intre obor si intersectia mosilor cu eminescu sunt 2 astfel de magazine)

turmericul e similar cu sofranul ala foarte scump care se gaseste in supermarketuri.
  •  
    • 3248 mesaje
    18 Oct 2006, 22:13
    0 0
    Multumesc frumos fetelor pentru recomandari,fac listuta,selectez si dau fuguta pe la plafar!

Donna,si eu prefer condimentele de acest gen,urasc vegeta,Knorr etc..dar recunosc ca dulapul meu a devenit cam saracacios in ultima vreme din acest punct de vedere Si lenea a fost mare(unele condimente se gasesc mai greu si deh...).Zilele astea dau fuguta prin Billa,Gima etc si imi refac stocul.

Multumesc inca o data tuturor si va urez o seara excelenta!
  •  
    • 76 mesaje
    19 Oct 2006, 00:24
    0 0
    Ti-au inghetat "labutele" soarece?
    Ia si le freaca un pic.
  •  
    • 734 mesaje
    19 Oct 2006, 10:23
    0 0
    multam. in supermarket n-am gasit nici scump, nici ieftin, doar o data, demult si e adevarat ca nu erau mai mult de cateva petale in pliculet, sau pistil, ce-o fi ala...
  •  
    • 8403 mesaje
    19 Oct 2006, 15:38
    0 0
    cate ore mai petreci tu in natura, Diorkiss?

daca stai mai mult in fata pc-ului si afara mai putin...e logica intoleranta aceasta la frig

incarca-te cu energie in natura..langa un copac, langa o apa, unde te cheama inima.

ps-intoleranta la frig semnalizeaza si o mica problema la tiroida uneori
  •  
    • 1026 mesaje
    19 Oct 2006, 21:37
    0 0
    Idem here. Si aprob ce a spus scanteie. Eu am fost la doctor pentru niste analize si m-a intrebat daca nu cumva mi se face foarte frig, poate prea frig cand e mai racoare afara. I-am raspuns mirata ca da si l-am intrebat cum de si-a dat seama. A zis ca am mici probleme cu tiroida (dar nu suficient de mari ca sa necesite tratament).
    Cand imi intra frigul in oase nu mai iese nici cu ordinul procuraturii.
    Diorkiss fa-ti si un full physical, nu se stie niciodata. Pun pariu ca esti slab, asa-i?
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Oct 2006, 22:13
    0 0
    qwerty, ala era sofran deluxe, maica. daca-mi amintesc bine, cantitatea dintr-un plic este infima - vreo 2 grame - asa incat poti avea chiar senzatia ca pliculetele alea sunt goale

turmericul este mult mai accesibil (pret/cantitate similare cu condimentele obisnuite).

pus in prajituri, da aluaturilor o culoare galbuie, foarte frumoasa. tot cu sofran se coloreaza si cremele dulci. si, din cate stiu, niciun pescar care se respecta nu prepara mamaliga fara sofran. stiu pestii ce stiu...

iar calitatea lui surprinzatoare este ca, in combinatie cu boia dulce, nitica sare si iaurt (eventual smantana sau un amestec de iaurt si smantana), face un sos cu gust asemanator maionezei - dar incomparabil mai sanatos.
  •  
    • 3248 mesaje
    19 Oct 2006, 22:43
    0 0
    Scanteia,nu am timp sa stau toata ziua in casa,la PC.Umblu mult,dar nu prin natura. Scoala,caffe,cinema,magazine,club,teatru etc..adica prin oras.. ..Si eu m am gandit ca neaparat am nevoie de o escapada de minim 2-3zile la munte(sunt niste vile superbe la Bran,undeva la 1200m altitudine).Dar nu am cand,pentru moment..

Oana,55kg la 1.71,dar mai mult oasele trag la cantar

Am sa merg la doctorita sa vad ce zice..
  •  
    • 1026 mesaje
    19 Oct 2006, 23:03
    0 0
    Same here - 1.70 si 55 kg. Tremur ca varga de frig pe timpul iernii Cred ca nu avem scapare...
    Urasc sa pun bulendre multe pe mine, parca nu ma pot misca naiba in atatea haine dar n-am ce face.